Barnás vérzést mivel lehet megállítani? Hogy segítsek a babámon?
A legokosabb, hogy szeded a gyógyszert, ahogy azt a doki felírta. Ha hematómától van a barnázás, akkor szokták előírni a sok pihenést, fekvést, egyébként csak a kímélő életmód: ne emelj, ne ugrálj, nincs házasélet. Azért szerintem pihenj is, ha tudsz, az ártani nem árt!
És ne idegeskedj! Gondolj arra, te mindent megtettél, a baba is teszi odabent a dolgát, és ennyi. Ha erősödik a vérzés, vagy nagyon görcsölsz,irány az ügyelet!
Pozitív példának a sajátom: 5 héttől a 11.-ig barnázás, vérzés vegyesen. Szedtem a 3x1 Utrogestant, amikor jobban véreztem feküdtem, és egy hétig táppénzen voltam. A 11. héten mintha elvágták volna, megszűnt a vérzés :) Azóta minden leletünk jó, szóval fel a fejjel!
16 hkm
Szia!
Nekem volt barnàs vérzésem, 7 hetes terhesen, el is mentem nõgyógyàszhoz,mikor elmúlt,mert nem ilyen szokott lenni a vérzésem. (4 napig tartott) Ott tudtam meg, hogy babàt vàrok. Akkor sokat olvastam errõl,sok vàrandós nõvel fordul ez elõ! Nyugi, ne stresszelj! :)
Szia!
Remélem minden okés veletek. Nekem is volt barnás folyás a 10-12. hét között többször kevés.Mindig rohantam az orvoshoz. Kaptam utrogestant és rutascorbint, ez az érfalat erősíti. Igazából nem derült ki, hogy mitől volt, hematómát nem találtak, baba rendben volt. A 12. héten egy pici élénkpiros vér is volt, majd elájultam,szerencsére amúgy is aznap mentünk a 12.heti uh-ra, szóltam az orvosnak, ő sem talált semmit, annyit, hogy a lepény közel tapadt a méhszájhoz, s ez okozhat kis vérzést. Pár hétig pihentem, de ezután többet nem volt se vér, se barnázás. A baba most 8 hónapos :-)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!