Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Barnás vérzést mivel lehet...

Szekó Zsófi kérdése:

Barnás vérzést mivel lehet megállítani? Hogy segítsek a babámon?

Figyelt kérdés
Sziasztok! 5 hetes terhes vagyok. Egy hete tudom hogy teherbe estem, múlt héten még semmit nem lehetett látni, ma már szépen láttuk és 5,5mm-es. Viszont van barna vérzésem, kaptam sárgatest hormont és szedem, de persze félek. Tudtok valami okosat írni?

2014. máj. 26. 20:20
 1/9 anonim ***** válasza:
100%
Pihensz, nem stresszelsz. Ha a baba maradni akar, akkor a gyógyszer segít. Ha nem, akkor a gyógyszer sem segít.
2014. máj. 26. 20:22
 2/9 anonim ***** válasza:
100%

A legokosabb, hogy szeded a gyógyszert, ahogy azt a doki felírta. Ha hematómától van a barnázás, akkor szokták előírni a sok pihenést, fekvést, egyébként csak a kímélő életmód: ne emelj, ne ugrálj, nincs házasélet. Azért szerintem pihenj is, ha tudsz, az ártani nem árt!

És ne idegeskedj! Gondolj arra, te mindent megtettél, a baba is teszi odabent a dolgát, és ennyi. Ha erősödik a vérzés, vagy nagyon görcsölsz,irány az ügyelet!

Pozitív példának a sajátom: 5 héttől a 11.-ig barnázás, vérzés vegyesen. Szedtem a 3x1 Utrogestant, amikor jobban véreztem feküdtem, és egy hétig táppénzen voltam. A 11. héten mintha elvágták volna, megszűnt a vérzés :) Azóta minden leletünk jó, szóval fel a fejjel!

16 hkm

2014. máj. 26. 20:29
 3/9 A kérdező kommentje:
Jaj köszönöm, ez egy jó példa volt! :) Pihenek amennyit csak tudok, és fekszek. És bízom benne hogy minden rendben lesz :)
2014. máj. 26. 20:31
 4/9 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

Nekem volt barnàs vérzésem, 7 hetes terhesen, el is mentem nõgyógyàszhoz,mikor elmúlt,mert nem ilyen szokott lenni a vérzésem. (4 napig tartott) Ott tudtam meg, hogy babàt vàrok. Akkor sokat olvastam errõl,sok vàrandós nõvel fordul ez elõ! Nyugi, ne stresszelj! :)

2014. máj. 26. 22:19
 5/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm a bíztató szavakat és hogy leírjátok tapasztalatotokat nagyon megnyugtató :-) Szerencsés vagyok mert tanító nőként dolgozom így lassan már dolgoznom se kell. Egyébként nem görcsölök szerencsére.
2014. máj. 26. 22:29
 6/9 anonim ***** válasza:
Nekem is volt barnás vérzésem, kétszer is! A 6. és a 7. héten is. A kislányunk ott szuszog a kiságyban, kutya baja nem lett. Mondta az orvosom, hogy ez gyakori jelenség, sok kismamát érint, de kevés esetben jelent tényleg bajt, gyakran élettani jelenség. Pl. beágyazódás mélyülése, hormoningadozás, a szervezet még próbálkozik menstruálni, stb. Ne félj, inkább kíméld magad, pihenj, ne stresszelj! Kerüld a meleg ülőfürdőt!
2014. máj. 27. 00:18
 7/9 A kérdező kommentje:
Gratulálok a kislányotokhoz! :) Ma már talán picit kevesebb. Fekvés és alvás után egyáltalán nincs már szerencsére. Ülőfürdőt már olvastam, és kerülöm köszönöm :)
2014. máj. 27. 18:04
 8/9 anonim ***** válasza:

Szia!

Remélem minden okés veletek. Nekem is volt barnás folyás a 10-12. hét között többször kevés.Mindig rohantam az orvoshoz. Kaptam utrogestant és rutascorbint, ez az érfalat erősíti. Igazából nem derült ki, hogy mitől volt, hematómát nem találtak, baba rendben volt. A 12. héten egy pici élénkpiros vér is volt, majd elájultam,szerencsére amúgy is aznap mentünk a 12.heti uh-ra, szóltam az orvosnak, ő sem talált semmit, annyit, hogy a lepény közel tapadt a méhszájhoz, s ez okozhat kis vérzést. Pár hétig pihentem, de ezután többet nem volt se vér, se barnázás. A baba most 8 hónapos :-)

2014. máj. 30. 10:02
 9/9 anonim ***** válasza:
szia!Én a 6. héten véreztem először, majd pontban rá egy hétre megint. Nálam hematómát találtak, úg,hogy kaptam én is utrogestant és rutascorbint. Szigorú fekvésre vagyok ítélve. Remélem nem lesz semmi baj!
2014. máj. 30. 12:13

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!