Ti hány évesen lettetek teljesen biztosak abban, hogy
kész vagytok egy baba érkezésére?
Figyelt kérdés
Én sajnos még fiatal vagyok (20), de már szinte gyerekkorom óta arra vágyom, hogy családanya legyek.:) Azt vettem észre, hogy ez egyáltalán nem gyakori, a baráti társaságomból egy embert sem tudok, aki vágyik babára ennyi idősen. Ti hogy vagytok ezzel?
Még sosem éreztem, ha volt komoly párkapcsolatom, ha nem volt. 27 L
2014. máj. 19. 14:21
4/23 anonim válasza:
Kedves második, ez nem biztos, hogy válasz a kérdésre. Az, hogy szültél és hogy készen állsz rá két különböző dolog.
2014. máj. 19. 14:21
5/23 anonim válasza:
Valószínűleg azért szültem, mert készen álltam rá. De tudtam hogy kötözködők is lesznek itt.
2014. máj. 19. 14:26
6/23 Margit84 válasza:
Kb. 20 éves koromtól szeretnék. Most 30 vagyok és még nincs.
2014. máj. 19. 14:26
7/23 anonim válasza:
kb 22 éves koromtól gondolom, hogy készen állok. Előtte is nagyon szerettem volna gyereket, de úgy érzem, hogy a lelki érettséget rá kb 22 éves koromban szereztem meg. Most 24 vagyok és még mindig nincsen gyerekem, mert az anyagi biztonság még nincsen meg hozzá, de kb 2-3 éven belül ha nem jön közbe semmi, akkor az is meg lesz. Eddig meg maximum csak még érettebb leszek a dologra, szóval összességében nem bánom, hogy így alakult. A lényeg az, hogy felelős döntés legyen.
Egyébként gyerekszakmában dolgozom, és ez is nagyban hozzájárul a reális gondolkodásban és segít, hogy ne csak a szívemre hallgassak és szüljek gyereket a semmire.
Így csak a szívem fáj és nem a fejem :)
2014. máj. 19. 14:31
8/23 anonim válasza:
Kb 28 voltam, amikor nem csak vágytam rá, de azt is éreztem, hogy készen állok az anyaságra. Az más kérdés, hogy magánéleti gondok miatt csak 36 éves koromban szültem. Egyébként valahol természetes, hogy egy lányban/nőben benne van az anyaság ösztönös érzése a gondoskodásra való hajlam, illetve elgyengülünk egy kisgyermek láttán, ez a fajfenntartó ösztön. Ám ez természetesen nem azonos azzal, hogy készen is állunk, érettek vagyunk egy gyermek vállalásához. Egyébként szerintem ez egyén, attitűd kérdése is, nem korhoz kötött. Van, aki korábban érik lelkileg.
2014. máj. 19. 14:35
9/23 anonim válasza:
Gyerekkorom óta nagy álmom volt a jóképű, szerető férj, családi ház, szép autó és gyerekek. Hát teljesült az álmom. :)
24 évesen lettem terhes, azt hittem készen állok rá, kibuliztam magam, kiszórakoztam magam stb... Szülés után úgy éreztem amikor nem láttam ki az éjszakázásból és a kakis pelenkákból hogy várhattam volna még legalább 1-2 évet, ha nem többet. :)
Most várom a másodikat 26 évesen, a kisfiam 13 hónapos és a mai napig vissza sírom a régi életemet.
Szóval az egy dolog hogy nagyon akarod, az egy másik hogy tényleg készen állsz-e rá.
2014. máj. 19. 14:36
10/23 anonim válasza:
Mindenkinek más az érettségi szintje, ezért mindenki máskor látja jónak. Én 30 évesen várom az első babámat, a nővéreim már 20-24 évesen szültek. Mindegyiknek megvan a maga szépsége. Szerintem ne foglalkozz senkivel, ha úgy érzed, hogy minden klappol, ne várj sokáig:)
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!