Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Kismamák ti az ilyen helyzetek...

Kismamák ti az ilyen helyzeteket hogyan oldjátok meg?

Figyelt kérdés
Különféle találkozókra gondolok más gyerekekkel - rokon gyerek, barátnő gyereke stb. - ami találkozókat nem tudtok elkerülni. Nekem folyton ott motoszkál a fejembe, hogy lehet hogy a gyerek pont himlős, skarlátos csak mondjuk még lappangási időszak van és a szülő sem tudja én meg pont elkapom...lehet túlparázom de nagyon féltem a babámat...mit javasoltok??Kerüljem a puszit, ölbevevést, ölelgetést stb??
2014. máj. 2. 17:36
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
Burokba nem tudod nevelni. Akin látod, hallod hogy beteg, vagy tudod hogy a családban van, oda természetesen nem viszed. A bölcsibe, oviba, iskolába, buszon, rendelőben, boltban is mindent össze fog szedni.
2014. máj. 2. 17:52
 2/13 A kérdező kommentje:
Lehet nem teljesen jól fogalmaztam még kismama vagyok és úgy tudom ezek a betegségek magzati korban veszélyesek. De tudom hogy bárhol elkaphatom...
2014. máj. 2. 17:53
 3/13 anonim ***** válasza:
Sehogy, én ezen soha nem is gondolkodtam. Előző terhességem alatt végig dolgoztam, ott is max annyi kitétele volt a dokinak, hogy amikor influenza időszak volt, szedjek több vitamint. Én ezekre, amiket írtál nem is gondoltam, és most sem. Pl nekem most szeptemberben megy a nagy családi napközibe és szeptember közepén születik a pici. Felénk van egy parázós kismama, neki már oviba kellene vinni szeptemberben a gyereket, de mivel ő is szeptemberre van kiírva, mondta, hogy dehogy viszi, mert a gyerek majd hazahoz minden nyavaját, teljesen meg volt döbbenve, hogy én hogy merem vinni az enyémet. Én meg mondtam, hogy semmi baja nem lesz a kicsinek sem attól mert a nagy közössége fog járni (ezt a gyerekgyógyász is megerősíttette a kórházban).
2014. máj. 2. 18:01
 4/13 anonim ***** válasza:

Jaj értelek.

Én csak az első 3 hónapban kerültem -pont tél volt- a nagy társasági összejöveteleket, utána már nem gondolkodtam ezen.

Boldog várakozást!

2014. máj. 2. 18:09
 5/13 anonim ***** válasza:
Szerinted a boltban, buszon, rendelőben, védőnőnél stb. helyeken nem kaphatod el ezeket a betegségeket. Attól, hogy valaki már volt pl. bárány himlős még hordozhatja a bárányhimlőt és te ugyan úgy elkaphatod tőle, pedig ő már gyerek korában volt, de pl. a gyerekétől "megint össze szedte" és hordozza. Én nem féltem ilyen dolgoktól, pedig vetélésem is volt és a másodikkal is végig véreztem így veszélyeztetett terhes voltam. Nyilván himlős és beteg gyerekhez nem mentem oda , de egészséges gyerekhez minden további nélkül.
2014. máj. 2. 18:16
 6/13 anonim ***** válasza:

Bárhol elkaphatsz, szinte bármit. Azért 9 hónapig nem ülhetsz otthon. :) Még ha nem is dolgozol, jársz vásárolni, tolod a bevásárlókocsit, kapaszkodsz a buszon, bemész a rendelőbe különböző vizsgálatokra, stb.

Egyébként pl a bárányhimlő nem veszélyes, ha neked már volt. A kisfiam épp most esett át rajta, én pedig 9 hetes terhes vagyok.

Ha ennyire aggódsz, akkor használj kézfertőtlenítőt, gyakran moss kezet, ne puszilkodj gyerekekkel, de azért ne mondj le minden programot, csak azért, mert gyerekek is lesznek ott!

Relax! :) Boldog babavárást!

2014. máj. 2. 18:50
 7/13 anonim ***** válasza:
Nekem sose jutott ez eszembe, de egyszer pl. bevásárlás közben kaptam el calicit egy plázában terhesség alatt, szóval kivédhetetlen, de azért nem hinném, hogy skarlátos gyerekek mászkálnának. Ne aggódj ennyire, nem puszilgasd őket és ennyi.
2014. máj. 2. 18:56
 8/13 A kérdező kommentje:
Köszönöm, úgy làtom picit túlparàzom...
2014. máj. 2. 19:00
 9/13 anonim ***** válasza:
Bizony túlparázod! :) Nyugi! Mi lesz, ha kistesót szeretnél, és már a nagyobb közösségbe jár? Pl. mindennap oviba kell vinned gyerekek közé is. :)
2014. máj. 2. 19:41
 10/13 anonim ***** válasza:

Nem lesz semmi, ha voltán bárányhimlős akkor úgysem kapod el, de így nem lehet élni hogy azon rettegsz vajon nem-e lappang a melletted lévőben valami. Akár bkv-n is elkaphatsz nagyon szép dolgokat, nem kell ahhoz gyerekekhez menned. Tartsd be a higéinás szabályokat, moss kezet stb.

Én veszélyeztetett terhes voltam és a táppénzes papírt a háziorvos adta, jó sűrűn kellett mennem érte persze végigvárva a soromat, ami nem gond, de ez télen volt influenza, megfázások közepedte és mégsem lettem influenzás, pedig egy ablak sem volt nyitva...... szóval valami immunrendszered csak van, ha meg nem akkor amúgy is elkapsz valamit akár pénztáros előzőleg beleköhogött kezétől. Nyílván ha egy gyerek lázas, beteg ne menj vendégségbe, ezt meg fogják érteni, de ha semmi baja nyugodtan játszhatsz vele.

Ha most így parázol mi lesz később?

2014. máj. 2. 19:43
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!