Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Lehet nyomorék leszek a...

Lehet nyomorék leszek a terhesség miatt?

Figyelt kérdés

Sokszor iszonyú fájdalmam van a keresztcsontomnál azóta mióta terhes vagyok legalábbis azóta vettem észre a nőgyógyász kérdezte az előző terhességemnél volt mondtam igen de nem ennyire volt fájdalmas!!

Már azon gondolkodom hogy Voltarent beszedek ,!!

De az elég kemény gyógyszer!!

Védőnő sem mond csak annnyit hogy emejem meg a Calcium éD vitamint!

A barátnőknél voltam és húztam a cipőmet és majdnem összeestem!!

Nagyon félek mi lesz ha nagyobb hasam lesz, nyomorék leszek!!

Mi lehet ez?????

Kérlek segítsetek akinek volt ilyen jellegű problémája!!

Köszönöm nagyon

üdv egy 15 hetes kismama

2014. máj. 1. 19:47
1 2 3
 11/24 A kérdező kommentje:

Nekem is a 3.terhességem és boldog vagyok meg miden ,csak ez a fájdalom ,már igen ahogy irta itt egy kedves válaszoló a sírás kerülget van hogy a fiam 6 éves lesz lassan, megijed mert négykézlábra ereszkedek és onnan állok fel úgy fáj! És akkor ott a még nincs két éves lánykám aki igencsak szép súlyú 14 kg és őt is néha fel kell vennem babusgatni!!

Na nem siránkozom csak leírtam.

És már a legrosszabbra is gondoltam!!Nagyon köszönöm mindenkinek a válaszát

2014. máj. 1. 21:32
 12/24 anonim ***** válasza:
Az első babámmal én is nagyon szenvedtem a keresztcsontom miatt. Nem akarok látatlanban mondani semmit, de szerintem a medencédet kellene helyrerakni. Orvos vagy gyógytornász-manuálterapeutához kellene elmenned szerintem, sokat segíthetne (nekem segített, pedig terhesen csak a medencémet tette helyre). Nem tudom hova valósi vagy, de ha gondolod, akkor szívesen segítek.
2014. máj. 1. 21:33
 13/24 A kérdező kommentje:

Igen azt megköszönném ,Budapesti vagyok a 11 kerben lakunk!!

Tudnál valami telefonszámot adni vagy orvost ajánlani??

2014. máj. 1. 21:37
 14/24 anonim ***** válasza:

10-es vagyok.

Én itt voltam, nekem ez bevált, kiropogtatta a keresztcsonti/medence részt, így volt helye megnyílni, tágulni.

[link]

2014. máj. 1. 21:58
 15/24 A kérdező kommentje:
aha és tuti hogy nálam is ez a gond lehet?
2014. máj. 2. 09:18
 16/24 anonim ***** válasza:
Hát, ha a keresztcsontod, medencéd fáj, igen. Ez teljesen természetes terhesség alatt.
2014. máj. 2. 09:21
 17/24 Ditta323 ***** válasza:

Szia. Nekem is van ilyen problémám. Azt figyeltem meg, hogy nálam este illetve akkor jön elő, ha elfáradtam /sokat mozogtam, kertben talaj tornáztam stb./ Megkérdeztem védőnőt, hogy mit lehet rá szedni, mert ilyen problémám van és sokszor nehéz lábra is állnom.

Annyit mondott, hogy teljesen természetes dolog, meg hogy a test felkészül a szülésre. Ja igen, meg annyit mondott, hogy ne fárasszam le magam és próbáljak kevesebb dolgot csinálni egy nap :)

Amúgy nekem első terhességem és 21. hétben vagyok.

2014. máj. 2. 10:41
 18/24 anonim ***** válasza:

12-es vagyok.

Kedves utolsó! Annyiban természetes ez a dolog, hogy a szervezet a terhesség alatt olyan hormont termel, amelynek hatására fellazulnak a szövetek, szalagok, így az ízületek is lazábbá válnak, ez könnyíti meg a szülést. A fájdalom viszont nem természetes, annak oka van. Lehet, hogy a medencében van valami diszfunkció, ami terhesség előtt nem okozott problémát, de most igen. Én a terhesség előtt is szenvedtem a keresztcsontommal, terhesség alatt ez hatványozódott. Mindegy volt, hogy mozogtam vagy nem, a pihenés sem befolyásolta. Nem akarom leszólni a védőnőket, de ők ezt nem tudják, sokkal egyszerűbb azt mondani, hogy ez normális, vagy hogy meg kell masszírozni (nekem ezt mondta a védőnő - bár nem tudom, hogy a keresztcsonti ízületen mégis mit kellene/lehetne masszírozni?!).

Gyógyszert hiába szedsz rá, orvos sem fog tudni mit kezdeni veled, mert elektromos kezelést nem kaphatsz (amúgy sem oldaná meg magát a problémát, csak enyhítené a panaszokat).

Én a manuálterápiát javasoltam, egy másik válaszoló pedig a kiropraktikát. Bárkihez is mentek, képzett szakemberhez menjetek mindenképpen (ne csontkovácshoz pl.).

Nekem nagyon sokat segített a manuálterápia a terhességem alatt, pedig csak 1-2 fogást csináltak rajtam, ezenkívül kineziotape-et használtam. Gyógytornász vagyok, mostmár végzett manuálterapeuta, és ezek alapján mondhatom, hogy nem muszáj végigszenvedni a terhességet, mert nem ez a normális. Olyan orvost vagy gyógytornászt keressetek, aki megvizsgál és helyre is tesz.

2014. máj. 2. 12:35
 19/24 anonim ***** válasza:

a testtartásod nem jó így rosszul terhelődik a gerinced, vagyis a keresztcsontodra, derekadra. Lehet gyengék a hátizmok amiatt is. Sokaknak gond amúgy, nem vagy egyedül ezzel, csak még nagyon korai valóban, még pici a hasad.

Erősítsd a hátizmod, hogy jobban bírja a gerinced a hasadat, ez később is jó lesz mikor emeled a gyereket, mert bizony még 2 évesen is szereti ha cipelik és akkor már akár 15kg is lehet.

Nekem is fáj a derekam pont a gyerek cipelés miatt, a gyenge hátizom közrejátszik, próbálok rá tornázni, ennyi, és remélem nem lesz rosszabb. Nekem terhesen nem volt semmi bajom, csak mikor a gyereket kellett cipelni, emelni akkor jött elő.

2014. máj. 2. 15:01
 20/24 anonim ***** válasza:
Ja még annyit, hgoy ülj egy fittball labdára! Nagyon jót tesz a gerincnek, akár székként is használhatod pl netezéskor.
2014. máj. 2. 15:02
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!