Elöfordult veletek hogy hirtelen "megszaladt" a szivetek? Mintha hirtelen extrákat verne pár másodpercig össze-vissza?
EKG-n voltál? Mert oda kell menni terhesség alatt.
De ne félj, nekem is előfordult ez és utána olvastam ,terhesen ez teljesen normális dolog. :)
ezt extrasystolénak hívják, lehet pitvari és kamrai eredetű. nincs baj, nekem már terhesség előtt diagnosztizálták, azt mondta több egymástól független kardiológus hogy a mennyisége dönti el mennyire veszélyes. nekem voltak olyan napok hogy délután 2 percenként jött egy mégis még a no para kategóriába esek :) nem lett több a terhesség alatt de kevesebb sem... azt mondják lehet vele természetes úton szülni.
nézesd meg kardiológussal, sima EKG nem fog semmit mutatni, kérj inkább 24 órás Holter EKG-t. szólj a nőgyógyászodnak is, de ő úgyis azt fogja mondani hogy kardiológussal kell ellenőrizetni.
csökkenteni sajnos nem tudod a mennyiségét, gyógyszert sem nagyon szoktak rá adni, max akkor ha a pulzusod is nagyon magas. ez amolyan "bele kell törődni". bár a hideg víz nekem ha az arcomra, tarkómra fröcskölöm segíteni szokott.
ne félj, ez a típusú ritmuszavar szinte minden 2. embernél megvan csak valaki jobban megérzi :)
Az a gond kedves előző, hogy így látatlanban nem lehet megmondani, hogy extrasystole-e, vagy más típusú ritmuszavar. A sorozat extrákat paroxizmusnak hívják és ez picit más kategória, mint az egy sima félreütés. Ezért fontos a 24 órás holter.
Az egy-egy bedobbanás jóindulatú, nem is szokták kezelni. A sorozatnál kell vizsgálni, hogy milyen fajta, mert ennél lehet, hogy kezelés kell. Nem kell megijedni, csak el kell menni vele orvoshoz, ne hanyagold el. A házidoki is beutalót fog adni kardiológiára, mert a sima EKG általában nem mutat ki semmit.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!