Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Elöfordult veletek hogy...

Elöfordult veletek hogy hirtelen "megszaladt" a szivetek? Mintha hirtelen extrákat verne pár másodpercig össze-vissza?

Figyelt kérdés
16 hetes vagyok, napi szinten elöfordul. Volt valakinek ilyen? Baj van? 3 het mulva megyek a nögyógyászomhoz. Keressek fel kardiológust?
2014. ápr. 29. 14:45
 1/7 anonim ***** válasza:

EKG-n voltál? Mert oda kell menni terhesség alatt.

De ne félj, nekem is előfordult ez és utána olvastam ,terhesen ez teljesen normális dolog. :)

2014. ápr. 29. 15:00
 2/7 anonim ***** válasza:
Ez ritmuszavar, ha naponta van, akkor mindenképpen menj kardiológushoz, mert 24 órás EKG-t fel tud tenni. Az alkalmi EKG nem fogja kimutatni. Lehet jóindulatú és lehet problémás ritmuszavar, amit terhesen is kezelni kell.
2014. ápr. 29. 15:17
 3/7 A kérdező kommentje:
Huha... Megijedtem! :( eloszor azt hittem hogy csak lelki eredetu, aggodok sokat mostanaban... De neha delutani pihenes kozben van, asszem kezdetnek elmegyek ekg haziorvoshoz, aztan majd megmondja hogyan tovabb. Koszi!
2014. ápr. 29. 16:04
 4/7 anonim ***** válasza:

ezt extrasystolénak hívják, lehet pitvari és kamrai eredetű. nincs baj, nekem már terhesség előtt diagnosztizálták, azt mondta több egymástól független kardiológus hogy a mennyisége dönti el mennyire veszélyes. nekem voltak olyan napok hogy délután 2 percenként jött egy mégis még a no para kategóriába esek :) nem lett több a terhesség alatt de kevesebb sem... azt mondják lehet vele természetes úton szülni.

nézesd meg kardiológussal, sima EKG nem fog semmit mutatni, kérj inkább 24 órás Holter EKG-t. szólj a nőgyógyászodnak is, de ő úgyis azt fogja mondani hogy kardiológussal kell ellenőrizetni.

csökkenteni sajnos nem tudod a mennyiségét, gyógyszert sem nagyon szoktak rá adni, max akkor ha a pulzusod is nagyon magas. ez amolyan "bele kell törődni". bár a hideg víz nekem ha az arcomra, tarkómra fröcskölöm segíteni szokott.

ne félj, ez a típusú ritmuszavar szinte minden 2. embernél megvan csak valaki jobban megérzi :)

2014. ápr. 29. 16:09
 5/7 A kérdező kommentje:
Azert ez megnyugtato, nagyon koszonom hogy elmondtad! :)
2014. ápr. 29. 17:38
 6/7 anonim ***** válasza:

Az a gond kedves előző, hogy így látatlanban nem lehet megmondani, hogy extrasystole-e, vagy más típusú ritmuszavar. A sorozat extrákat paroxizmusnak hívják és ez picit más kategória, mint az egy sima félreütés. Ezért fontos a 24 órás holter.

Az egy-egy bedobbanás jóindulatú, nem is szokták kezelni. A sorozatnál kell vizsgálni, hogy milyen fajta, mert ennél lehet, hogy kezelés kell. Nem kell megijedni, csak el kell menni vele orvoshoz, ne hanyagold el. A házidoki is beutalót fog adni kardiológiára, mert a sima EKG általában nem mutat ki semmit.

2014. ápr. 29. 20:34
 7/7 anonim ***** válasza:
Én is ugyanezt mondtam kedves utolsó hogy mindenképpen nézesse meg Holterrel, mert a leírása alapján ES. de ahogy mondod, kapcsolódhat is valóban. Csak megnyugtatni szerettem volna a kérdezőt, mert az extra pont olyan, hogy stressz hatására fokozódhat a száma (én már hosszú évek óta szenvedek vele sajna :( ) 4-es voltam.
2014. ápr. 30. 15:57

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!