Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Tényleg túlságosan lazán...

Tényleg túlságosan lazán veszem a terhességet?

Figyelt kérdés

Anyósom szerint alkalmatlan vagyok anyának, amiért nem kapok hisztériás rohamot, amiért valaki rágyújt mellettem a szabad levegőn, tehát nem zárt térben. Meg amiért nem váltottam azonnal bio kajára, amint kiderült hogy babát várok, és továbbra is rendes kávét iszom reggelente (egyet, gyengét, tejjel) koffeinmentes helyett.

És azt is sérelmezi, hogy nem zaklatom az orvosomat, nem hívogatom, nem rohanok hozzá egyből, ha enyhe alhasi görcsöt érzek, továbbá az is fáj neki, hogy nem maszkban és gumikesztyűben(???) takarítok, stb.

Igaza van, tényleg túl lazán veszem a dolgot?

Egyáltalán nem aggódom semmi miatt, igyekszem nem parázni, inkább élvezni szeretném a babavárás időszakát.

Egyszerűen érzem, hogy minden rendben lesz.

Most ez tényleg ekkora probléma, és emiatt rossz anya leszek?

2014. ápr. 29. 10:51
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
100%

Nem, így kéne mindenkinek! Miért lennél ettől rosszabb? Egyik kismama ilyen, a másik olyan.

Én 2 gyereket szültem, a férjem ott dohányzott mellettem az udvaron, lakást újítottunk fel az 1. terhesség alatt, festettem, mázoltam, takarítottam, maszk és gumikesztyű nélkül. 36 hetesen költöztünk... A 2. alatt konyhát újítottunk fel, festettem, gletteltem, gipszkartonoztunk, takarítottam, ismét kesztyű és maszk nélkül... A gyerekeim 3kg fölött voltak születéskor, a kicsi 3,5 hónaposan mind a két irányba forog, a nagy is ilyenkor kezdte. Ja, és én is rossza anya vagyok ezek szerint, mert én napi 2(!) főzött kávét ittam tejjel. Anyósodat meg még most építsd le, mert szülés után még jobban bele fog pofázni mindenbe!!! Ja, és nem volt fogadott dokim sem. :)

2014. ápr. 29. 11:51
 12/14 Vilcsianyuja ***** válasza:
100%
Mert a büdös gumikesztyű a mindenféle adalékanyagával biztosan egésszégesebb, mint a mosogatószer... Mindenkinek vannak mániái, hogy mit tart be, esetleg visz túlzásba, de ez mindenkinek a magánügye. Én például nem festettem be még a szempillámat se terhesen, kerültem a körömlakkot, de attól még biztosan lehet őket alkalmazni, és nem fogok senkit elítélni, ha megteszi. Anyósod aggódását tudd be annak, hogy már most nagyon-nagyon szereti az unokádat. Próbáld meg, hogy bólogatsz, igazat adsz neki, aztán éled a saját terhes életedet :)
2014. ápr. 29. 12:15
 13/14 anonim ***** válasza:
100%

Én is ilyen voltam. Megspékelve azzal, hogy mellé végig dolgoztam. Egyszer ki akart írni a dokim táppénzre, enyhe nyílás és vérezgetés mellett, aztán végül abban egyeztünk meg, hogy annyit dolgozom, amennyi jólesik, úgyis érzi az ember, hogy mikor erőlteti meg magát. Szerintem kissé sokat parázik, paráztat az anyósod. Nem gondolom, hogy ez a gyerek megszületése után javulni fog, sőt.

Nem leszel rossz anya, nálad is lesz majd olyan, ami kiveri a biztosítékot. Addig jó, amíg a hülyeségek nagy részét tudod lazán, nyugodtan kezelni.

2014. ápr. 29. 12:17
 14/14 anonim ***** válasza:
Szerintem épp akkor normális egy nőnek a felfogása ha nem parázik mindentől. Ha stresszelnéd magad mindenen azzal sokkal többet ártanál a babádnak! Élvezd a terhességed, és nem mellesleg ha anyósod ennyire védeni akar titeket mindentől akkor az volna a legjobb ha befogná a kis száját és nem idegesítene mindennel!
2014. ápr. 30. 11:20
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!