Hosszan tartó haskeményedés? Most menjek kórházba? 37 hkm
egyetlen egy helyen olvastam most a neten, ha a haskeményedés napokig, vagy hosszú órákon át tart, azonnal keressek fel orvost.
orvosom nincs, max megyek a kórházba ügyeletre.
napközben aludtam amikor felébredtem akkor is be volt keményedve, szóval a pihenés nem segít.
most netezgetek, egyfolytában be van keményedve.
de a baba csuklott. szóval nemhinném, hogy baja lenne.
másnak volt már ilyen hosszantartó?
kettes vagyok
pont ezekért a dolgokért nem mondtam hogy rohanj kórházba
én a lányommal végig keményedtem, mégis túlhordtam
voltak napok mikor kőkemény volt a hasam, mintha követ cipeltem volna,ilyenkor muszáj pihenni és sok folyadékot inni
ha minden keményedésnél rohantam volna orvoshoz, az egész terhességem ott töltöttem volna, az igazi keményedéseket, amik a szüléskor jelentkeztek, össze sem lehetett hasonlítani ezekhez
most 2. babámmal vagyok terhes holnap leszek 18 hetes, és van mikor fél óráig kőkemény a hasam
de örülök, mert már most ficánkol, püföl, ha valaki azt mondaná nekem hogy a baba ezt csinálja ennyi idősen belül nem hiszem el neki, ez valami fantasztikus
pihenj nagyon sokat, ne stresszelj, ha lehet most már csak alap dolgokat csinálj, ne erőltesd magad
én már ott tartok, hogy szervezem az otthoni szülést.
nem tudom mi a módja, meg hogyan, keresek hétfőn egy orvost
olyan trauma ért, hogy hihetetlen
az ember ki van szolgáltatva, ha szül, mintha élve nyúznák és az ápolók, meg asszisztensek meg úgy beszélnek róla meg vele mint egy kutyával. hát én erre képtelen vagyok felkészülni.
amikor bementem csöngetek mit hallok, szidnak mert szombat éjszaka jött valaki, egyfolytában csak az utálat, kijönnek és nyersen közlik, hogy ne ide jöjjön menjen a szülőszobára.
át megyek, onnan meg nem akarnak ki engedni "Marad!"parancsolnak mint valami börtönben a foglyokkal.
Ez egyszerűen elkeserítő. Mikor még otthon voltam (külföldön élek) és vérzzést tapasztaltam 21 hetesen rohantam be a kórházba. A doki álmos fejjel jött, megnézett, hazaengedett. Sőt még ultrahangon mondta is, hogy :Hát nem aranyos a baba :)?
Szó sem volt róla,hogy bent tart, csak nyitott méhszáj esetén.
Egyre több helyen olvasom,hogy otthon milyenek az orvosok, és egyszerűen elképesztő. Persze itt kint németországban is van egy két furcsa dolog (nem nézik vizsgálatok alkalmával a méhszáj állapotát amit én hiányolok) viszont pont az otthoni történetek miatt félve mentem be 34 hetesen,hogy görcsölök.
Ctg-n megnéztek, aztán ultrahang, és méhszájvizsgálat, és kedvesen mondták, hogy vékonyodik a méhszáj, azért fáj, vlószínűleg hamarabb szülök de ne aggódjak, mert itt jó kezekben leszünk... Aztán haza is engedtek a vizsgálat után.
Itt nagyon megy az otthonszülés, de én nem merem bevállalni, mert a kórház 15-20 km-re van tőlünk, és félek, hogy nehogy baj legyen. Esetleg a közelben másik kórház nincs?
Húúú utolsó, ez nagyon kemény. :(
Itt kint, annyira más. Nagyon odafigyelnek az anyukára és a picire, a kaját menüből választhatod ki egy táblagépen. A gyerekre nem karszalagot adnak, hanem a vezetéknevét kiteszik betűs gyöngyökből, és karkötőt kap. Párom pont az általad leírtak miatt nem szerette volna, ha otthon szülök.
Nekem 2 gyerekem van és én csak csupa jót tudok mondani a mi kórházunk gyerekágyas részéről :D Van egy fiatal védőnéni is aki segít lelkesen mindenbe,de a nővérek stb is aranyosak.
Viszont a nőgyógyászati részre aztán összegyűjtötték a katasztrófális embereket :S A második gyereknél este bementem mert véreztem,kiderült tágulási vérzés és már 3 ujjnyi vagyok,viszont fájásom semmi így a szülőszobába nem csak a nőgyógyászatra akartak befektetni (előtte nst alatt a nővérke jól összeveszett a gyerekkel mert nem tetszett neki,hogy nagyon mozgolódott)..hát én inkább haza jöttem (13km a kórház) arra az 5 órára ami még hátra volt.
és a legelkeserítőbb, hogy hogy engedhetik ezt meg maguknak?hogy kell az ilyet kezelni?
én olyanról is hallottam, volt anyuka, akit defibrillátorral élesztettek újra, amikor már az ágyában feküdt, veszekedett vele a nővér, hogy de keljen fel, menjen tusolni!
szegényke kiment, meleg víz nem is volt, visszament, hogy készen van.
nincs erre jogcím, mint becsületsértés, vagy?
amúgy van a közelünkben másik kórház, de pontrendszer alapján működnek,(beutalás, vizsgálat, műtétek, mindent pontokban mérnek) szóval tudják, hogy én a másikhoz tartozom még jobban kapnám az ívet.
egyszer voltam ott nőgyógyásznál, úgy vizsgált meg, mint egy tehenet, be is véreztem, a lapra ráírta, méhszáj érintésre vérzékeny, csak az az érdekes, hogy én még soha sem előtte, sem utána nem véreztem még nőgyógyásztól.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!