Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Meddig vállalhatok koncerteket?

Meddig vállalhatok koncerteket?

Figyelt kérdés
8 hetes terhes vagyok, és egy punk zenekarban vagyok énekes. Augusztusban játszunk egy külföldi fesztiválon, kocsiban aludnánk. Elmehetek rá? És utána? Télen nagyon sok koncertünk van szerte az országban, de elég füstös helyeken. Miután meglesz a baba, tudom, hogy jó ideig le kell állnunk, ezért szeretnék terhesen minél tovább színpadra állni, de nem akarok ártani a picinek. Meddig vállalhatok bulikat?
2008. júl. 26. 21:36
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
100%
Ez jó kérdés én is énekes vagyok, bár más műfajban, de ezen én is gondolkozta. Én is nyolc hetes vagyok. Nekem a dokim azt mondta, hogy most az elején ne ugráljak, ne emeljek és nagyon vigyázzak, de nekem már "múltam" van, volt egy vetélésem. Aztán kérdeztem mi lesz később, mert szeptemberben már igen csk kellene táncolni meg énekelni és azt mondta addigra túl leszek a nehezén. Hát majd akkor újra rákérdezek és az lesz amit mond. Szerintem te is kérdezd meg a dokidat ő biztosan segít.
2008. júl. 26. 21:47
 2/11 anonim ***** válasza:
0%

Szia!

Terveztétek a babát,vagy csak becsúszott?

Mert szerintem ha megtartod,mindenképp a baba érdekeit,elsősorban az egészségét kell szem előtt tartanod.

És amit itt leírtál,ez az életforma nem éppen alkalmas a babavárásra,és a későbbiekben a gyereknevelésre.

Egy kisbabának kiegyensúlyozott életre,állandóságra,rendszerességre,nyugalomra,szerető szülőpárra van szüksége.

Talán nem is csak az a kérdés,hogy most meddig vállalhatsz koncerteket,hanem,hogy egyáltalán ezzel az életstílussal kellene-e gyereket vállalni.És ezt nem rosszindulatból írom,nehogy megharagudj.De volt már itt olyan kérdés,hogy miért nem veszik sehol sem komolyan a punk anyukát?Na vajon miért nem???

Szerintem ez a fajta élet nem fér össze a családi élettel,a gyerekneveléssel.

Kívánom,hogy jól dönts,üdv

2008. júl. 26. 22:27
 3/11 A kérdező kommentje:
Tervezett baba, nagyon örülünk, hogy sikerült. Csak hát azért nem szeretném azt se, hogy teljesen kiszakadjak ebből a dologból. 10 éves korom óta az volt a vágyam, hgy legyen egy zenekarom, nem szeretném feladni. Amúgy láttam már nagyon pozitív példát arra, hogy ezt gyerek mellett is lehet csinálni. Csak terhesen nem tudom, hogy megy ez. De akkor meg fogom kérdezni a dokit legközelebb. Amúgy hülye hasonlat, de manapság a "sztárok" se adják fel a karrierjüket azért, mert babájuk lesz. Persze én is tudom, hogy nem vállalhatunk ezentúl minden hétvégére koncertet, de havi egy biztos belefér majd.
2008. júl. 26. 23:04
 4/11 anonim ***** válasza:
Utolsónak. Miért kellene feladnia a munkáját? Attól, hogy valaki énekel nem lesz rossz anya, mintahogy nem rossz anya a takarítónő, a rendőrnő, de még sorolhatnám. Meg lehet oldalni a kettőt együtt, de persze terhessen azért vigyázz magadra, és kérdezd meg az orvosodat, hogy ő mit javasol, szerintem az elején azért jobban oda kell figyelni mindenre, mert az első trimeszter veszélyes. Szép babavárást!
2008. júl. 27. 08:37
 5/11 anonim ***** válasza:
A babavárás nem betegség,De egy koncert se semmi.én nagy koncertre járó vagyok,és 16 hetes terhes.kerülöm a füstös helyeket, a nagyon közeli hangfalat, és a tömeget.De 17 héttől, már ő is halja a kintről bejövő zajokat,és láttam egy tévé műsörban, hogy hogy reagál, ha hirtelen erős hang éri.én már nem kockáztatok,de neked ez a munkád.Beszéld meg a dokival,de mindenképp a babó érdekeit nézd.ha ezt a doki is látja,nem fog elitélni.Mert miért ne lehetnél te ettől még jó szülő.drukkolok neked.Hogy jó döntést hozz.
2008. júl. 27. 08:49
 6/11 anonim ***** válasza:

Szia!

Én is énekes vagyok, nekem az orvosom azt javasolta, hogy terhesség alatt ne nagyon próbáljak és koncertezzek az erős hanghatások miatt. Valami olyasmit magyarázott, kicsit tudományosan:), hogy az első trimeszterben a magzatvíz ahogy vezeti az erős hangot, az "rázza" a babát, persze nem ezekkel a szavakkat fogalmazott. Utána meg már hallja, és megijed a hanghatásoktól. Ezért én inkább biztos ami biztos, most terhesség alatt szüneteltetem a zenélést, vagy maximum unplugged próbákat tartunk majd (mondjuk ha a dobosotoknak van elektrocucca, akkor megkérheted, hogy inkább azt használja, a többiek meg vegyenek vissza a hangerőből, akkor nem lehet baj. Mondjuk gondolom a punk zenekar nem a visszafogottságáról híres:)) de ha mégsem tudtok próbálni, akkor is aktívan felhasználhatjátok az időt pl. számírásra.

Igazából neked kell döntened, hogy bevállalod-e a koncikat terhesség alatt. Ha igen, mindenképpen vigyázz magadra, ne erőltesd meg magad, és ha lehet, a füstös helyeket valahogy kerüld, mert ott nem tudsz védekezni, és nagyon rosszat tesz a babának. Nincs véletlenül a "füstös" koncikra helyettesítő énekes?

Szerintem baba mellett, pár hónapos korától simán tudsz tovább zenélni, én legalábbis fogok. A kettő összeférhet, nem ezen múlik, hogy jó anya vagy-e. Nyilván nem napi 8 órás próbákkal és heti 3 fellépéssel:) de ezt úgyis érezni fogod, ha itt lesz az ideje.

Boldog babavárást

18 hetes kismama

2008. júl. 27. 11:10
 7/11 A kérdező kommentje:
Köszi mindenkinek a válaszokat!! Végülis sikerült dönteni, az augusztusi fesztivált még "búcsúzóul" bevállaljuk, aztán akkor tartunk egy kis szünetet. Télen szokott lenni a születésnapi koncertünk, nem tudom, az hogyan legyen, talán egy-két számra beugrom majd, de ha nagyon muszály, akkor a gitáros leányzó is énekelhet helyettem ebben az időszakban. Végülis annál nagyobb öröm lesz majd újra énekelni :)
2008. júl. 27. 12:00
 8/11 anonim ***** válasza:
Próbáljátok az unplaktot(nem biztos,h jól írtam)erőltetni.nyugodt,csöndesebb,és ülni is tudsz:)
2008. júl. 27. 20:31
 9/11 anonim ***** válasza:

Utolsó előtti válaszoló vagyok (énekes:))

Szerintem nagyon jól döntöttél! Hidd el, nem maradsz le semmiről pár hónap szünettel, viszont nagyszerű lesz visszatérni (már én is nagyon várom, hogy megint zenekarozzak kicsit).

Egy dolog nagyon fontos: ne mondj le erről a gyönyörű hobbiról! A babód is biztosan büszke lesz, ha színpadon láthatja az anyukáját. És ha valaki ezt a szemedre hányja, akkor is tudjad, hogy neked van igazad, mert a baba csak úgy lehet boldog és kiegyensúlyozott, ha a mamija is az! A zenész pedig hosszú távon nem létezhet zene nélkül...

2008. júl. 27. 22:44
 10/11 anonim ***** válasza:

Utolsó előtti válaszolónak! :)

Te voltál már Punk koncerten? VAlószínű kiröghögnék őket a világból, ha unplugged (asszem így kell helyesen írni) koncertet nyomnának.

2008. júl. 28. 01:06
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!