Szerintetek a 8,8-as éhgyomri vércukor nagyon magas? Ettől még vállalhatok gyereket?
8,8-as éhomi cukor tényleg magas. De ez a gyerekvállalásnál mindösszesen annyit jelent, hogy már a tervezés időszakában be kell állítani a vércukorszintet. Ha diétával megy, akkor úgy, ha nem, akkor inzulinnal, mert ha babát tervezel, gyógyszert már nem írhatnak fel. A fogamzás körüli szoros cukorkontroll nagyon fontos. Cukros kismamánál várhatóan a teherbeesést követően szinte azonnal emelkedni kezd a vércukorszint, és szakaszosan emelkedik egészen a terhesség végéig. Így szinte biztos az inzulin.
Én második babámat várom 2-es típusú diabétesszel. A terhesség elején 12 egység inzulinnal kezdtem, ez 3 szúrás volt naponta. A végére eljutottam 50 egységre, 5 szúrásra. De a cukrom végig stabil volt, mert azonnal inzulin emeléssel követtük az emelkedést. Így problémamentes volt a teherbeesésem, a terhesség, a szülés, és a már meglevő babám is makk egészséges.
A sebgyógyulás nehézkességét nem tapasztaltam, gondolom az is inkább instabil cukorszint mellett jellemző.
Összegezve tapasztalatom szerint karbantartott cukorbetegségnél nem várhatóak különösebb tünetek.
"Fontos tudnivaló, hogy a vércukor normál értéke éhgyomri állapotban 4,0 - 5,0 mmol/l körüli, de mindenképpen 6,0 mmol/l alatti. Ez azt jelenti, hogy "vércukra" mindenkinek van. Étkezések után a vércukorszint átmenetileg megemelkedik, de egészséges egyénben két órával az étkezés után 7,8 mmol/l alatt kell, hogy maradjon.
Cukorbetegségről akkor beszélünk, ha az éhgyomri vércukor értéke 7,0 mmol/l, vagy e feletti, az étkezések utáni két órás érték pedig 11,1 mmol/l, vagy ennél magasabb."
Azaz magas, de ettől még vállalhatsz babát, csak nagyon oda kell figyelni, és valószínűleg inzulint is kell használnod!
ez magas!! nekem az éhomi 4,5 volt az elsővel, a terheléses 8 és az már inzulinrezisztencia, sztem még a 8,8 is az, de éhominak nagyon magas. nem volt még soha terhelésesed?
egyébként cukorbeteg is válallhat gyereket, természetesn, lésd akár erős antónia, aki inzulinos is. a többit nem tudom, hogy pl. miért nehezíti a sebgyógyulást.
Meg szokott adva lenni ref. tartomány -
Ez (sajnos) bizti magas
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!