Meg vagyok rémülve! Milyen veszélye van a terhesség alatt kialakuló magas vércukor szintnek?
köszi szépen.A védőnő adott egy hetet,hogy tudjam csökkenteni a vércukor szintemet és ha nem sikerül akkor tovább küld majd valakihez.Veszélyes lehet a babára nézve?
Nem érdekel ha nekem lesz valami bajom csak a babának ne legyen semmi baja!Nekem csak az a fontos,hogy ő egészséges legyen és ne essen semmi baja.
18.29-es vagyok
Szóval 1 napi mintaétrend 170 g szénhidrátra (ch)
Reggeli: 25 g ch 7.30-kor
Tízórai: 25 g ch 10-kor
Ebéd: 50 g ch- 12.30-kor
Uzsonna: 20 g ch 15.30-kor
Vacsora: 30 g ch 18.30-kor
Utóvacsora: 20 g ch 21-kor
Reggeli: 2 szelet "ceres" tönköly kenyér vajjal, felvágottal, 1 retek + 2 dl gyümölcstea (üresen) Kb. 25 g ch.
Tízórai: 10 dkg alma, 10 dkg ananász (nem befőtt!) + 3 korpovit keksz
Ebéd: Húsleves zöldséggel és hússal (tészta nuku), 20 dkg sült krumpli + 1 rántott szelet
Uzsonna: fél zsemle (+ vaj, + szalámi) 1 kefír
Vacsora: 1 zsemle vagy 5 dkg kenyér, 2 virsli, tea
Utóvacsora: ez lehet gyümölcs, abonett, kis vacsora maradék a lényeg az, hogy 20 g szénhidrát legyen, pl.: 20 dkg alma + 2-3 korpovit keksz, vagy 4-5 abonett körözöttel vagy ilyesmi
A neten próbáld megkeresni, hogy miben mennyi a szénhidrát, vannak ilyen táblázatok, abból ki tudod kombinálni, illetve magad is kimérheted. A lényeg, hogy minden nyers állapotban kell mérni, aztán főződ, sütöd és eszed:-)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!