Lemondhat egy biológiai apa az apaságról, ha nincs örökbefogadó apa?
" Letezik ilyen mivel en ugyanigy vagyok csak az en lanyom 3 eves es a biologiai apjat ki szeretnenk torulni mindenhonnan mivel nem torodik a gyerekevel szuletese ota es nem is fizeti amit kell. Kapott 1 honapot hogy eldontse gyerek es kifzuet mindent(kb olyan 300 000 ft),vagy birosag es lemond a gyerekrol,most csak varunk es meglassuk hogyan tovabb. Az en helyzetem nehezebb,te a papirozassal konnyebb helyzetben vagy,drukkolok hogy mi den jol menjen."
"Igen lehet iratni egy lemondo nyilatkozatot ha az apa is bele egyezik,amiben az allhat hogy te nem kersz gyerektartast o pedig lemond a kicsirol,ezt 18 eves koraig irhatjatok meg mivel onnantol mar nagykoru lesz a gyereked es igy az apja es o sajat maga is felkeresheti az apjat."
NEM kellene hülyeségeket terjeszteni, ha nem értetek hozzá.
Ilyen nincs. Ha nem a valódi apa lesz megjelölve az anyakönyvi kivonatban, később pert indíthat az apaság megállapítása iránt. Ha pedig ő lesz, akkor csak örökbefogadás esetén mondhat le az apaságról.
A gyerek érdeke az előbbre való, ezt semmilyen okirattal a 2 szülő nem tudja lepapírozni.
Szia!
Jogasz vagyok, bar nem csaladjoggal foglalkozom, de ismerem a szabalyokat. :)Ha nem vagytok hazasok, akkor Te dontesz arrol, hogy mi keruljon a szuletesi anyakonyvbe, kerheted fiktiv apa beirasat, vagy egyszeruen csak annyit, hogy az apa ismeretlen es a Te nevedre kerul a baba.
Ezek utan az apa a kesobbiekben indithat pert apasag megallapitasa irant, es ott DNS teszttel lehet igazolni, ha valoban o az apa. Abban igy hirtelen nem vagyok biztos, hogy Te, mint a gyerek torvenyes kepviseloje koteles vagy-e a gyereket alavetni a DNS tesztnek, bar logikusan igen, ha a birosag kotelez ra a per miatt.
En nem javasolnam, hogy most irjatok ala nyilatkozatot, hogy lemond az apai jogairol, mert egyreszt ez hulyeseg - mar elnezest - masreszt pedig a kesobbi apasagi perben bizonyito ereju, hogy o az apa.
Ha igy kijelentette, hogy nem akarja a babat, Te pedig eldontotted, hogy megtartod, akkor szerintem mar most igyekezz vele minden kapcsolatot megszakitani, gyerektartast se kerj tole, semmit, mert igy a kesobbiekben joval nehezebben fog jogot formalni a gyereketekre.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!