Még meg nem született gyerekről a feltételezett apa lemondhat már előre?
Adott egy lány, akivel többek között én is lefeküdtem, amolyan laza kapcsolatban voltunk. (5 másik partnere is volt rajtam kívül ebben az időszakban)
Azt állítja terhes, de van egy élettársa, aki megígérte, hogy a nevére fogja venni. Most kb az 5.hónapban jár a nő.
Az lenne a kérdésem, hogy ha bármi is történik ő közöttük, esetleg szétmennek, én ettől függetlenül, előre letudom szögezni hivatalosan, hogy hozzám ne forduljon soha?
Egyrészt mert nem is biztos, hogy tőlem van, másrészt mást választott, nem engem, de az egészet nem írom le, túl hosszú lenne.
Az erkölcsi részét most hagyjuk, tudom, hogy rosszul csináltam, most nem erre vagyok kíváncsi, csak a JOGi részére.
Előre is nagyon szépen köszönöm.
24/f
Értem, tehát amit tehetek az max az, hogy várok?
Még az érdekelne, hogy van e bármilyen jelentősége annak a bíróságon, hogy ő az állapotát eltitkolta előlem?
Köszönöm a válaszokat! Meglepődtem, hogy ilyen normálisan válaszol mindenki..tényleg köszönöm.
Ha az anya soha nem akar apasági vizsgálatot senkitöl sem akkor vagy az aki szabad akartából nevére veszi lesz az apa, vagy nem lesz apja.
Viszont az anya bármikor kérhet a bíróságtól apasági vizsgálatot, ha ekkor kiderül, hogy te vagy az apa akkor onnantól kezdve gyerektartást kell fizetned és jogod van látni is.
Olyan, hogy eltítkolta vagy ilyesmi semmit nem szépít akkor is te maradsz az apa.
Azt szoktam ondani hogy gyerekcsinálás csak is 2 félen múlik. Az apának akármit is mondanak, ha van esze és egyáltalán nem akar gyereket akkor gumit húz és még spermaölöt is használ, ez a kettövel már 99%-s biztonság. Ha a férfi nem húz gumit, akkor fizessen gyerektartást.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!