7 hetes kismama vagyok. Főzök, takarítok,persze óvatosabban. Nem hajolgatok hanem gugolok ha kell,es nem emelek nehezet. A ruhákat is kis mennyiségben viszem ki teregetni.:) ezzel így nem arthatok ugye?:) Ti hogy voltatok vele? Esetleg dolgoztatok meg ez idő alatt? Köszi minden választ!
7 hetesen szinte mindent megcsináltam, nem emeltem nehezet, de ezenkívül minden mást csináltam. A lakásfelújításban is segítettem, tapétát vágtam méretre, tapétáztam, pakoltam stb. 39. hétig dolgoztam, másik megyébe jártam be dolgozni vagy busszal vagy céges autóval (vagy én vezettem vagy a főnököm). Többször voltam 300 km-re lévő városban is kiküldetésen.
Ennyivel biztos, hogy nem ártasz a terhességednek.
2014. ápr. 22. 18:41
2/11 anonim válasza:
terhesség nem betegség.persze ez egyéntől függ
2014. ápr. 22. 18:47
3/11 anonim válasza:
Mind három terhességemmel majdnem az utolsó napig dolgoztam a munkahelyemen és otthon is megcsináltam a házi munkát. Csak nehezet nem emeltem, de éppen úgy éltem, mint a terhességem előtt.
2014. ápr. 22. 18:49
4/11 anonim válasza:
azért nem kell tuldramatizálni a terhességet, semmi baja nem lesz a BABÁNAK ha megcsinálod a dolgaidat, amit eddig....(ha nem vagy veszélyeztetett vmi miatt mondjuk)
2014. ápr. 22. 19:03
5/11 anonim válasza:
én nem figyeltem..és nem vigyáztam..ráadásul plusz munkaként takaritást vállaltam a 35. hétig. 39. hetesen a hütöt kivittem a teraszra, huzkodtam a butorokat...a férjem teljesen ki volt már..bevásároltam egyik kezemben is 15kg-os nagy ikeás táska, másikban is..nem történt baj, se az elején se a végén.
2014. ápr. 22. 19:39
6/11 anonim válasza:
Ugyanúgy takarítok,végzem a dolgom,mint eddig. Gondolom első babád :) olyankor még mindenre figyel az ember,ami persze nem baj,de nyugodtan csináld úgy,ahogy eddig. Nekem minden nap emelgetnem kell a másfél éves,11 kilós fiamat,most még kocsim sincs úgyhogy babakocsit tolok+szatyrokat cipelek,nem tudom kímélni magam,de odabent minden rendben. Első babánál szerintem nyugodtan lehet óvatosnak lenni,sokat pihenni,mindennek utána olvasni,akár ok nélkül is :) olyan gyorsan elillan az a 9 hónap,aztán meg repülnek az évek... Boldog babavárást,vigyázz magatokra!
2014. ápr. 22. 20:10
7/11 anonim válasza:
Pont jól csinálod. Inkább guggolj mint hajolj, és részletekben teregess. Én is így csináltam. Meg persze főztem, mosogattam, porszívóztam csak olyan nyugisabb tempóban.
2014. ápr. 22. 20:21
8/11 anonim válasza:
7 hetesen? Mi van? Talán ha vèrzel vagy veszèlyeztetett vagy akkor ok ne fáraszd magad! De ne haragudj èn 39 hetes vagyok ès minden hàzimunkát elvègzek! Mèg egy 3 èvesem is itt csüng rajtam! Ne haragudj nem nyomorèk vagy beteg vagy, csak terhes!
2014. ápr. 22. 20:43
9/11 anonim válasza:
Egyet értek az utolsó válaszolóval. Terhes vagy, nem beteg! Mindent csinálhatsz amit eddig is, ha nem vagy valami oknál fogva veszélyeztetett. 16 hetes vagyok jelenleg, és minden házimunkát ugyanúgy végzek, mint előtte, egyenlőre nem vagyok óvatosabb, egy kis hajolgatásba se halok bele. A nagytesót is ugyanúgy emelgetem stb. Valamint most alakítjuk át a lakást, és még bútorokat is pakolgattunk a férjemmel.
Persze figyelni kell a határokat, de azért nem kell a széltől is óvnod magad csak mert terhes vagy!
2014. ápr. 22. 22:30
10/11 A kérdező kommentje:
Minden választ köszönök!! Igen, első baba,sokat vártunk ra es lombikkal sikerült.. Persze hogy óvatosabb ilyenkor az ember.. Tisztában vagyok vele h nem beteg vagyok pláne nem nyomorék.. De ha sokat várat magára a kis babo akkor az ember mindentől óvni akarja!! Mint írtam mindent csinálok itthon csak óvatosabban!
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!