Hangulatingadozás terhesség alatt?
Teljesen általános és normális dolog, sőt, néha rettenetesen szélsőséges lehet. Én rengeteget sírtam, reklámokon pl. Egy "felejthetetlen" hiszti pedig akkor következett be, amikor egy ajtó a lakásunkban nem pont olyan lett, mint a másik kettő.
A legrosszabb az egészben, hogy az agyaddal, tudatosan tisztában vagy azzal, hogy butaság miatt borulsz ki, de mégse tudsz ellene mit tenni.
Szerintem ez egyénenként változó. Én a vége felé járok, az elején inkább fizikai eredetű jelek voltak, pl. a hirtelen beállít állandó álmosság miatt lomhább, bambább voltam - nem tudtam annyit aludni, amennyit igényeltem volna.
A végén, most, már időnként ingerlékeny vagyok, de szintén amiatt, hogy a hasamon levő jelentős súly miatt rosszul alszom, gyakorlatilag semmilyen póz nem kényelmes. De ez nem közvetlen terhesség, hanem a kipihentség hiánya mindig is ezt váltotta ki belőlem.
Köszönöm az eddigi válaszokat! Értem én, hogy hormonális, nincs is ezzel baj. De mégis, mondanátok még példákat?
A feleségemnek például furcsa álmai is vannak, olyan kesze-kuszák, zaklatottak.
A horrorisztikus álmok is gyakran előfordulnak. Azt hiszem direkt terhességi rémálmoknak is nevezik.
Én volt, hogy egy kutyakajás reklámon is elérzékenyültem, mert olyan édes kiskutya volt benne. A másik pillanatban meg leszedtem a férjem fejét, hogy túlságosan az asztal szélére tette a poharat és szerintem le fog esni.
Alapvetően hullafáradt voltam, állandóan aludtam volna az első 3 hónapban. De nekem hormongyógyszert is kellett szedtem az elős hérom hónapban, és mondta az orvosom, hogy a gyógyszer mellékhatása is lehet pl. a fáradtság.
Az én férjem megölelgetett, amikor elérzékenyültem a reklámon és akkor is inkább vett egy nagy levegőt, amikor a pohárból csáltam nagy ügyet és beljebb tolta a poharat.
Én most vagyok 4 hónapos és mostanra elmúltak ezek az ingadozások. SAZt mostják majd a terhesség vége felé megint előjön, de addig remélem lesz pár jó hónapom :-)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!