Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Megfázás terhesen?

Megfázás terhesen?

Figyelt kérdés
16 hetes vagyok, nagyon megvagyok fázva, annyira fáj a torkom, hogy szinte alig bírok nyelni,köhögés, orrfolyás stb. Lázam még nem volt szerencsére. Enni se tudok nagyon, tegnap is 2 kenyeret meg 3 almát ettem. Bár mondjuk sztem még az tűrhető.Folyadékot azért, sokat iszom, hogy ne gyengüljek le. Csak az a baj, hogy egyántalán nincs étvágyam, meg ha eszek is valamit rögtön rámjön a hányinger. Azt tudni kell, hogy a terhesség első három hónapjában nagyon sokat hánytam, fogytam is 4-5 kilót. Egy ideig elmúlt, de most megint előjött. :S A kérdésem, az nem baj a babának, ha keveset eszem, viszont sok folyadékot iszom?
2014. ápr. 17. 10:02
 1/6 anonim ***** válasza:
55%

Nem baj - neked lesz baj, mert elveszi tőled a tápanyagokat a baba, neked meg pl. kihullanak a fogaid.

Beszélj orvossal.

2014. ápr. 17. 10:11
 2/6 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

Nem lesz baj ha kevesebbet eszel viszont próbálj olyasmit enni (ha tudsz) amiben sok a vitamin. Gyümölcsöt, zöldséget, husit. Csinálj jó kis húslevest, az nem is zsíros, talán nem lesz tőle hányingered mégis van benne hús és zöldség.

Én elég sokszor megvoltam fázva első terhességem alatt és rengeteg citromos teát ittam és cvitamint szedtem, ezek segítettek. A teába mézet raktam. Eszegess mézet a torkod miatt.

2014. ápr. 17. 10:13
 3/6 anonim ***** válasza:
Szia nálam ugyanez van, a kislányomtòl elkaptam egy jò kis tüdö gyulladást. 2 hete tart ès annyira köhögök hogy fáj mindenem. 38 hetes terhes vagyok ràadàsul így nagyon nehèz! Nem szedhetek semmit... Ki kell bírnom... Neked is, ne aggòdj ha nem bírsz enni a baba mindent elvesz a te testedböl amire szüksège van! Nem fogsz elvetèlni se egy megfázástòl, ahhoz azèrt jòval több kell! Kitartást!
2014. ápr. 17. 10:16
 4/6 A kérdező kommentje:

Mindenképpen megpróbálok többet. Tegnap csináltam egy kis zöldséglevest, de olyan hányingerem lett tőle, hogy kb. 2 kanállal vettem belőle.

Nem is beszélve arról, hogy már kora reggel hányással kezdtem a napot :(

2014. ápr. 17. 10:18
 5/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat! Neked is kitartást :)
2014. ápr. 17. 10:20
 6/6 anonim ***** válasza:
100%

nyugi ez azért nem fog több hónapig tartani ez a megfázás, szóval pár napig nem eszel úgy semmi baj nem lesz.

Szedj vitamint, terhesvitamint, meg folyadék, akár gyümölcslé, frissen facsarva.

Sokan megfáznak terhesen (én is voltam beteg) nem okoz gondot, a lázat viszont csillapítsd ha esetleg lenne!!!! Ez nagyon fontos! Panadolt lehet szedni, nekem egyszer kellett láz miatt.

2014. ápr. 17. 10:57

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!