Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Akik magánba jártok, válaszoln...

Akik magánba jártok, válaszolnátok?

Figyelt kérdés
Második babámat várom,akihez szerettem volna menni magánba,már nem tud július előttre időpontot adni. Most nagy dilemmában vagyok,de nem is ez a lényeg. Milyen gyakran hív vissza titeket az orvosotok a kötelező ultrahangokat leszámítva? Minden hónapban menni kell terhesgondozásra? Nagyon nem szeretnék megint sztk-s rendelésre menni,mert van egy másfél évesem,akire senki nem tud vigyázni. Ismerem már az egészségügyet,mindig órákat kellett várnom mindenhol,aztán vagy jött a dokim,vagy szülést vezetett le,vagy műtött. Pici gyerekkel ez nem lenne egy könnyű feladat,így magánba szeretnék menni,de hallottam,hogy ott is sokszor várni kell,na meg nem 2 fillér... Meg vagytok elégedve a magánrendeléssel? Azt kapjátok a pénzetekért,amit szeretnétek? Gondolok itt emberségre,megértésre,törődésre.
2014. ápr. 14. 10:36
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
Szia. Én első babámat várom, úgy érzem jó orvosom van és meg vagyok elégedve vele. Szerencsémre a körzeti védőnőm is nagyon jó fej - szerencsés vagyok! Na, a kérdésedre válaszolva, én először 6 hetesen voltam magánba a dokimnál, megállapította a terhességet, megvizsgált, megnézte a melleket, szóval eze gy alaposabb vizsgálat volt. Visszahívott 9 hetesen, megint magánba mentem, szerencsére minden rendben volt. Most vagyok 25 hetes, azóta 2szer voltam nála a magánrendelőbe, mert Ő nem az az orvos, aki oda hív. Bármikor elérhető, vagy visszahív, az ultrahangokat előre megebszéljük, így nem kell várni rá, odaérek a kórházba, hívom, jön is és behívnak. A terhesgondozóba járok havonta, az kötelező a pecsétek miatt, ott várni kell, bár én körzetileg is a fogadott orvosomhoz tartozom, így ott is mindig találkozunk. Ha van még kérdésed, kérdezz!
2014. ápr. 14. 10:44
 2/12 anonim ***** válasza:
Én azt kaptam minden alkalommal, amit elvártam. Kellett várni, de azért egészen más egy tíz székes váró három előttem várakozó kismamával, mint egy tömött sztk-s rendelés. Az én dokim emberségből csillagos ötös. Két vetélést állapított meg nálam, mindkét alkalommal le a kalappal a hozzáállása előtt. Mivel nem szakterülete a vetélések kivizsgálása, ezért továbbküldött más orvoshoz, de mindig érdeklődik irántam és fél év távlatából is megismert, azonnal tudta, hogy ki vagyok és mi történt velem/velünk, kedves volt, érdeklődő, figyelmes. Én nagyon meg vagyok vele elégedve. Hiába drága, meg hiába 120 000 Ft nála egy szülés, de nála 10000%-ig biztonságban érzem magam, bármikor hívhatom, akár éjszaka is, ha nem veszi fel, mindig, minden alkalommal visszahív, ha e-mailt írok neki, akkor is simán telefont ragad inkább, hogy megválaszolja a kérdésemet. Nekem ez a hozzáállás, ez a biztonságérzet minden pénzt megér. Főleg két vetélés után.
2014. ápr. 14. 10:44
 3/12 anonim ***** válasza:
Én magánorvoshoz járok, 4 hetente kell mennem hozzá. Most a 36 után fog besűrűsödni, hetente ctg és vizsgálat lesz, aztán a 38-tól heti kétszer. Én meg vagyok elégedve, igaz néha várni kell rá is, mert neki is közbe jöhet szülés, műtét, de nem vészes szerintem. És ami jó, hogy akár este 9-kor is mehetek hozzá. Türelmes, nem vág ki 5 perc alatt. Igaz, 10.000,-Ft egy alkalom, de én sztk-s dokihoz semmi pénzért nem mennék. 1-1 vizsgálatnál régebben volt szerencsém hozzájuk.....
2014. ápr. 14. 10:46
 4/12 anonim ***** válasza:
Még annyi, hogy már kétszer voltunk 12 és 18 héten 4D ultrahangon is (eléggé aggódós vagyok) így folyamatosan "képet kapok"a babám állapotáról! Ezek a 4D-s vizsgálatok nagyon jók, pontosak és precízek! Szonográfushoz járok!Azt angyon ajánlom neked is, ha megteheted!
2014. ápr. 14. 10:46
 5/12 anonim ***** válasza:
Szia!Én 23 hetes kismama vagyok és ikreket várunk.Én magánrendelésre járok 4-5 hetente,de nekem ott nem csinál az orvos ultrahangot,csak megvizsgál meg átnézi a leleteimet.Külön kell ultrahangra járnom a szakrendelőbe.Neked olyan magán dokit kellene választanod aki megcsinál mindent és nem kellene külön járkálnod a kicsivel.Ez általában 5-6 ezer forint vidéken.
2014. ápr. 14. 10:51
 6/12 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat és hogy megosztottátok a tapasztalataitokat! Nálunk sem olcsóbb,hiába vidék,egy sima terhesgondozás 8000 Ft, de elvégzik a kötelező ultrahangokat is. Már találtam egy szimpatikus dokit,nála viszont 10.000,de azt hiszem ennyit megér nekem,hogy törődjenek velem.
2014. ápr. 14. 10:57
 7/12 anonim ***** válasza:
Az első terhesség alatt a doki kb 3 hetente hívott vissza. Ha kellett, ha nem. Úgyhogy a másodiknál váltottam. Ő a kötelezőkön kívül 1X-2X hívott külön kontrollra, de nem mentem el. A magánrendelésen is várni kell. Hiába kaptam időpontot 11:00-re, volt, hogy még 12:00-kor is ott ültem. Szerencsére itt volt egy külön csak a nagyobb testvéreknek való játszószoba sok-sok játékkal. Az 1. orvosnál érkezési sorrendben lehetett bemenni, aki pl 5.-nek érkezett, az már minimum 1-másfél órát várt.
2014. ápr. 14. 10:59
 8/12 anonim ***** válasza:

Én maximálisan meg vagyok elégedve azzal a dokival, akinek a magánrendelésére járok. Eleinte 4 hetente kellett kontrollra menni, a végén már sűrűsödött, viszont akkor már olcsóbb. Ezzel azért nehéz egyébként kalkulálni, mert nekem pl. felmerült egy elég komoly problémám, ami miatt volt olyan időszak, hogy 2 hetente rendelt vissza, de tudom, hogy ilyenkor ez az eljárás, tehát nem lehúzni akart. Minden alkalommal lelkiismeretesen vizsgált, mindig mindent elmagyarázott, és függetlenül attól, hogy mennyien vártak rá, mindig volt ideje a kérdéseimre válaszolni, akár többször is, míg meg nem nyugodtam. Párszor behívott magánrendelésen kívül a kórházba is, amikor beértem, hívhattam mobilon és jött is ki értem.

Ami még szimpatikus volt nekem, hogy a genetikai UH-kat is elvégezte a rendelésen, nem kellett máshova járkálni, és a CTG-t is helyben csinálják az asszisztensével.

Szülni is nála fogok napokon belül, remélem hasonlóan jó élmény lesz az is. Én úgy érzem, hogy jó döntés volt őt választani és hozzá járni rendelésre, legközelebb sem csinálnám másképp.

2014. ápr. 14. 11:04
 9/12 anonim ***** válasza:
29 hetes vagyok második babával. Én sem akartam sztk-ba járni, így kerestem egy dokit, jól befaragtam vele. A pénzemért bunkó kioktató volt, gyomorgörccsel jártam hozzá. Most váltottam, megtaláltam a megfelelőt. Havonta hív általában mindegyik.
2014. ápr. 14. 11:08
 10/12 A kérdező kommentje:
Sajnálom azokat,akik rossz dokit fogtak ki. Az első terhességemet aki végigvitte,szintén egy bunkó volt. Egyszer meg is jegyezte,hogy milyen kis vékonyka voltam és mekkora töltött galamb lettem... Már itt le kellett volna váltanom,de nem akartam varriálni. Amikor megkértem,hogy vezesse le a szülésem,persze egyből kenyérre lehetett volna kenni,mindig köszönt (előtte soha!) és kérdezte,hogy hogy vagyok... Undorító szerintem,hogy egy doki csak akkor tud kedves lenni,amikor megcsillan a pénz a szemei előtt. Végül túlhordtam a fiamat és szerencsére nem nála szültem,mert továbbképzésen volt. Átadott egy dokinak,aki annak ellenére,hogy nem ismertük egymást,nagyon rendes és empatikus volt velem végig a szülésem alatt. Szülés után is többször jött megnézni,pedig borítékot csak az utolsó napon kapott. Ezért szeretnék hozzá járni magánba,csak hát igen... Kicsi gyerekkel várakozni nem a legkellemesebb elfoglaltság,de remélem nem sokszor és nem sokat kell majd várnom. Azért is őt választottam,mert neki a kórházban is van sima,sztk-s rendelése és nem kell majd tök idegen dokik után szaladgálnom a finishben. Nem is tudom ezeket miért írtam le,de jól esett :))
2014. ápr. 14. 11:29
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!