Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Nagy gondban vagyok! Hány...

Nagy gondban vagyok! Hány szál cigi nem káros még a magzatra?

Figyelt kérdés

A 2.babánkat várom,és nagyon nehéz megválnom a cigitől.

Az 1.-nél,amint megtudtam,hogy terhes vagyok,azonnal letettem,majd,mikor már nem szoptattam,újra visszaszoktam rá.Persze,csak napi max.4 szálat szívtam el,azt is akkor,mikor a babám aludt.És persze,csak kinti cigizés mindenképpen.:)

Szóval,most újra terhes vagyok,9 hetes,de nem tudom mi van,most nem tudom letenni egyik percről a másikra.:(

Most napi 2-szer rágyújtok,de 1 alkalommal csak negyed,max.fél szálat szívok el.Ennyire tudtam csökkenteni egyenlőre.

Persze nem szívom vég,mármint nagy pocakkal tuti nem gyújtok rá,de most lehet,hogy az a baj,hogy nem is érzem,hogy terhes vagyok,nincs hasam,és nem érzem a babát.

Ha ezek meglesznek,majd könnyen le tudom tenni.

De addig nem nagyon.Tudom,hogy csak akarat,de napi fél szál nagyon árt a babának?Mert azt tudom,hogy a stressz jobban.Vélemények??Ki hogy volt vele?

2014. ápr. 14. 10:17
1 2 3 4
 21/31 anonim ***** válasza:
2014. ápr. 14. 11:31
 22/31 anonim ***** válasza:
100%
Jó hülye lehet a barátnőd védőnője,már bocs. Pont egy védőnő nem mondhatna ilyet,hogy egy szál cigi nem ártalmas. Na meg ekkora blődséget,hogy a kávé ártalmasabb,mint a cigi... Én egész terhességem alatt kávéztam,vagyis inkább tejeskávéztam. Ettől függetlenül,hiába ittam meg reggel a kis kávém,a babám szinte mindig aludt az nst-ken :) nem hiszem,hogy egy fél csészényi kávé ártalmasabb,mint egy szál cigi. Én azt sem értem,amikor írják sokan,hogy az orvos is azt mondta,hogy inkább cigizzen,de ne stresszeljen... Megnézném hol szerezte a diplomáját! Vagy egész egyszerűen csak lesz.rja és azt mondja,amit a másik hallani akar,mert nem akar vitatkozni és mert nem az ő gyerekéről van szó. A stressz átmeneti,nem fogsz hetekkel a cigi letétele után is ezen kattogni egész nap,beletörődsz a helyzetbe és kész. Vedd úgy,hogy nincs más választásod,nincs több cigi,kár ezen stresszelni.
2014. ápr. 14. 12:44
 23/31 anonim ***** válasza:
100%

Nagyszerű,már megint egy felelőtlen kismama,aki önigazolást keres arra,hogy dohányzással károsítja a gyermekét.

Én úgy tettem le,egyik napról a másikra,hogy olyan elvonási tüneteim voltak mint egy drogosnak.Volt 3 kemény napom...most meg van egy tündér egészséges 3 évesem.Megérte?Meg.Akkor neked miért nem? 3 dokit kérdeztem meg,egyik ebből genetikus,és A CIGI JOBBAN ÁRT MINT A LESZOKÁSBÓL EREDENDŐ STRESSZ! A kávét meg ne hasonlítsd össze a cigivel,mert ég és föld.A kávé nem egészségtelen,csak annak akinek magas a vérnyomása vagy szívproblémái vannak.Nekem orvosi javallatra kellett innom mert 80-as az alap vérnyomásom,kávéval lett 95.Gondolom neked senki nem javasolta a cigit,ha igen akkor sűrgősen adja vissza a diplomáját...meg sem érdemli a gyereket az aki terhesen dohányzik,ez a véleményem.Más a lelkét kiteszi,mégse jön össze neki,te meg az egészségét kockáztatod a magzatodnak,hát gratula.Lehet lepontozni,de az ilyen ostoba felfogás mindig kihozza belőlem az állatot.

2014. ápr. 14. 12:57
 24/31 anonim ***** válasza:
100%
Nekem anno azt mondta az orvos, hogy a 10.héten menjek hozzá először és addig is szigorúan kerüljem még a cigifüstöt is( más egyebeket is felsorolt), ez anno bennem nagyon megragadt és még a füstjét is elkerültem. Amúgy sok esetben nem rögtön jön elő a baj, hanem később lesz hajlamos a gyerek a felső légúti betegségekre, asztmára. Ez is benne van a kismami könyvemben és így utólag ez nagyon igaz, mert sógornőm is hasonlóképpen volt és unokaöcsém nagyon sokszor befullad még a mai napig is, pedig már 11 éves. :( Úgyhogy ez próbáljon meg motiválni és ha elkap a kényszer, akkor inkább egyél meg egy csokit(még az is jobb) vagy kapj be egy cukorkát vagy bármit, amit szeretsz. Kitartást és jó egészséget Nektek!!!
2014. ápr. 14. 13:33
 25/31 anonim ***** válasza:
71%
Az a baj ezekkel az oldalakkal, hogy azonnal lepontoznak a kedves "tagok" ha nekik nem tetsző válaszok érkeznek...igenis káros a dohányzás, nemcsak kismamáknak, hanem mindenkinek és ha valaki őszintén elmondja a véleményét, akkor lepontozzák. Mondjuk engem nem érdekel, semmit nem jelent, hogy itt hány % vagyok, engem csak az érdekel, hogy egészséges legyen a babám!
2014. ápr. 14. 13:36
 26/31 anonim ***** válasza:
0%
Nem vagyok rá büszke, de én is cigiztem a terhességem alatt (napi max 2 szál), és semmi baja a lányomnak. A védőnő és a nőgyógyászom is tudott róla. Nem kell a kérdezőt megkövezni, aki nem volt ilyen helyzetben ne ítélkezzen!!!!!!!!
2014. ápr. 14. 13:36
 27/31 anonim ***** válasza:
71%
Ez meg a másik kedvencem. Szerencsés vagy,kedves utolsó! Sajnos nem mindenkinek a gyereke ússza meg... Barátnőm anyukája is cigizett terhesen,a barátnőmnek nincs semmi baja,se betegség,se allergia. A húga viszont asztmás,pikkelysömörös,állandóan beteg,17 éves. A harmadik lányával is cigizett,de róla nem tudok nyilatkozni,mert még csak 1 éves.
2014. ápr. 14. 16:17
 28/31 anonim ***** válasza:
71%

Aki nem volt ilyen helyzetben az nem ítélkezzen?

Akinek van esze nem hozza magát ilyen helyzetbe.Ez mindössze elhatározás kérdése:mérgezem a gyerekem cigivel vagy nem,ennyi.

2014. ápr. 14. 16:24
 29/31 anonim ***** válasza:
57%
Mondom én, asztma, felső légúti betegségekre hajlamosabbak...Unokaöcsém is szinte hetente, 2 hetente beteg...:(
2014. ápr. 14. 20:11
 30/31 anonim ***** válasza:
71%

Már egy szál is káros, nem még hogy hány...

Nem is értem, hogy lehet valakinek fontosabb az a sz***r mint a saját gyereke.

2014. ápr. 15. 10:02
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!