Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Nagy gondban vagyok! Hány...

Nagy gondban vagyok! Hány szál cigi nem káros még a magzatra?

Figyelt kérdés

A 2.babánkat várom,és nagyon nehéz megválnom a cigitől.

Az 1.-nél,amint megtudtam,hogy terhes vagyok,azonnal letettem,majd,mikor már nem szoptattam,újra visszaszoktam rá.Persze,csak napi max.4 szálat szívtam el,azt is akkor,mikor a babám aludt.És persze,csak kinti cigizés mindenképpen.:)

Szóval,most újra terhes vagyok,9 hetes,de nem tudom mi van,most nem tudom letenni egyik percről a másikra.:(

Most napi 2-szer rágyújtok,de 1 alkalommal csak negyed,max.fél szálat szívok el.Ennyire tudtam csökkenteni egyenlőre.

Persze nem szívom vég,mármint nagy pocakkal tuti nem gyújtok rá,de most lehet,hogy az a baj,hogy nem is érzem,hogy terhes vagyok,nincs hasam,és nem érzem a babát.

Ha ezek meglesznek,majd könnyen le tudom tenni.

De addig nem nagyon.Tudom,hogy csak akarat,de napi fél szál nagyon árt a babának?Mert azt tudom,hogy a stressz jobban.Vélemények??Ki hogy volt vele?

2014. ápr. 14. 10:17
1 2 3 4
 11/31 anonim ***** válasza:
95%
Én egy dohányzó kismama gyereke vagyok: hipofízis adenoma, hormonproblémák, beteges gyerekkor -ezek jellemeznek. Hogy mindezeknek van-e köze ahhoz, hogy az anyám cigizett a terhessége alatt, nem tudom. De így felnőtt fejjel különösen felháborít, hogy miért nem tudta letenni? Én is dohányoztam 8-9 évig, 3 éve szoktam le, hogy ne akkor kelljen, mikor babát szeretnék, bár már több mint egy éve hiába várunk rá... Ne cigizz, egy élettel játszol, nem?
2014. ápr. 14. 10:53
 12/31 anonim ***** válasza:
94%
Én terhesség előtt cigiztem és kávéztam is. Terhességem alatt egyiket sem.
2014. ápr. 14. 10:53
 13/31 anonim ***** válasza:
93%
Én a kávéról annyit mondanék, hogy nekem külön javasolta az orvosom és a védőnőm is legalább az instant vagy 3in1 változatot, mert nagyon alacsony a vérnyomásom és sokat szédülök...tehát a két dolog nem egy és ugyanaz!
2014. ápr. 14. 10:57
 14/31 anonim ***** válasza:
93%
Az elvonással együtt járó stressz mindenképpen csak átmeneti, kevesebbet árt, mint a cigi. Én a helyedben sürgősen segítséget kérnék. A helyi tüdőgondozókban van a dohányzásról leszoktató csoport, orvos, pszichológus vezetésével. Ez ingyenes és hasznos. Tessék szépen rá elmenni. A bagó kiszámíthatatlan károkat okozhat. Lehet, hogy semmit, lehet, hogy nagyon komoly tüneteket, betegségeket. Hogyan fogsz a gyermeked szemébe nézni, amikor számonkér a szenvedése miatt? Tessék ellene mindent megtenni!
2014. ápr. 14. 10:59
 15/31 anonim ***** válasza:
24%

Őszintén megmondom én nem olvastam el a hozzászólásokat csak a kérdést:)))

Én cigiztem mikor terhes lettem apránként szoktam le a 3.hónapig ez azt jelentette hogy az utolsó vagy is a 3.hónapban már csak rágyújtottam és el is nyomtam.Az orvos azt mondta ne hogy le tegyem rögtön de ez nem azt jelenti hogy doboz számra szívjam de nagy mennyiségben kellett csökkenteni és sikerült letenni.Nem jó a babának ha hírtelen elvonjuk tőle de ez függ ki milyen cigit szívott és mennyit DE hál istennek sikerült és büszke vagyok magamra mert nem sokan mondhatják el:))))Szóval most 34 hetes kismama vagyok és van egy gyönyörű 19 hónapos lányom már és a kettő között eszem ágába se jutott hogy vissza szokjak pedig voltak problémáim de az nem megoldás hogy újra rágyújtsak!!!!Már bánom amúgy hogy nem szoktam le a tervezés előtt.

Szerintem nagy baja nem hinném hogy lenne a babának mert az köztudott lenne nem halottam még hogy valaki ettől lett volna beteg mármint a magzatra gondolok ámbár fene tudja pl az agyra hogy tér ki vagy ilyesmi de az köztudott hogy a méhlepényt öregíti!Hát lehetne róla regélni!DE csúnya ha egy kismama cigizik de az is ha egy anyuka cigizik!

2014. ápr. 14. 11:00
 16/31 A kérdező kommentje:

Hát,azért szerintem a kávé is hasonlít a cigihez.

Neked az orvos azt javasolta,hogy igyál káváét a vérnyomásod miatt,a barátnőmnek a védőnő meg azt mondta,hogy inkább szívjon el 1 szál cigit,mindhogy annyira stresszeljen,de azért ne reklámozza.Akkor????:)

2014. ápr. 14. 11:00
 17/31 A kérdező kommentje:

Köszönöm az eddigi hozzászólásokat,talán pár nap múlva én is teljesen le tudom tenni,hisz az a fél szál nem olyan sok.:)

De a komik alapján sokan le tudtátok tenni rögtön,nekik grat!:)

De ki az,aki terhesség-és szoptatás után is visszaszokott???Csak őszintén.:)

2014. ápr. 14. 11:05
 18/31 anonim ***** válasza:
69%
Nem tudok ahhoz hozzászólni érdemben, hogy mit okoz a cigi-megvonás a szervezetben, mert soha nem dohányoztam én alapból elítélem, kismamáknál pláne. De ez az én véleményem, mindenki magáért a saját gyermekéért felelős. Én akkor is úgy gondolom, hogy naponta egy csésze instant kávé sok tejjel nincs olyan ártalmas mint a cigi. De mondom ez az én véleményem.
2014. ápr. 14. 11:05
 19/31 anonim ***** válasza:
77%

Tudod kérdező egy kicsit olyan vagy, mint egy gyerek az oviban. Pistikét megszidja az óvónő, mert meghúzta Lilike haját, aki ezért sír, mire Pistike nekiáll úgy védekezni, hogy de a Józsika is meghúzta. És attól Pistike kevésbé lesz hibás? Nem! Tök mindegy, hogy a cigi vagy a kávé a károsabb, egyiket sem kell szívni vagy inni terhesség alatt.

És aki szoptatás alatt visszaszokik, az megint csak ugyanúgy rossz, mint aki terhesen szívja.

De aki mondjuk a gyereke 3-4-5 éves korában szokik vissza újra a cigire és azt úgy szívja és akkor, amikor nincs a gyerek a közelében, azzal mit árt a gyerekének? Semmit! Hisz abból a gyerek szervezete nem kap már. Megint csak jön a Pistike meg a Józsika esete az oviból.

Ne másokkal takarózz, hogy mások mit tesznek, hogy tesznek? Hanem nézz magadba és tedd le a cigit!

Vagy tegyük fel, a gyereked 9 éves korában azt mondja, hogy anya, én el akarok kezdeni cigizni, de csak napi 1 szálat. Te mit reagálnál rá? Engednéd? Hisz az a napi 1 szál a te szemedben nem ártalmas...Pedig hidd el, hogy nagyon is!!!

2014. ápr. 14. 11:14
 20/31 anonim ***** válasza:
6%

Szia.Én megértelek.

3.gyerekünket várjuk, első kisfiunk előtt 8 hónappal szoktam le a napi 2-3 szálról.

2.kisfiunkkal mikor pozit teszteltem egyből letettem,de előtte csak 3 hónappal kezdtem újra,nem volt olyan rég az újrakezdés.

Őt szoptattam 10 hónapig, majd 4 és fél év után újra kismama vagyok, most 16 hetes múltam.

Hát most napi 1 szálat szívtam el a 10.hétig, utána csak meggyújtottam de nem tüdőztem le, vettem elektromos cigit már régebben, azt is elővettem, de az nem volt jó....

12.héttől egy slukkot sem szívtam, megállom a babáért. nagyon nehéz volt de most már jó. büszke vagyok magamra, csak kicsit utálom magam amiért az elején nem ment egyből.... Ez van. Én napi 3 db 3in1 kávét iszok.

Le fogod tudni tenni, de tényleg fokozatosan. tudom milyen nehéz, de tényleg csak agyban dől el!betöltöttem a 12.hetet és másnapra elfogyott a cigi és nem mentem venni. ennyi. azt hittem sík ideg leszek, de nem. nekem mondom az jött be, hogy nem tüdőztem le,utána meg már zavart a büdös szag, stb....

Sok sikert.

2014. ápr. 14. 11:17
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!