Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Súlykérdés kismamákhoz?

Súlykérdés kismamákhoz?

Figyelt kérdés
Kicsit aggódom, mert nagyon lassan gyarapszik a súlyom. Illetve, minden héten mérem magam 1 szer a terhesség eleje óta, most csökkent is a múlt heti értékhez képest...nem sokat 40 dkg-ot, de így is összesen 1 hónap alatt 30 dkg híztam, holott az orvos és a védőnő is azt mondták, hogy legalább 1 kg hízzak havonta. Miért csökkent a súlyom?Babának lehet baja?Igaz, hogy eléggé keveset eszek, mert nem múlik a hányinger, nem esik jól semmi. Múlt héten voltam uh-on teljesen jól van a baba...adjatok tanácsot! Eszek zöldséget, gyümölcsöt, sovány szárnyast, sajtokat, túrót, joghurot, tejet,krumplit, rizst szerintem minden fontosat, csak keveset, mert a hányingertől nem bírok sokat!25 hkm
2014. ápr. 14. 08:08
1 2 3
 11/30 A kérdező kommentje:
:-)igen, én is sokáig olvasgattam, hogy hol olvasom-e, számolgattam...valóban baromságnak tűnik!Köszi!
2014. ápr. 14. 08:50
 12/30 A kérdező kommentje:
jól olvasom-e, félreírtam:-)
2014. ápr. 14. 08:51
 13/30 anonim ***** válasza:

Idézek a férjem szülészet tankönyvéből:

Megfelelő táplálkozás mellett a terhes nő testsúlya az első trimeszterben 1-2 kg-mal gyarapszik, majd ezt követően max. heti 0.5 kg a gyarapodás mértéke. A terhesség alatt bekövetkező élettani súlygarpodás kis súlyúaknak max. 18 kg, közepes súlyúaknak 11-16 kg, nagyobb súlyúaknak 7-11.5 kg.

Terhes nők kisebb súlygyarapodása esetén a magzati retardatio esélye nem növekszik.

Én a végén 10 kg plusszal álltam a mérlegre, szülés után ez gyakorlatilag mind eltűnt...

2014. ápr. 14. 08:52
 14/30 A kérdező kommentje:
Köszönöm. Most én 25 hetes kismama vagyok, az első trimeszterben fogytam kb 2 kg, úgy kezdtem magam utolérni...remélem a harmadik harmadban azért nálunk is beindul egy olyan egészséges hízás, hogy a babámnak jó legyen!Nekem csak ő számít!
2014. ápr. 14. 08:57
 15/30 anonim ***** válasza:
Szia! Én 27 hetes kismami vagyok, a 3. babócámat várom és idáig csak 3 kg szaladt fel. Nekem a dokim azt mondta, hogy ez teljesen elég, mert a baba a raktárkészleteinkből is nagyon sokat táplálkozik. Barátnőm ugyanennyi idős várandós és 8 kg-ot hízott, de ő teljesen csontsovány volt és az neki is normális. Nyugodj meg, ha a babának ennyi elég, akkor ezt semmivel nem tudod befolyásolni. Sógornőm, 45 kg-mal kezdte a terhességét, felszedett 30 kg-ot és az unokaöcsém 2,1 kg-mal született.
2014. ápr. 14. 09:22
 16/30 anonim ***** válasza:

Gondold végig a biológia szempontjából: a terhesség miatti súlytöbblet (magzat, magzatvíz, méh súlya, megnövekedett mellek súlya, plusz vér, méhlepény, stb) összesen kb 8-10 kg lesz a terhesség végére.

Efelett saját zsírra tudsz hízni. Azt pedig minek? A terhességnél NEM KELL zsírpárnákat növeszteni, hacsak nem csontváz testalkatról indul valaki.

Ami minuszba ment nálad, az egész biztosan testzsír és izomveszteség.

Ezért nem értem a problémát: szeretnél kövér lenni, vagy mi a gond?

A magzat parazitaként működik, a te tested működésének a rovására is, de elszívja a tápanyagot. Kevés a kálciumbevitel? Kiszívja a csontozatodból. Kevés az eneria? Lebontja a zsírraktáraidat és/vagy az izomzatodat. Neked lehet esetleg hiánybetegséged, a magzatnak egész biztosan nem lesz.

2014. ápr. 14. 09:31
 17/30 A kérdező kommentje:
Nagyon szépen köszönöm!!!Tényleg megnyugodtam!Ahogy írtam is, én elég sokat szédelgek meg hasonlók, biztosa emiatt, amit irtatok...nem, nem szeretnék elhízni, csak első baba, még nem tudom hogy működnek odabent a dolgok és ameddig ilyen hülyeségeket olvasok - amit belinkeltem - megijedtem...de ha a babám szépen fejlődik, nekem az mindent megér!Terhesvitamint is szedek, a vérképem is megfelelő!
2014. ápr. 14. 09:35
 18/30 anonim ***** válasza:
30 hetes vagyok, 4,5 kg plusz jött fel eddig, a gyerek uh szerint 1750 gr. Tökéletes méretei vannak. Szóval easy.
2014. ápr. 14. 09:37
 19/30 A kérdező kommentje:
Gratulálok!Köszönöm!Nemsokára megyünk "Babamozizni" remélem én is láthatom a drágámat milyen szépen fejlődik és milyen nagy már!:-)
2014. ápr. 14. 09:41
 20/30 anonim ***** válasza:

A mellé hogy mennyit híztatok, tessék a kezdő súlyt is odaírni, mert nagyon nem mindegy!!!

55 kg-ről indultam, most vagyok 60! Nem voltam rosszul egyáltalán! az utóbbi 8 hétben egy gramm sem jött rám. A baba méreteivel minden rendben és az én eredményeimmel is.

32hkm

2014. ápr. 14. 09:51
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!