Súlykérdés kismamákhoz?
Idézek a férjem szülészet tankönyvéből:
Megfelelő táplálkozás mellett a terhes nő testsúlya az első trimeszterben 1-2 kg-mal gyarapszik, majd ezt követően max. heti 0.5 kg a gyarapodás mértéke. A terhesség alatt bekövetkező élettani súlygarpodás kis súlyúaknak max. 18 kg, közepes súlyúaknak 11-16 kg, nagyobb súlyúaknak 7-11.5 kg.
Terhes nők kisebb súlygyarapodása esetén a magzati retardatio esélye nem növekszik.
Én a végén 10 kg plusszal álltam a mérlegre, szülés után ez gyakorlatilag mind eltűnt...
Gondold végig a biológia szempontjából: a terhesség miatti súlytöbblet (magzat, magzatvíz, méh súlya, megnövekedett mellek súlya, plusz vér, méhlepény, stb) összesen kb 8-10 kg lesz a terhesség végére.
Efelett saját zsírra tudsz hízni. Azt pedig minek? A terhességnél NEM KELL zsírpárnákat növeszteni, hacsak nem csontváz testalkatról indul valaki.
Ami minuszba ment nálad, az egész biztosan testzsír és izomveszteség.
Ezért nem értem a problémát: szeretnél kövér lenni, vagy mi a gond?
A magzat parazitaként működik, a te tested működésének a rovására is, de elszívja a tápanyagot. Kevés a kálciumbevitel? Kiszívja a csontozatodból. Kevés az eneria? Lebontja a zsírraktáraidat és/vagy az izomzatodat. Neked lehet esetleg hiánybetegséged, a magzatnak egész biztosan nem lesz.
A mellé hogy mennyit híztatok, tessék a kezdő súlyt is odaírni, mert nagyon nem mindegy!!!
55 kg-ről indultam, most vagyok 60! Nem voltam rosszul egyáltalán! az utóbbi 8 hétben egy gramm sem jött rám. A baba méreteivel minden rendben és az én eredményeimmel is.
32hkm
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!