Súlykérdés kismamákhoz?
Valoszinu a meglevo testzsirodat eled fel -szerintem- ezert nem gyarapszik 'latvanyosan'/sehogy sem a testsulyod
Probald kitapasztani mik azok az etelek amiktol nem vagy rosszul, es mindenkeppen probalj odafigyelni h megfelelo mennyisegu (es minosegu) etelt fogyassz.
Szemelyes velemenyem pedig, h mig baba-mama jol vagytok, nem a kilok szamitanak!:) az 'csak' egy atlag, h legyen mihez tartani magunkat, de ahany kismama, annyifele terhesseg is van
Miiiii? Egy kilót kéne hízni havonta....?????
Elárulom neked, hogy én szinte egyetlen grammot sem híztam. Inzulinrezisztens vagyok, kőkemény egy évet küzdöttem, hogy 60 kiló alatt legyek (178 cm vagyok). Ekkor fogant a kislányunk, 20 kg fogyás után. A fogyást éppen azért erőltettem ennyire, mert már nagyon vágytunk kisbabára, plusz nagyon élveztem, hogy baromira csinos vagyok. :)
A férjem orvos, ő nyugtatgatott a várandósság elején, hogy ha tartom ezt a diétát (nem koplalás, életmódváltás) és mozgok továbbra is, nem fogok elhízni. Így végül a szülés után 1,5 kg maradt rajtam, a hat hetes kontrollra - egy betegség miatt sajnos, császár után begyulladt a hegem és a mellem is, nagyon rosszul voltam, alig tudtam enni - 3 kg-val könnyebben mentem, mint amennyivel várandós lettem.
A lányunk 3970 gramm volt.
Második vagyok, igen, vannak ilyen mondások, hogy:
-ami nekem jó, az a babának is, így eszek mint egy őrült
-a baba kívánja, azért kívánom én is
-nem szabad elvonni a terhes nőtől amit megkíván, mert a gyerek egészséges fejlődéséhez éppen ezekre van szükség
Ezeken maximum nevetni lehet. Butaságok.
Megint második.
A kettő helyett evéshez pedig annyit, hogy egy újszülött nem egy felnőtt adagját eszi. Az én lányom születésekor naponta kb. 600-700 ml tápszert ivott meg, szóval ha valaki nagyon kettő helyett akar enni, akkor egyen egy normál adgaot, és igyon mellé fél liter tejet. :D
Megtaláltam a neten ezt a cikket, bemásolok belőle:
"A terhesség alatti súlygyarapodás időbeli eloszlása
● Ha terhesség előtt normális testsúlyod volt: 1,4-2,3 kg a terhesség első trimeszterében, majd körülbelül 0,5-0,9 kg hetente a terhesség második és harmadik trimeszterében.
● Ha terhesség előtt sovány voltál: 2,3-2,6 kg vagy több a terhesség első trimeszterében (a táplálkozási szakértő javaslatainak függvényében) és 0,5-0,9 kg hetente a terhesség második és harmadik trimeszterében.
● Ha terhesség előtt túlsúlyos voltál (ebben az esetben szintén célszerű dietetikus tanácsát kérni): körülbelül 0,5-0,9 kg a terhesség első trimeszterében és 0,5 kg hetente a terhesség utolsó 6 hónapjában"
Én a normál kategóriába estem, tehát 0.9 kg hetente???
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!