Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Apás szülés ára? :/

Apás szülés ára? :/

Figyelt kérdés

Ti mit gondoltok arról, hogy 3000 Ft-ot kell fizetnie az apukának (kórházi öltözet), hogy benn legyen a szülésnél?

Teljesen felháborítónak tartom. Pláne amit az itteni kórházban leművel e kapcsán néhány nővérke...

2014. ápr. 10. 14:26
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
92%
nálunk 1000 ft volt
2014. ápr. 10. 15:05
 12/21 anonim ***** válasza:
100%
2000-et fizettünk mi is, de ha többet kértek volna, akkor sem háborgok. Eszünkbe sem jutott hőbörögni emiatt, hisz született a kisfiunk! Nagyon nem érdekelt akkor minket, hogy mennyibe kerül az öltözet. Hozzateszem,hogy nálunk felesleges is volt, mert az nem ment rá a 144 kg-os férjemre. Ez van. Kell, nem kell alapon.
2014. ápr. 10. 15:05
 13/21 A kérdező kommentje:

Félreértettetek.

Nem azon háborodok fel, hogy fizetni kell az öltözetért. Hanem ha már ennyi az ára, akkor legyen normális és ne szakadjon össze vissza és aztán nekünk essen a legtöbb nővér.

Sőt! Már előre zsebbe kérik a pénzt, nem pedig kedvesen közlik, hogy ez ennyi és annyi lesz stb... Majd jön később a másik nővér, kihagyva azt a kérdést, hogy beszereztünk-e már szettet vagy sem.

Egyébként pedig nyugodtan biztosíthatnák ingyen is az öltözetet. De mint tudjuk fantasztikus az egészségügy Magyarországon, arról már nem is beszélve, ha nem fizetünk az orvosoknak akkor el sem látnak minket. Legutóbb a laboros papíromért mentem az egyik illetékes SZTK-s orvoshoz, nyújtottam a kezem és szó szerint nekem dobta a leletet. Amikor bementem majd eljöttem köszönni se köszöntek.

Visszatérve a kórházra. A higiéniai körülmények borzalmasak, az első emeleten nem lehet bezárni egyik vécé ajtót sem, se felmosva a kő semmi, a kórtermekben pereg le a vakolat stb... Ez a fantasztikus szülészet (Miskolc)

2014. ápr. 10. 15:18
 14/21 anonim ***** válasza:
100%
Nem értettünk félre, Te írsz teljesen másról most, mint a kérdésedben. A köpenyt meg kell venni, kész. Lehet ezen felháborodni, de így van. Az, hogy a Miskolci szülészet ilyen, az sajnálatos. Én Jászberényben szültem, itt egészen más. Tisztaság, modern, új osztály. Velem mindenki kedves volt, de ez nem mérvadó, mert ismerősöm is van ott, plusz a főorvos volt a fogadott orvosom. Amúgy Miskolcról én még csak rosszat hallottam sajnos.
2014. ápr. 10. 15:24
 15/21 anonim ***** válasza:
100%
Bp, Bajcsyban sem kellet ruhát venni.
2014. ápr. 10. 15:33
 16/21 anonim ***** válasza:
100%

Két különböző kórház Budapesten: Az első gyereknél apuka bejöhetett császárra, kincstári ingyen köpenyt, maszkot, fejvédőt adtak neki (bár agyonmosott, foltozott volt, a célnak megfelelt), a gyerek is kincstári ruhában volt, csak pelenkát kellett neki vinni. Viszont sajnos következménye lett, hogy műtét után nem kaptam egy gyógyszert, amit a legtöbb helyen adnak - mint megtudtam itt nincs rá pénz és hát nem kötelező. Ezért második gyerekkel más kórházat kerestem. Itt 2500 forintért kötelezően beöltözik ugyan apuka, bár ettől még a császárra nem jöhet be, csak bemehet lefotózni az "előszobában" a gyereket - akinek mindent vinni kell. Viszont adnak gyógyszert.

Biztos más a könyvelőjük :)

2014. ápr. 10. 15:44
 17/21 anonim ***** válasza:
100%
Szinte éreztem, hogy Miskolcról van szó. Mi 1500 vettünk ruhát gyógyászati segédeszköz boltban és nagyon remélem, hogy nem kötnek majd bele, hogy nem a kórházban vesszük. Miskolcon annyira szuper a helyzet mindkét szülészeten, hogy én nem is a fájdalomtól félek, hanem a körülményektől és a személyzettől. 39 hkm
2014. ápr. 10. 16:21
 18/21 anonim ***** válasza:
100%
Nálunk 2 ezer ft, de a férjemen egyáltalán nem ért be a köpeny, a lábvédő szétszakadt, annyira pici volt, a maszkot nem kell feltenni, a fejvédőt pedig azt mondták, hogy szintén nem kell, mert kopaszra volt pont vágva. Arra jó volt, hogy nevettünk egy jót, amikor megjelent a szülőszoba ajtajában. Legalább egy kis ideig elvonta a figyelmemet a fájásról. Nem tudom, hogy nálatok mit művel néhány nővérke, mi az egyik nst alkalmával egyszerűen megvettük a szülésznőtől, kaptunk számlát is.
2014. ápr. 10. 16:58
 19/21 A kérdező kommentje:

Komolyan mondom már én sem a fájdalmaktól félek hanem az összes többi tényezőtől.

Orvosok is elég érdekesek voltak a szett terén, de inkább már le sem írom a véleményem.

Itt annyiban jó a helyzet egyébként, hogy mind a két fajta szülésnél benn lehet az apuka.

2014. ápr. 10. 18:22
 20/21 anonim ***** válasza:
17-es. A Semmelweis szülészettel mi a problémád? Most újították fel, szerintem teljesen higiénikusak a körülmények, minden új. A kérdező bizonyára a megyeiről beszél, de ha ennyire zavarja, lehetett volna menni a Semmelweisbe is.
2014. ápr. 10. 19:17
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!