Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Nem lesz neve a gyerekemnek?...

Nem lesz neve a gyerekemnek? Egyszerűen nem tudok nevet választani és ez van 7 hónapja. Mi van akkor ha nem tudok bediktálni semmi nevet?

Figyelt kérdés
Néha van ami elkezd tetszeni, de következő héten már nem tudom elképzelni. Eddig a Sára tetszett, de megismertem egy kislányt ő is Sára és szegény szörnyen idegesítő, rossz kislány így már azt a nevet sem tudom elképzelni. Egyszerűen olyan "idegen" az összes név. Mindig kapok tippeket rokonoktól, de valahogy nem az igazi egyik sem. Párom meg aztán főleg nem tud választani. Odaadtam neki az utónév könyvet, hogy legalább 10-et írjon ki abból a pár ezer női névből és fél óra után egy üres lapot nyomott a kezembe.:(
2014. ápr. 10. 11:45
1 2 3
 21/30 anonim ***** válasza:

A Sarolta tényleg jó ötlet. Gyönyörű, hosszabb, magyar név.

Én is amondó vagyok, a családdal ne foglalkozzatok. Ha mi hallgattunk volna a családra és a barátokra, akkor a 3 gyermekünk olyan nevet viselne, ami nem a mi ízlésünk. De letojtuk a véleményeket, a kritikákat meg még inkább, és olyan nevet kaptak a gyerekek amit mi szerettünk volna. Sőt! Egyik kislányunknál a férjemet el is tántorította a sok negatív kritika, de engem nem érdekelt senki, azt a nevet adtam neki. Most már mindenki elfogadta a választásunkat, és már hallunk pozitív megjegyzéseket is.

2014. ápr. 10. 14:02
 22/30 anonim ***** válasza:

:DD bocsi, ezen jót nevettem magamban. nálunk jó esetben mé 2 hét van szülési, és mi sem tudtunk még megeyezni. elsővel könnyebben ment. de most a másodiknál főleg hogy ő is lány lesz

csak itt az a baj hogy van mindkettőnknek olyan amit nagyon tetszik, de pl. ami nekem az neki ami pedig páromnak az nekem nem jön be...

2014. ápr. 10. 14:07
 23/30 anonim ***** válasza:
Alíz :) Ha lányom lenne biztos így hívnám. De fiam lesz eddig úgy néz ki. Én is tettem ki itt egy kérdést egy fiú névről. Ne tudd meg h lehurrogtak, hogy cigányos meg mit tom én... De igazábol nem is érdekel, nekem tetszik.
2014. ápr. 10. 14:25
 24/30 anonim ***** válasza:
Az Andrea kimondottan tetszik
2014. ápr. 10. 14:56
 25/30 anonim ***** válasza:

Nálunk Maja lesz. De volt pár favoritunk még egy csomó: Emma, Judit, Flóra, Viola, Fanni, Nina, Nóra.

Nekem mindben az tetszik, hogy egyszerű. Mi ilyen irányban indultunk el, hogy ne legyen hosszú és kacifántos se. Megbeszéltük a férjemmel a támpontot és ez alapján gondolkodtunk a nevekben. Keressetek valamilyen kiindulási pontot ti is: pl. magyar név vagy három szótagú név. Bármi, ami alapján behatárolódtok, hogy milyen típusú nevekben gondolkozzatok, és máris szűkül a kör.

2014. ápr. 10. 15:10
 26/30 anonim ***** válasza:

Szia !

Én imádom a Sárát :) Lehet azért mert így hívják a 19 éves lányomat :) Olvatam hogy láttál egy idegesítő, rossz Sárát :) Hát az én Sárám ennek az ellentéte :) Kitűnő tanuló, szép, okos, aranyos, kedves...és nem vagyok elfogult tényleg ilyen !!! Kicsi babának is nyugodt és csendes volt :) Hosszú szőke hajjal és óriási kék szemekkel :) Három nyelvvizsgája van ( angol, spanyol, japàn) és idegen vezetőnek készül :)

Nem nagyon szoktam válaszolgatni, de most úgy éreztem muszály volt írnom neked :) Remélem kialakul benned egy jó kép is a Sárákról. :) :)

Ui.: Sárának hívjuk nem Sárinak, Sárikának vagy ilyesminek :) Aki pedig így hívta mindig megmondtam nekik hogy ŐT SÁRÁNAK HÍVJÁK :) Megszokták és elfogadták :)

A másik név ami még szóba jöhetett volna az a Rozi volt :) de a szomszéd kutyát így hívták ;)

2014. ápr. 10. 15:33
 27/30 anonim ***** válasza:
Akkor add a sajàt neved:-) vagy legyen Angelika nekem ez tetszik nagyon!
2014. ápr. 10. 18:46
 28/30 anonim ***** válasza:

Nekem is lányom lesz.A név ami eszembe jutott Neki,az az apának nem tetszik.Viszont valahogy érzem,hogy úgy hívják:)

Ha a vezetéknevetek rövid akkor javaslom a Dorottya nevet.

Ennek a névnek a rövidített változatát szeretném és a lányunknak:)

2014. ápr. 10. 19:09
 29/30 anonim ***** válasza:
*én nem és :)
2014. ápr. 10. 19:10
 30/30 anonim ***** válasza:
ne haragudj,de ilyen hozzáállással n em is fogsz tudni nevet választani... ne számítson mit mondanak a rokonok! ne számítson,hogy ki akarja majd az övének adni a jövőben! hidd el,ha a tiedet úgy hívják majd,ő nem fogja úgy nevezni az övét! az meg h csúfolható... a gyerekek nagyon találékonyat,nincs olyan név,amit ne lehetne csúfolni. ha más nem,mondókát kreálnak hozzá!
2014. ápr. 11. 07:46
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!