Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Miért tartják bajnak azt ha...

Miért tartják bajnak azt ha héber eredetű nevet adok a gyerekemnek? Miért mondják, és miért baj az, hogy esetleg zsidó név, és miért keverik bele még a politikát is?

Figyelt kérdés
2011. jan. 4. 12:52
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:

Mert ez egy korlátolt ország, sajnos.

Ha fiam lett volna másodiknak, az Áron is esélyes lett volna, mint név.Mert teszik és kész, mindig is tetszett.

Én Judit vagyok (nem vagyok zsidó), régen sokaknak adták ezt nevet és senkinek nem volt hátsó gondolata.

Az má kérdés, hogy nem tetszik.

2011. jan. 4. 12:58
 2/14 anonim ***** válasza:

sztem nem baj, önmagában, a héber nevek általában szépek, nekem is teszik sok. viszont sajnos benne van a pakliban, hogy mostanában magyarországon elég erős antiszemita közhangulat van, és csak erősödik. sztem ha a gyermeked neve héber, később még baja lehet belőle, nem feltétlen oltári nagy baja, de piszkálhatják miatta stb.

szóval én emiatt sem választottam héber nevet anno a kislányomnak. megjegyzem, nincs egy árva zsidó se a családunkban, generációkra visszamenőleg sem, de akkor is, nem árt az óvatosság.

2011. jan. 4. 12:58
 3/14 anonim ***** válasza:
100%

Olyat adj amilyet szeretnél.. Hajdú se zsidó és mégis Dávidnak hivják a fiát.

Nem ez a mérvadó. Sőt legalább nem tucatnevek ha hivod majd a játszótéren nem ugrik nyolc gyerek.

2011. jan. 4. 13:01
 4/14 anonim ***** válasza:
100%
Ne torodj masokkal. Sosem ertettem hogy masok milyen jogon szoljak meg a te dontesed, a sajat gyerekeddel kapcsolatban. Az en fiam Milan es egy csomoan megszoltak erte, siman a kepembe mondtak hogy ciganyos. Hat, nehez volt megallni hogy ne szoljak vissza...
2011. jan. 4. 13:07
 5/14 anonim ***** válasza:

első

nekem pl nem tetszenek az ősmagyar nevek, azt nem adtam volna egyiknek sem, hiába az ma a trend.

de nem szekálom azt, aki olyat ad a gyerekének.

Igaza van a harmdiknak, oylan nevet adj, ami teszik másokkal meg nem foglakozz

Ja és nekem is teszik Dávid név.

És még a Tamara is.

2011. jan. 4. 13:07
 6/14 anonim ***** válasza:

Hajdú pont zsidó... :)

De sok közösségben (pl vallásosak), az ószövetségi nevek azért gyakoriak, mert bibliaiak. Azok mindig is megszokott nevek voltak Magyarországon. De mondjuk Mordekhájnak (ami zs név és nem bibliai) ritkán neveznek el magyar gyereket. Hülyén is hangzana Molnár Mordekháj pl :D

2011. jan. 4. 13:10
 7/14 A kérdező kommentje:

Köszönöm a kommenteket,kicsit megnyugtattatok :) Igazából ilyen alapon akkor tényleg rengeteg név zsidós:Judit,Anna,Eszter,Hanna,Dávid,Benjámin stb stb.

Engem nagyon ledöbbentett mikor a politikát is belekeverték.Ráadásul lehet én vagyok hülye,de nem értem:még ha zsidók is lennénk,az olyan megvetetndő lenne????

A Milán szerintem abszolút nem cigós,ám a Tamarát is sokan leszólják,hogy ruszkis (nekem tetszik amúgy az is)

2011. jan. 4. 13:14
 8/14 anonim ***** válasza:

első

Én nagy ívben le.. ki a zsidó és ki nem.

Vannak itt ennél sokkal nagyobb problémák:-(((

2011. jan. 4. 13:16
 9/14 anonim ***** válasza:
Sosem érdekelt a névadásnál, hogy a nekünk tetsző névnek milyen az eredete. Ha épp északi vagy latin, mit változtat? épp így a héber neveknél is... A Mo.-i antiszemita hangulatról meg csupán annyit: persze, hogy sokan úgy érzik, hogy létezik, hiszen épp ez az érdeke valakiknek... A nevek meg nem hinném, hogy tükrözik valakinek a származását, vallását. Miért? akkor ma minden Asiának, Aminának, Amirának nevezett kislány arab, mohamedán? Ugye, nem... Olyan nevet keressetek, ami nektek tetszik, felnőttként sem lesz fura, a fanyalgókra meg ne hallgassatok!
2011. jan. 4. 13:18
 10/14 anonim ***** válasza:
54%

A név sok mindent elárul. Amikor nevet választunk a gyermekünknek sok mindent figyelembe kell venni...és ez alól a politika (közhangulat) sem lehet kivétel.

Gondolj bele a romák ma mind Dzsennifernek, Andzselínának, Ketrinnek, Romáriónak, Rómeónak, Leonardónak etc... nevezik a gyermeküket. Hiába szépek ezek a nevek, mindenki először arra fog gondolni: "na ez is biztos cigány".

A válaszolók többsége az ideális világban gondolkodik. Sajnos nem ideális a világunk. Ha nem akarod, hogy zsidónak nézzék és támadják, ne adj neki héber nevet!

2011. jan. 4. 13:34
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!