Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Nem lesz neve a gyerekemnek?...

Nem lesz neve a gyerekemnek? Egyszerűen nem tudok nevet választani és ez van 7 hónapja. Mi van akkor ha nem tudok bediktálni semmi nevet?

Figyelt kérdés
Néha van ami elkezd tetszeni, de következő héten már nem tudom elképzelni. Eddig a Sára tetszett, de megismertem egy kislányt ő is Sára és szegény szörnyen idegesítő, rossz kislány így már azt a nevet sem tudom elképzelni. Egyszerűen olyan "idegen" az összes név. Mindig kapok tippeket rokonoktól, de valahogy nem az igazi egyik sem. Párom meg aztán főleg nem tud választani. Odaadtam neki az utónév könyvet, hogy legalább 10-et írjon ki abból a pár ezer női névből és fél óra után egy üres lapot nyomott a kezembe.:(
2014. ápr. 10. 11:45
1 2 3
 11/30 anonim ***** válasza:
Szerintem ilyen kislányok miatt ne torpanj meg. :) Ez a Sára a te Sárád lesz és emlèkezni sem fogsz az idegesítő kislànyra. Valószínű átszaladtátok a neveket, mi is küzdöttünk vele és nekem is pont a napokban ment el a kedvem a választott névtől, mert hirtelen 3 kismama is mondta, hogy így fogjàk hívni a fiát. De nem nagy az esélye, hogy ez a négy gyerek együtt fog felnőni. Ízlelgesd, mondogasd a neveket, hidd el megtalálod, ami tetszik. Szekeres Nórinak azt hiszem Alexander lett (ezért a névért szerintem nem érte meg heteket várni), de neki tetszik és ez a lényeg.
2014. ápr. 10. 11:58
 12/30 anonim ***** válasza:

Mi is borzasztó nehezen találtunk nevet a második fiamnak. Főleg azért, mert az elsőnél lapoztam az utónévkönyvet, elolvastam és éreztem, hogy EZ AZ.

Na a másodiknál már kiírtam azokat, ami szobajöhet. Mondogattam a vezetéknévvel egybekötve. Volt vagy 15 név, ami úgy-ahogy tetszett. A férjem csak ezt a lapot néze át, majd kihúzott vagy 10-et. Így a maradék 5-ből választottunk, úgy, hogy rákérdeztünk a nagynál mit tetszik neki. És azt adtuk, mert akkor olyan jó volt hallani. :-)

2014. ápr. 10. 12:12
 13/30 anonim ***** válasza:
bocsi, szóba jöhet. :-)
2014. ápr. 10. 12:13
 14/30 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat. A Sáránál még elkezdték mondogatni a "Sárika egy kicsikét butácska.." szövegű dalt, na akkor teljesen elvetettem az ötletet. A vezetéknév rövid, egy szótagból áll így mindenki azt mondta inkább több szótagból álló nevet válasszak( legalább 3 szótag), hát nem tudom. Tetszett az Emőke egy darabig, viszont az az egy név eddig senkinek nem tetszett se a családba se az ismerősi körömben csak röhögtek, hogy majd ne csodálkozzak ha Emlőkének, Emlőnek fogják becézni (ez is a jelentése a szónak). Amúgy tetszik jó pár név, de leginkább a magyar eredetű, vagy legalább valami olyan név ami már teljesen elfogadott és nem jut eszébe senkinek róla külföldi név. A Klaudia nem rossz, de ezért nem adnám. Ami még tetszett az a Luca, de arról meg kiderült, hogy sógornőm már évekkel ezelőtt kitalálta ha lánya lesz ez lesz a neve 2 egyforma nevű gyereket meg nem szeretnék a családba:) Szóval totál off az egész.
2014. ápr. 10. 12:35
 15/30 anonim ***** válasza:
100%
Emília.
2014. ápr. 10. 12:43
 16/30 anonim ***** válasza:
A mi lányunkat Sára Panninak hívják és egyáltalán nem idegesítő :) Kis cukorfalat :) Minden nap megzabálnám ha lehetne :) Szerintem az első pár napban úgyis furcsa lesz akárhogy is nevezni a babát...legalábbis nekem furcsa volt amíg össze nem szoktunk :) Szerintem hallgass a szívedre és ne amiatt nem adj neki egy nevet, mert egy másik gyerek akit így hívnak rosszul viselkedik! Megsúgom, hogy a Te Sárádnak is lesznek rosszabb napjai :) Gratulálok a kislányodhoz! A világ legjobb élményében lesz részetek :)
2014. ápr. 10. 12:49
 17/30 anonim ***** válasza:

Boglárka, esetleg?

Azzal meg én a helyedben nem foglalkoznék, hogy "ő azt már kitalálta magának hogy HA majd egyszer lesz egy lánya, úgy fogja hívni"... Lehet, hogy nem is lesz lánya. :D Szóval én ezt nem venném figyelembe, de Te tudod.

2014. ápr. 10. 12:50
 18/30 anonim ***** válasza:
Meg egyébként az se érdekeljen, hogy mit szól a család meg az ismerősök. Te ízlelgesd, válogasd a neveket meg a férjed, nem kell népszavazást tartani róla. És ha végre választatok valamit és a családnak, ismerősöknek nem, akkor megint kezditek előlről az egészet? A barátnőm el se árulta egyik gyereknél se még a szülőknek se, hogy mi lesz a gyereke neve, megszületett, aztán tessék. Mi meg KIJELENTETTÜK, hogy ez és ez lesz, és cseppet sem érdekelt, hogy ki mit gondol. Ha arra figyelsz, hogy mindenkinek megfelelj, akkor tényleg belezavarodsz a névmizériába.
2014. ápr. 10. 12:55
 19/30 anonim ***** válasza:
Emília, Emese, és ha tetszik a Sára, lehetne Sarolta, hosszabb is, komolyabb is, és becézni meg lehet sokféleképpen.
2014. ápr. 10. 13:21
 20/30 anonim ***** válasza:
A lányom Vivien, ami már van egy a családban! Most a második babámnak meg olyan nevet szeretnénk adni, ami eddig senkinek nem tetszett! Letojom mind a két véleményt! Nekünk ezek tetszenek, és ezek lesznek! Ne foglalkozz másokkal! Sok sikert!
2014. ápr. 10. 13:51
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!