Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Nem lesz neve a gyerekemnek?...

Nem lesz neve a gyerekemnek? Egyszerűen nem tudok nevet választani és ez van 7 hónapja. Mi van akkor ha nem tudok bediktálni semmi nevet?

Figyelt kérdés
Néha van ami elkezd tetszeni, de következő héten már nem tudom elképzelni. Eddig a Sára tetszett, de megismertem egy kislányt ő is Sára és szegény szörnyen idegesítő, rossz kislány így már azt a nevet sem tudom elképzelni. Egyszerűen olyan "idegen" az összes név. Mindig kapok tippeket rokonoktól, de valahogy nem az igazi egyik sem. Párom meg aztán főleg nem tud választani. Odaadtam neki az utónév könyvet, hogy legalább 10-et írjon ki abból a pár ezer női névből és fél óra után egy üres lapot nyomott a kezembe.:(
2014. ápr. 10. 11:45
1 2 3
 1/30 anonim ***** válasza:
53%
Azért 9 hónap alatt nehogy ne találjatok már nevet, érdekes lenne. Csak van olyan, ami tetszik valamiért. Azt leírod egy papírra, utána húztok egyet. Vagy kiválasztotok egy dátumot, megnézitek ott milyen névnap van és az lesz.
2014. ápr. 10. 11:47
 2/30 anonim ***** válasza:
LEgyen Klaudia
2014. ápr. 10. 11:49
 3/30 anonim ***** válasza:
Mi a vezetéknevetek, ha nem titok? Esetleg tudnánk segíteni :)
2014. ápr. 10. 11:49
 4/30 anonim ***** válasza:
39%

Kérdezd meg Szekeres Nórát, hogy ilyenkor mi van?!

Ő hónapokig nem adott nevet a gyerekének, mert szegény annyira tanácstalan volt ..

2014. ápr. 10. 11:50
 5/30 anonim ***** válasza:

Bocsi, pontosítok: egy hónapig nem ment neki a dolog. Aztán a törvény csak kötelezte rá ..

30 napod van nevet adni a gyereknek törvényileg.

2014. ápr. 10. 11:51
 6/30 anonim ***** válasza:
100%
Kérdezd meg a gyereket! :) Szedjétek össze azokat a neveket, amelyek kicsit is tetszenek és kezd el felolvasni szépen lassan. Aztán amelyiknél jó nagyot rúg... az már esélyes lehet.
2014. ápr. 10. 11:53
 7/30 anonim ***** válasza:

Nem mindig talál az ember igazi nevet, de ez nem is baj. Majd a gyerek teszi igazivá számotokra. Addig csak simán válasszatok olyat, ami aránylag mindkettőtöknek tetszik. Abból a szempontból szerencsés vagy, hogy a férjednek nincs ötlete. Az enyémnek volt, de borzalmas, és nagyon kemény munka volt lebeszélni róla. :)

De itt is segítünk, ha van pár feltételed. Pl ne legyen régi magyar név, ne legyen túl külföldi, túl különleges, ne legyen benne zs,cs, stb...

2014. ápr. 10. 11:54
 8/30 anonim ***** válasza:
100%

Csináljátok így:

Válasszátok ki azt a 3 hónapot ami a legmesszebb van a szülinapjától. (pl ha májusban fog születni, akkor október-november-december)

Fogjatok egy névnapos naptárat és írjátok ki az összes lánynevet abból a 3 hónapból amit el tudtok képzelni. Ezután válasszatok fejenként 2-t belőle, ami a legjobban tetszik. 4 nevetek lesz, abból már csak el tudjátok dönteni, melyik legyen :)

Ezután rögtön kezdjétek a választott néven emlegetni a pocaklakót, hogy szokjátok, ráálljon a szátok!

Remélem tudtam segíteni :)

2014. ápr. 10. 11:54
 9/30 anonim ***** válasza:

Legyen a Sára!

Tudod miért?

Elkezdtem olvasni a kérdést és kapásból eszembe jutott két név.Egyik pont a Sára volt.Alig hittem el,amikor tovább olvastam.

2014. ápr. 10. 11:57
 10/30 anonim ***** válasza:

Van egy oldal, amit folyamatosan frissítenek. Ha a könyvben nem találtál semmit, akkor nézd át ezt!

[link]

2014. ápr. 10. 11:57
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!