Nem lesz neve a gyerekemnek? Egyszerűen nem tudok nevet választani és ez van 7 hónapja. Mi van akkor ha nem tudok bediktálni semmi nevet?
Kérdezd meg Szekeres Nórát, hogy ilyenkor mi van?!
Ő hónapokig nem adott nevet a gyerekének, mert szegény annyira tanácstalan volt ..
Bocsi, pontosítok: egy hónapig nem ment neki a dolog. Aztán a törvény csak kötelezte rá ..
30 napod van nevet adni a gyereknek törvényileg.
Nem mindig talál az ember igazi nevet, de ez nem is baj. Majd a gyerek teszi igazivá számotokra. Addig csak simán válasszatok olyat, ami aránylag mindkettőtöknek tetszik. Abból a szempontból szerencsés vagy, hogy a férjednek nincs ötlete. Az enyémnek volt, de borzalmas, és nagyon kemény munka volt lebeszélni róla. :)
De itt is segítünk, ha van pár feltételed. Pl ne legyen régi magyar név, ne legyen túl külföldi, túl különleges, ne legyen benne zs,cs, stb...
Csináljátok így:
Válasszátok ki azt a 3 hónapot ami a legmesszebb van a szülinapjától. (pl ha májusban fog születni, akkor október-november-december)
Fogjatok egy névnapos naptárat és írjátok ki az összes lánynevet abból a 3 hónapból amit el tudtok képzelni. Ezután válasszatok fejenként 2-t belőle, ami a legjobban tetszik. 4 nevetek lesz, abból már csak el tudjátok dönteni, melyik legyen :)
Ezután rögtön kezdjétek a választott néven emlegetni a pocaklakót, hogy szokjátok, ráálljon a szátok!
Remélem tudtam segíteni :)
Legyen a Sára!
Tudod miért?
Elkezdtem olvasni a kérdést és kapásból eszembe jutott két név.Egyik pont a Sára volt.Alig hittem el,amikor tovább olvastam.
Van egy oldal, amit folyamatosan frissítenek. Ha a könyvben nem találtál semmit, akkor nézd át ezt!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!