Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Ovu előtt 2 nappali együttlétb...

Ovu előtt 2 nappali együttlétből, fiú vagy lány lett nálatok?

Figyelt kérdés
2014. ápr. 9. 21:26
1 2
 1/17 Shai-Hulud ***** válasza:
0%

Elárulom, ha még nem tudnád: ez nem az ovuláció időpontjától függ, hanem a petesejtet megtermékenyítő HÍM IVARSEJT (spermium) nemi kromoszómájától. Ha az X, akkor lány lesz, ha Y akkor fiú.

A peteérésednek ehhez az égvilágon semmi köze.

2014. ápr. 9. 21:47
 2/17 A kérdező kommentje:

Akkor én meg elárulom neked, hogy a dr. Czeizel Endre szerint is kb. 75%-ban igenis van köze a nemnek ahhoz, hogy az ovulációhoz képest mikor történt az együttlét.

Természetesen tudom, hogy a férfi sperma hordozza az X vagy Y kromoszómát, de olvass tovább a témában, mielőtt lehurrogsz másokat.

Köszi.

2014. ápr. 9. 21:52
 3/17 anonim ***** válasza:
100%

Én 28-30 napos ciklusok mellett a 10.-ik napi együttlétből kisfiút hoztam a világra. Azért tudom biztosra, mert csak akkor az egyszer voltunk együtt.

Az hogy fiú vagy lány lesz nagyon sok mindentől függ. Hüvely flóra, milyen gyakoriak az együttlétek, apuka fizikai állapota stb.

2014. ápr. 9. 22:19
 4/17 anonim ***** válasza:
100%
No, az első válaszoló hallgathatott volna, bölcsebb maradt volna...
2014. ápr. 9. 22:49
 5/17 Shai-Hulud ***** válasza:
Én meg elárulom neked, hogy a nejem gyógypedagógus, középsúlyos értelmi fogyatékos gyerekekkel foglalkozik, egy bentlakásos intézetben. A lakók jó része a nagyeszű dr. Czeizelnek köszönheti intézeti létét, mert a tisztelt genetikus professzor úr beszélte rá a szülőket, hogy bár nagy a kockázat, de szüljék csak meg azt a gyereket, majd meglátják, nem lesz semmi baj... Hát meglátták. Down szindróma. Na ennyit a nagytiszteletű professzor úrról.
2014. ápr. 9. 23:25
 6/17 anonim ***** válasza:
De itt nem down-kóros gyerek megtartásártól van szó, kedves utolsó.
2014. ápr. 9. 23:39
 7/17 Shai-Hulud ***** válasza:

Valóban. Nem is arra reagáltam, kedves előző.

Csak itt hivatkoztak a tisztelt professzor úrra, és voltam bátor megemlíteni, hogy bizony szokott ő hülyeségeket is mondani. A nejem meg is tudja számolni, hogy minimum hányszor. :-)

2014. ápr. 9. 23:48
 8/17 anonim ***** válasza:
100%
amiről a kérdező beszélt, azt nem a professzor találta ki, csak ő magyarázta el. de nem ő találta ki, hanem tudományos vizsgálatok bizonyították, hogy a lányos spermák lassabbak, mde tovább élnek, a fiúsak pedig gyorsak, de rövid életőek. erre alapozzák azt a nézetet, hogy ovu előtt a lányoknak van nagyobb esélye 50-50 helyett kb 75 százalék (mert akkor még nincs ott a petesejt, és a lányok mivel lassabbak, de kitartóbbak pont akkor érnek oda, amikor a petesejt megérkezik, a fiúk meg már hiába vannak a helyszínen korábban, elpusztulnak addigra mire a petesejt megérkezik). Ezt nem a czeiczel találta ki. ezt a tényt (a két ivarsejt gyorsaságát-lassúságát) genetikai kutatók a világ bármelyik pontján igazolni tudják.
2014. ápr. 10. 00:42
 9/17 anonim ***** válasza:
én a kérdésre válaszolok: lány
2014. ápr. 10. 07:51
 10/17 anonim ***** válasza:

Könnyű lehet a felelősséget egy tőlünk tök független genetikusra terhelni. Ha Down-szindrómás a saját gyerekem, akkor érte csak és kizárólag én magam felelek. Anyukának volt - gondolom - döntése afelől, hogy megtartja-e a beteg babát vagy sem. Ha valaki van olyan hülye, hogy életeket tesz tönkre, csak azért, mert xyz - még Czeizelnek is hívják - azt mondta, akkor a kedves szülőnek tudok gratulálni. Félre meg biztosan nem diagnosztizált senkit, elég rég óta járunk hozzá (sajnos), hogy lássam, iszonyat nagy tudása van. A döntés mindig a tiéd, nem a professzor úré, meg a ki tudja, kié. Csak könnyű másra fogni a saját tragédiámat.

Kedves kérdező! A téma érdekes, de szerintem ha van is köze a fogantatás idejéhez, te magad aligha tudod befolyásolni. Nagyon sok tényezőnek kell összejátszani, hogy fiú, vagy lány legyen a baba. De mondok egy családi vonatkozású példát: édesanyám - az elmondása alapján - a ciklusa legelején esett teherbe velem is és nővéremmel is, így a terhességei mindig kicsit idősebbek voltak a vélt kornál. Hogy mennyire befolyásolta a nemünket a fogantatás dátuma, azt nem tudom :) Nem hiszem, hogy sokban...

2014. ápr. 10. 07:56
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!