Páromnak két lánya. Várható, hogy én fiùt szülök neki? Vagy valószínûbb, hogy lány lesz?
Biológia órán nem tetszett részt venni...
Az anya kizárólag X kromoszómát ad, az apa spermiuma tartalmazhat X vagy Y kromoszómát. Tehát a férfinál dől el a gyerek neme, nem a nőnél.
XX kromoszóma = lány
XY kromoszóma = fiú
Köszönöm kettes, azok nevében, akik nem jártak bioszra! :)
én szerencsére jártam! :D
Kérdező, tudod régen, amíg nagy sötétség volt e téren szokás volt a nőt "hibáztatni", hogy nem "tud fiút szülni".
Hogy milyen nemű gyereketek lesz, ez csak és kizárólag az apán és a véletlenen múlik!
Nincs köze a már megszületett gyermekek nemének a magzat neméhez.
Már eldőlt :)
Pontosan 50-50% eséllyel indul, mint minden más magzat. (olyan ez, mint a kockadobás)
Borzasztó nagy butaság és tudatlanság lenne azt hinni, hogy vannak "csak lányokat gyártani tudó" és "csak fiút nemzeni képes" apukák :)- ilyen szülők nem is hiszem, hogy valóban feltételeznek, mert legkésőbb általános iskola 6-7. osztályában megvilágosodik a diák is :)
A te xx ivarsejted mellé a véletlen/sors/Isten (kinek melyik szimpatikus) sodor a párod készletéből XX (= lány) vagy XY (=fiú) párt és így alakul ki, hogy a babátok milyen nemű lesz.
Persze az is igaz, kutatásokkal igazolták, hogy a különböző genetikai anyagot hordozó spermiumoknak más-más az életképessége, mozgásának sebessége, súlya, PH tűrő képessége stb.- de erre 100%-osan alapozni nem lehet, esetleg lehetséges elősegíteni, hogy nagyobb VALÓSZÍNŰSÉGGEL fogantassék a fenti tudományos tények alapján kislány vagy kisfiú- de ettől ugyanúgy benne lehet a kalapban egy-egy "renitens" a statisztikai ÁTLAGtól eltérő ivarsejt :)
Egyébként dőlj hátra, nyugodj meg, a kérdés már kb. 7 hete eldőlt, és kb. 3-10 hét múlva meg is tudod az eredményét.
Boldog babavárást.
Az ismerősök átírták a biológia szabályait? Vagy nem értem, miért jelentene cáfolatot a "az ismerősök" véleménye?
A fogantatás pillanatában befolyásoló tényező a fent már említett pH érték, hogy a peteérés épp milyen fázisban van, de ezeket csak szigorú laboratóriumi körülmények között lehetne mérni. Így meg elég ritkán esnek teherbe nők.
De, érdekességképp: a Föld populációjára vetítve nagyjából tartjuk az 50-50%-os nemi arányt. Háborúk után érdekes módon több fiúmagzat szokott születni. A pontos okát még kutatják, de ebből is látszik, hogy az evolúció teljes populációs szinten bonyolult dolog.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!