Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Mi értelme a védőnőnek?

Mi értelme a védőnőnek?

Figyelt kérdés
Borsodi zsákfaluban látom értelmét, de egyébként mi értelme van terhesség alatt járni hozzá?
2014. ápr. 6. 17:28
1 2 3 4
 11/33 anonim ***** válasza:
49%

Csak plusz macera.

Az lenne korrekt, ha választható lenne nem kötelező

2014. ápr. 6. 19:08
 12/33 anonim ***** válasza:
49%

az enyém ugyan tűrhető, de neki is vannak hülyeségei.

Én mondjuk mindennek utána olvasok, ha van valami amit nemtudok megkérdezem anyukámat(5 gyereket nevelt fel és mind egészségesek és normálisak lettünk) vagy ismerőst akinek már van babája vagy itt van nekünk a híres google ami bármire tud választ adni.

egy hete voltam a védőnőmnél /18 hetes vagyok/és kérte az email címem hogy majd ír és mondja hogy mikor jön ki hozzánk/ hozzá teszem tudja a telefonszámunkat( mobil számokat) , tudja a kapukódot, még jó hogy a lakáskulcsot nem kérte még/. Ráadásul az elején azt mondta csak akkor jön házhoz ha a baba már meglesz de akkor 3-4 naponta, illetve megbeszélés alapján.

Szerencsére hamarosan költözünk, ráadásul egy másik kerületbe , meglátom hogy ott kit fogok ki, bár nekem azt mondták, illetve valahol olvastam is hogy a védőnői szolgáltatást le lehet mondani. Csak egy nyilatkozatot kell tán aláírni, hát még megtörténhet:/

2014. ápr. 6. 19:32
 13/33 anonim ***** válasza:
49%

De van valami olyasmi, hogyha lemondod, akkor kimegy a gyámügy, vagy elesel valami pénztől, nem tudom pontosan.

Nekem sincs semmi értelme... Néz, kérdezősködik belsőséges dolgokról, ami nekem furcsa, mert egy idegen ember és nem osztom meg vele pl a párkacsolati dolgaimat.

ez a házhozmenés meg.... na mind1

2014. ápr. 6. 19:41
 14/33 anonim ***** válasza:
Én azt nem értem, hogy miért kell valakit azért lepontozni, mert megírja, hogy a saját védőnője milyen :D 2. voltam..
2014. ápr. 6. 19:42
 15/33 anonim ***** válasza:
49%

én is hallottam erről a gyámügyes dologról, de úgy hallottam hogy egyszer szúrópróba szerűen mennek ki és ha mindent rendben találnak akkor nem is zargatnak tovább, a lényeg hogy a baba megkapja az oltásokat.

A másik meg ha én egy másik védőnőhöz kerülök aki ennél sokkal rosszabb lesz akkor biztos nem fogok járni. És mivel körzetesítve van nagyon válogatni sem tud az ember.

Erről a pénzes dologról nemtudok, mert az egyszeri anyaságinál is az kell hogy a kiskönyvben meglegyen pontosan most nem tudom hány bejegyzés illetve pecsét, hogy az orvoshoz jártam, a kotelező vizsgálatokon részt vettem.

Nem is értem ezt, nálunk is folyamatosan kérdezősködik és olyan kényelmetlenül érzem magam néha, mert a magánéletem olyan amibe nem avatok be mindenkit. Szó szerint kikérdezte hogy mennyit keresünk, mennyi a fizetésünk, van e plusz juttatásunk, ezekhez neki semmi köze, az ember azt mond amúgy is amit akar mert ellenőrizni úgysem tudja.

Ráadásul, hozzánk sem járt hetente a védőnő és anyukámnak sem kellett járni hozzá havonta.

Szó szerint ritkán /1x, 2x/van olyan hogy egy hétig nyugtom van és nem kell valamilyen vizsgálatra menni.most áprilisban,volt program a héten, lesz program a jövőhéten, azutáni héten is és utána egy hét lesz elvileg a húsvét utáni hét amit talán megúszok és tudok pihenni mert utána lévő héten megint mennem kell a kis okostojásomhoz, hacsak kinem találja hogy akkor ő jön hozzánk!!

2014. ápr. 6. 19:57
 16/33 A kérdező kommentje:

Igen, lemondás esetén kijön a gyermekvédelem. Jöjjenek, nincs takargatnivalónk, nem tervezzük a gyermekbántalmazást.

Az anyasági támogatás megvonásával engem is riogatott, mondtam, hogy a törvény szerint NEM nála kell négyszer lenni, hanem terhesgondozáson, ami az orvost is jelenti. Még kiskönyv se kell (konkrétan felesleges, megszokásból fenntartott dolog), az orvos kiállít egy pecsétes papírt szülés után, hogy legalább négy kötelező vizsgálaton részt vettem (nála, UH-n, laboron - ez azért bőven több is, mint a négy) és máris megvan az anyasági.

Nekem se lesz meg a négy alkalom a védőnőnél, egyszerűen megmondtam, hogy köszönöm a lehetőséget, de nem szeretnék élni vele, épp lakásfelújítunk, a szülésig hátralevő időt inkább annak az intézésére szánom.

2014. ápr. 6. 20:01
 17/33 anonim ***** válasza:
66%

Gondolom zokon veszik, hogy vannak olyan anyukàk, akik képesek önállóan nevelni a gyerekeiket, és nem zaklatjàk 2 naponta a védőnőt a pelenkakiütés, vagy a hozzátáplàlàs miatt. Nem azért mert ők felelőtlenek, hanem mert képesek egyedül kinyitni a kiskönyvet, és megvenni egy popsikrémet.

Bezzeg, ha egy csaladra oda kéne figyelni, hirtelen màr nem olyan fontos nekik kijárkálni. A normàlis anyukákat meg folyamatosan ellenőrizgetik.

2014. ápr. 6. 20:05
 18/33 anonim ***** válasza:
49%

na igen, nekem a védőnőmtől eddig három van , hamarosan meglesz a negyedik is, a nőgyógyásztól is van vagy 3 szóval aggódnom már nem kell szerintem :D

Amúgy vicces tényleg hogy a rosszabb fajta cigányékhoz( nem rasszizmus mert nincs velük bajom amíg engem nem bántanak)érdekes módon nem járkálnak 3 naponta vagy akár hetente, pedig an akiknél szószerint rongyokba járkál a gyerek, némelyik kék zöld foltos látszik hogy a szülők folyamatosan verik, ezzel bezzeg nem foglalkoznak, ott legyenek ilyen kis buzgók.

2014. ápr. 6. 20:17
 19/33 anonim ***** válasza:
100%
Én se láttam eddig túl sok értelmét a védőnőnek, de szerencsére az enyém látja,h megvagyok a gyerekkel, semmi gond nincs, szülés után kétszer jött, de látta hogy minden rendben, többet nem zargatott. Kb. 2 havonta beugrok a gyerekkel a tanácsadásra, akkor a doki is ott van, közösen válaszolnak a kérdésekre és megmérik a gyereket. Nekem ez nem megterhelő, és szerintem nem árt ha egy külső szemlélő (szerintem én vagy a rokonok túl elfogultak vagyunk) is vet egy pillantást rá, engem megnyugtat. Szülés előtt is mindig én mentem hozzá, engem is zavarna ha váratlanul megjelenne v a párkapcsolatomról kérdezne. A kiskönyvben kitöltendő adatokon kívül semmi személyeset nem kérdezett.
2014. ápr. 6. 21:10
 20/33 anonim ***** válasza:
49%

11-es vagyok...dehogy megy ki a gyámügy...neten rákerestem, hová kell írnom lemondáshoz...írtam egy mailt, egyszer hívott még a védőnő, ennyi történt

Annyi, hogy kell egy jó gyermekorvos

2014. ápr. 6. 22:03
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!