Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Mi értelme a védőnőnek?

Mi értelme a védőnőnek?

Figyelt kérdés
Borsodi zsákfaluban látom értelmét, de egyébként mi értelme van terhesség alatt járni hozzá?
2014. ápr. 6. 17:28
1 2 3 4
 1/33 anonim ***** válasza:
79%
Nekem nem sok volt, megmerte a vernyomasom, a sulyom meg szivhangot nezett. Ugyanezeket megtette a dokim is...
2014. ápr. 6. 17:30
 2/33 anonim ***** válasza:
82%
Nekem is csak súlyt és vérnyomást mér.. beír a kiskönyvbe,és kb ennyi.. Én azt hittem, hogy majd "felvilágosít" pár dologról, elmond mindent, amit tudni kell, de semmi.. ha kérdezek tőle valamit akkor válaszol, ha nem, akkor közli, hogy mehetek és majd találkozunk x idő múlva!
2014. ápr. 6. 17:35
 3/33 anonim ***** válasza:
89%

Nekem mind a két terhességemnél nagyon jó védőnőm volt.

Mostani védőnőm is egy angyal. Mindig felveszi a telefont, nem oktat ki, meghallgat. Azonnal segít és tanácsot ad (ne parancsol!!!,mint a legtöbb), ha valamiben kikérem a véleményét.

Ha kell, akkor hoz általa összeírt hasznos tudnivalókat. pl. hozzátáplálás, oltások (ajánlott - kötelező), stb.

A védőnő nem értünk anyukákért van, hanem a gyerekeinkért. Őket védi és rájuk "vigyáz" a megfelelő eszközökkel.

Én örülök neki, hogy van és semmi pénzért nem cserélném le.

2014. ápr. 6. 17:38
 4/33 anonim ***** válasza:
100%
Van haszna még Budapesten is, ugyanis én itt lakok. Nagyon megértő és segítőkész hölgy. Mindent meg tudtam beszélni vele a terhesség alatt, olyan dolgokat is, amivel a doki nem igazán foglalkozott: táplálkozás, testsúly, vizsgálatokat részletes bemutatása, szülésre való felkészítés. A fiam születése után pedig minden apróságot ki tudtam vele tárgyalni. Iszonyat hasznos tanacsokat adott példaul a szoptatás terén is. Elég rossz védőnőd lehet, ha haszontalannak tartod.
2014. ápr. 6. 17:45
 5/33 A kérdező kommentje:

Nincs vele gond, de semmi olyat nem nyújt, amit az orvosom ne tenne meg már korábban. A terhesség kiderülte után az orvos listában összeírta, hogy milyen vizsgálatok lesznek, kb. mikorra időzítve, válaszolt az esetleges kérdéseimre.

Súlyt és vérnyomást itthon is tudok mérni, alapvető biológiai dolgokról meg nem kell felvilágosítani.

A terhesgondozás egészségügyi részét (orvos, UH és laborvizsgálatok) hasznosnak tartom, emellett viszont felesleges a védőnő számomra.

Emberileg nincs bajom vele, de a tevékenységet nem érzem hasznosnak, plusznak.

Azt végképp finoman szólva furcsának tartom a rendszerben, hogy az otthoni látogatás alkalmával megkérdeztem, hogy pontosan mit néznek ilyenkor, válasz: nem tartunk-e haszonállatot a lakásban, be vannak-e vezetve a közművek. Budapest belvárosában a második emeleten? Komolyan? A nappaliban lekerítettem egy kis helyet a tyúkoknak, a hálóban van a disznó, a tehenet meg kiraktuk az erkélyre?

2014. ápr. 6. 17:58
 6/33 anonim ***** válasza:
79%
Ha ki tudsz fogni egy jót, aki lelkiismeretesen végzi a munkáját, akkor van haszna. Az enyém borzasztó, olyan, mint amit az első 1-2 hozzászóló is írt. De az enyém még kérdésekre sem válaszol, csak annyit, hogy inkább kérdezzem meg a dokimat. Első babámat várom, kicsit úgy érzem, vak vezet világtalant, pedig azt hittem, majd egy csomó hasznos tanácsot fogok kapni. Most jött ki a fősuliról, én elhiszem, hogy még alig van tapasztalata és saját gyereke sincs, de akkor jobb volna, ha egy tapasztalt védőnő mellett "gyakorolna" 1-2 évig. Még arra sem veszi a fáradságot, hogy a megbeszélt időpontokban megjelenjen, ált. 20-30 perceket kell rá várni, de volt, hogy el se jött, mert elfelejtette. Azt gondolom, hogy ma már az Internetről sokkal több és hasznosabb tanácsot lehet szerezni, csak tudni kell jól megszűrni a sok információt.
2014. ápr. 6. 18:01
 7/33 anonim ***** válasza:
68%
Egyszer kétszer mondott hasznos dolgot, de ehhez elég lett volna kétszer mennem, nálunk nem volt sok értelme, a súlyommal csesztetett csak. Se szívhangot, se vizeletfehérjét nem nézett, volt, hogy a vérnyomásomat se tudta megmérni. Babaápolásnál már kicsit hasznosabb.
2014. ápr. 6. 18:02
 8/33 anonim ***** válasza:
Még annyi, hogy szerintem jó, hogy vannak, mert estleg kiszűrnek problémás eseteket, és van, akinek tényleg segítség kell.
2014. ápr. 6. 18:04
 9/33 anonim ***** válasza:
33%

A vilàgon semmi értelme. Ha valaki minimàlisan önàlló, bàrminek utàna tud nézni. Nincs olyan kérdés, amihez kizàrólag ő ért. Orvosi kérdésekben nem hozzà fordultam, minden màs meg benne van a kiskönyvben vagy fönt van a neten. Én azt tapasztaltam, hogy unatkozó anyukàk jàrnak hozzà beszélgetni, vagy azok, akiknek semmi nem egyértelmű, és mindent a szàjukba kell ràgni. "A gyerekem 10 ml helyett csak 9, 75-öt evett, úristen, mi lesz most" - tipusú anyukàk.

Amúgy nekünk 6 év alatt 3 védőnőnk volt, mert egyik nyugdíjba ment, màsik szülni, harmadik meg csak könyvben làtott gyereket. Csak stàtuszkor talàlkoztam velük. Az elsőnek meg email-ben kellett elküldenem a gyerek adatait. Semmi gond nem volt abból, hogy nem jàrtak a nyakamra.

2014. ápr. 6. 18:16
 10/33 anonim ***** válasza:
51%
Én sem látom sok értelmét ennek a rendszernek. Igazából én már nem is nagyon kérdezek tőle semmit, mert én is mindig azt a választ kaptam tőle, hogy kérdezzek rá a dokitól. Ráadásul ha előfordul, hogy kérdez valamit, válaszolok, de nem is hagyja, hogy befejezzem a mondandómat, szinte rögtön közbevág teljesen más témával. Olyan csapongó, szétszórt. Szóval tényleg nem sok értelmét látom sajnos. Lehet, hogy vannak olyan védőnők, akiknek van hasznuk is, nekem nem sikerült ilyet kifogni.
2014. ápr. 6. 19:06
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!