5 hetes terhes vagyok. Pár napja voltam dokinál, kiderült, hogy hüvelygombám van. Azt mondta az első 12 hétig nem adhat rá semmit. Van valakinek valami jó praktikája amitől elmúlik vagy legalább enyhül?
Szia, én 5 hetes voltam, amikor elkaptam a gombát, nem tudtam dokihoz menni. Az internetről kérdeztem meg egy nőgyógyászt, ő a Canesten ajánlotta, azt mondta, hogy az nem árt. Rajtam segített. (A Canesten kombi-ban van krém is, az még jobb, de nekem elég volt a 3 db-os hüvelykúp is.)
Jobbulást kívánok!
Szerintem kezeld ki magad, mert eléggé kellemetlen a fertőzés.
Szia!
Nekem a terhesség 8. hetétől volt gombás fertőzésem,az orvosom a 12.hétig csak a Canesten krémet javasolta. Egy kicsit elviselhetőbbé tette az állapotot.
Azóta már megszületett a kisfiam és nem volt semmi probléma.
Szia!
Nekem sem adott a terhességem elején semmit a doki. Azt mondta, hogy cukormentesen étkezzek, kerüljem a tésztát, kenyeret, és próbáljam levegőztetni. Na ezen mosolyogtam, de azért mégis sikerült, amikor egyedül voltam itthon :) Vagy pl. éjjelre nem bugyit vettem aludni, hanem kisgatyát vagy pizsamanadrágot, ami nem simult úgy rám.
Na, gyönyörű... Kíváncsi vagyok, hogy akkor is ezt mondta volna a soki, ha az ő sejhaja égne-csípne-fájna-úgy, hogy ülni-menni-állni sem tudna... :S
Nálam így volt 5 hetesen szintén. Canesten kombit használtam, 6 napig, de csak rosszabb lett, és egyik este bőgve hívtam a dokimat, hogy most mit csináljak. Azt mondta, vegyek még canesten kúpot, és szedjek be még 12 db-ot. Nagynehezen felraktam az első (vagyis 7.) kúpot, akkor kicsit jobb lett, és tényleg a másik 11-et is el kellett használnom. Jah, és én semmi édességet nem ettem, mert hánytam tőle, tehát se tészta, se kenyér, se csoki, se nasi! És mégis ilyen nehezen múlt el.
A dokim szerint a Canesten kúp helyileg hat, a babához nem jut el, ne aggódjak, nem lesz baj! Hittem neki, és tényleg, már 17 hetesek vagyunk, és minden OK!
Ha elviselhetetlen lesz, ne szenvedj! De ha csak folyás van, meg enyhe viszketés, max akkor választanám csak a tűrést! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!