Van itt akinek a babája az ultrahangokon mindig nagyobb/idősebb a számított terhességi korához képest?
Örüljetek neki, hogy jól fejlett a babótok. Nekem is 10 nappal idősebb a méretei alapján, de ettől még a kora nem változik. És a szülés várható időpontját sem írták előbbre, viszont ha kicsit előbb meglesz akkor sem kell aggódnom a fejlettsége miatt.
Sok örömet mindenkinek!
Én jún 20-ra voltam kiírva, 25-én szültem, és volt olyan ultrahang a vége fele ami JÚLI 26-ra hozta ki, vagyis 4-5 héttel későbbre...:D Szerintem ez egy olyan dolog, hogy ha a doki egy mm-rel eltér az ultrahangon akkor már 1-2 héttel eltér a végén az adat. Végül 3000 gramm és 50 centi lett a leányzó.
Szóval csak semmi aggodalom kismama!!! Sok siker!
Az én dokim jól elmagyarázta.
Mindig a kiírt időpontot kell alapul venni.
Amit az ultrahangok mutatnak, azok csak saccolások, a gép nem tudja megbecsülni, hogy pl.:mennyi husika van a babádon.
Nekem a második babám már "örök rejtély" marad.
Két héten "vizáztunk" az orvossal, bár én tudtam mikor fogant, "nem hitt nekem", mert nagyobbnak tűnt. (Vizsgálatonként változó volt, hogy 1-2 hét között éppen mennyivel)
A baba zárójelentésén 38 hét állt, az enyémen 39, a gyerekorvos meg azt mondta a kórházban, hogy ez egy jól fejlett 40 hetes baba. :o)
Mindenki jól van, és csak ez számít.
Remélem, hogy a "tévedések" miatt nem indítják majd be feleslegesen a szülést, mert szerintük "túlhordtad".
Jó várakozást, szép szülést!
Nem,a szülés időpontján nem akarnak változtatni egyenlőre :)
Én csak azt nem értem,hogy már az elején-amikor elvileg pontosabbak a mérések- miért látszik legalább egy héttel idősebbnek,pedig én tudom,hogy az kizárt...
Azért, mert a baba nagyobb az átlagnál. Ez nem jelenti azt, hogy előbb fogant. Csak mondjuk azt, hogy egy átlag baba 2,5-3-5 kg között van, a tied ennél nagyobb lesz.
Nekem mind a két gyerekemnél azt mondták, hogy 2 héttel nagyobb a koránál, és 4 kg felett voltak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!