Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Bevállalnád a második szülést...

Bevállalnád a második szülést gátvédelemmel? Ill. szült-e így valaki? Lett-e repedése?

Figyelt kérdés

37.hetes vagyok,azon gondolkodtam egész terhesség alatt, hogy megkérjem-e majd az orvost, hogy a gátmetszést mellőzze, ahogy csak lehetséges.

Első babám után több hétig fájt a sebem.

2014. ápr. 3. 13:44
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
Nem vállalnám be, de ez én vagyok. Jobban félek a repedéstől, mint egy célzott kis vágástól, pedig tudom, hogy egy ideig fájni fog.
2014. ápr. 3. 13:46
 2/16 anonim ***** válasza:
Én nem vállalnám be, mert volt repedésem, amit összevarrtak és a mai napig fáj, míg a gátmetszésem helye egy-két napig fájt egy kicsit, de az is elhanyagolható volt, a mellem jobban fájt, így inkább vágjanak mint repedjek. Ha viszont fájt neked a gátmetszés sebe, lehet, hogy érdemes lenne átbeszélni az orvosoddal. Az is lehet, hogy hiába kéred, nem hajlandó rá, nálunk elég sok orvos nem is akar hallani gátvédelemről.
2014. ápr. 3. 13:49
 3/16 anonim ***** válasza:
Az elsőt gátmetszéssel szültem, a másik kettőt gátvédelemmel. A gátvédelmes szülésben az volt nagyon nehéz, hogy nem volt szabad a babának gyorsan jönni. Úgyhogy tartani kellett (volna) a tolófájásokat. A második szülésnél egy nagyon pici repedésem lett csak, egy vagy két öltésre volt csak szükség, a harmadiknál nem repedtem.
2014. ápr. 3. 13:50
 4/16 anonim ***** válasza:
Az első gyerekem gátmetszéssel született (6 öltésnyi), a kicsi meg gátvédelemmel. Meg kellene beszélni az orvossal meg a szülésznővel, h hajlandóak -e rá. Én nem kértem, már a vége felé jártunk, amikor szólt az orvosom, hogy megpróbáljuk, hátha. 1 öltésnyi repedésem lett. Másnap simán ücsörögtem, semmi bajom nem volt. A naggyal hetekig szenvedtem.
2014. ápr. 3. 13:52
 5/16 anonim ***** válasza:

Az első gátmetszéssel született. 3 hétig menni, ülni alig tudtam annyira fájt.

A második gátvédelemmel született, kis repedéssel, amit 2 pici öltéssel varrt a dokim össze. Törökülésben tudtam szoptatni, nem éreztem semmi fájdalmat.

Repedés is csak azért történt, mert a kitolásnál nem tarthattam vissza a baba haladását, mert többször a nyakán volt a köldökzsinórzsinór és minél hamarabb le akarták tekerni róla (szívhang jó volt).

2014. ápr. 3. 14:12
 6/16 anonim ***** válasza:
Nálam is gátvédelmes szülésnek indult a második, de volt egy pont, mikor az orvos és a szülésznő is mondta, hogy nem látnak esélyt a repedés elkerülésére. Másodjára gyorsabban gyógyult a gátam.
2014. ápr. 3. 14:13
 7/16 anonim ***** válasza:

Én nem vállalnám be.

Az elsőnél gátmetszésem volt, 2-3 öltés. Nem is éreztem utána semmit.

Most a másodiknál sem kérek gátvédelmet.

Olvastam erről és inkább a vágás, mint a repedés, a tolófájások tartása, meg az esetleges pisi / kaki / puki visszatartási problémák, amikről hallani.

Én nem erőltetném.

2014. ápr. 3. 14:29
 8/16 anonim ***** válasza:

Én gátmetszéssel nem vállalnék szülést. (Szerintem ha Magyarországon élnék nem lenne gyerekem.)

4 gyereket szültem hüvelyi úton, és mind a 4x azt írtam alá, hogy semmiképpen nem egyeznék bele a gátmetszésbe.

Egyszer sem repedtem kicsit sem, de szerintem egy minimális repedés gyorsabban meggyógyul mint egy nagy vágás.

2014. ápr. 3. 18:22
 9/16 anonim ***** válasza:
Utolso, hol laksz? En gatvedelemmel fogok szulni Nemetorszagban.
2014. ápr. 3. 19:15
 10/16 anonim ***** válasza:

Persze hogy bevállalnám, sőt! A gátmetszés az esetek többségében elkerülhető lenne, csak a dokiknak kényelmesebb ha vághatnak...

Én mindkettőt gátvédelemmel szültem. Az elsőnél belekönyökölt a doki a hasamba, úgyhogy túl gyorsan jött ki a fiam, így 3 öltésnyi repedésem lett, de az nem fájt egyáltalán (csak amíg varrta).

2 évvel később a lányom úgy érkezett mint egy rakéta (gyakorlatilag nem is nyomtam, csak megtartottam a fájás szüneteiben), bárminemű gátsérülés nélkül.

Nyilván, érdemes rákészülni (torna, masszázs), és fogadni egy jó szülésznőt, aki jártas a dologban.

2014. ápr. 3. 22:44
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!