Normális, hogy nem tudok még örülni a babának?
17 hónapos volt a lányom mikor megszületett a tesó...
Mi is úgy voltunk mint Ti, lánykám lombikprogrammal fogant, szerettünk volna kis korkülönbséggel testó, de nem is gondoltuk volna, hogy természetes úton, na meg ilyen hamar összejön...
Eleinte volt pánik, de én nagyon örültem mert rettegtem egy újabb lombiktól. Az első 3 hónap szörnyű volt, rosszullétek, nagy tél is volt, nagy hó, még a lakást sem tudtam elhagyni, bent ültem egy pár hónapos babával egész nap. De aztán felpörögtek az események, 18 hetesen tudtuk meg,hogy kisfiúnk lesz, kitavaszodott, elmúltak a rosszullétek és én voltam már a világ legboldogabb embere:)
És most is az vagyok:) Most 3 a nagy, másfél a kicsi. Voltak nehéz időszakok, segítségem nem volt,még szülés után sem, szóval nem mondom, hogy könnyű volt, de nagyon megérte és ha újból kellene csinálni sem tennék másként.
Nyugi, az első 3 hónap nehéz a fáradékonyság és rosszullétek után, de aztán könnyebb lesz sokkal, visszatér az energiád. Nincs segítséged? Nagymamák?
Én már régóta vágytam babára, aztán Kiderült, hogy várandós vagyok. Azóta többször volt olyan időszak, amikor nagyon örültem neki, de olyan is, hogy nem. Vegyszerekkel dolgoztam, ahogy Kiderült a terhesség abba kellett hagynom a munkát, itthon vagyok egész nap, még egy kósza rosszullétem sem volt a négy és fél hónap alatt, néha úgy érzem, hogy kezdek beleőrűlni az itthon létbe, de felhőtlenül örülni nem tudok. Emiatt lelkiismeret sem tiszta.
Nem tudom, hogy Nálad, hogy alakulnak a dolgok, de őszintén remélem, hogy idővel rendben lesz minden!
Amikor megszültem a kislányomat,a kisfiam még nem volt 22 hónapos.A terhességem alatt sokszor voltam fáradt.Alig vonszoltam magamat a parkokban.Szülésem az sokkal könyebb volt mint az első.Viszont a kisfiam amig a kórházban voltam nem állt velem szóba ,azt hitte elhagytam egy másik gyerekért.Pedig felkészítettem elmondtam,hogy baba lesz kisteso,csak az ővé őt is ugyanúgy imádom majd stb..A szivem leszakadt.Mikor haza mentünk megnyugodott.Tudott örülni a tesónak.Aztán jött a neheze,ha a férjem dolgozott nem.tudtam lemenni még a boltba se.2 babakocsit tolni nem bìrtam volna.Mondjuk jó ötlet 1 iker kocsi de az nem fér el a boltok polcai közt.
Gyakran a fiam sétált a kislány babakocsiban volt,mikor nem birta a fiam ráültettem a babakocsi elejére.Mindig azon gondolkoztam,hogy úgy nézhetek ki mint 1 román árus.
DE hogy pozitivat ia irjak.A kettő gyerekem úgy nőtt fel egymás mwllett mint 2 kis iker baba.Sosem volt féltékenység,mindig egymással tudtak játszani.A kiskorkülömbség miatt nagyjából egy dolog érdekli minkettőt.A nagyobbik ruháját ha kinövi és egyneműek úgy tudja hordani hogy még nem ment ki a divatból.
Óvodát együtt kezdték meg.Iskolába oda fog járni a lányom ahol a fiam van.Könyveket táskákat örökölheti a kicsi.
Lehet kicsit hosszú voltam igy estére,de a lényeg az ,hogy a gyerekeknek jobb igy.Sok aikert a babához és ne aggódj ha megszületik szerelmes leszel.bele.Nézz bele a kislányod szemébe és eszedbe jut milyen volt őt várni.
Én emiatt nem merek belevágni a második babaprojectbe, pont amiket írtál, nem vagyok terhes de máris így gondolom, hogy hogy lehet vajon megbírkozni ezzel?
De ügyes vagy és menni fog!!!!!
Amúgy persze hogy így érzed, hiszen nem vagy jól, a lányod is olyanokat kér ami most neked nehezebb pl emelgesd, vedd fel, ráadásul pici, így hiába mondanád a pocakodat úgysem értené.
Nem vagyok ilyen helyzetbe, de azt tanácsolnám, hogy menjetek el egyet a pároddal meg a lányoddal egy jó nagyot kirándulni, vagy állatkertbe, ott kicsit kikapcsolódtok és cipelni sem kell neked, ha persze beéri apával :) is. így egy kicsit kizökkensz. Én ezt tenném, több közös félnapos, egésznapos programokat csinálnék, hogy nekem jobb legyen :))))) de a lányod is élvezni fogja biztos. Vagy ha annyira rosszul vagy, akkor apuka vigye a lányt valahova játszani, akár játszóházba, az apukáknak is szokott tetszeni, 16 hónaposan már voltunk és a fiamnak nagyon bejött, azóta is van, hogy az apjával ketten elmennek én meg nyugiba megfőzök.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!