Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Olyan kismamát keresek aki...

Olyan kismamát keresek aki terhesen beadatta a h1n1 elleni oltást és már megszült. Nem lett idegrendszeri baja a babának szülés után?

Figyelt kérdés
2009. dec. 18. 13:42
1 2 3
 11/26 anonim ***** válasza:
100%
Én december 2-án oltattam be magam és december 5-én megszültem. Még nem tapasztaltam mellékhatást és bízom benne, hogy nem is fogok, de az már biztos, hogy nem haltam meg , meg a kisbabám se H1N1-ben, és szerintem ez már magában megérte! Én is sokáig vacilláltam, de nem mertem kockáztatni. Főleg hogy a baba 1 éves koráig még nem oltható, uh ez volt szerintem a lehető legjobb védekezési módszer.
2009. dec. 21. 19:13
 12/26 anonim ***** válasza:
82%
Szia! A gullian Barre szindrómáról szerintem itt én tudnék a legtöbbet mesélni. A párom pontosan 2 éve átesett rajta, elég csúnya betegség, lélegeztetőgépen volt 3 hétig. Az oltóanyagtól, ha azonnal nem jelentkezik ez a betegség, akkor nagy valószínűséggel nem is fog. Ez a betegség akkor jelentkezik, ha elkapod a betegséget, rá kb 2-3 hétre. De ugyanez van az oltóanyaggal is. Nagyon ritka betegség és nagyon nagy százalékban gyógyítható. Én emiatt nem aggódom. Beadattam. 28 hetes.
2009. dec. 21. 19:55
 13/26 anonim ***** válasza:
36%

Az oltóanyagban nem higany van, hanem valami higany vegyület, ami 1-2 nap alatt kiürül a szervezetből, és nem rakódik le. A másik veszélyes anyag valami alumínium származék (talán szulfát?), ami szintén káros az agyra nagy dózisban. Felnőttnek nem, de a magzatnak? A védőnőm megnyugtatott, hogy a boltban kapható téli gyümölcsöket is azzal tartósítják, és 1 db banánban több van, mint az oltásban.

Szóval én már eltökéltem magam, de most náthás vagyok, és várnom kell. Erre ma olvasom, hogy meghalt egy nő, aki beoltatta magát, és az oltás után 5 nappal lett beteg. Az a hivatalos duma, hogy elkapta, és még nem volt védett. Azért ez nem gyanús? Anyu is beoltatta magát, utána 3 napig 39 fokos láza volt, ugyanez volt a duma. Szóval most megint elbizonytalanodtam.

Nem az adalékanyagok miatt, hanem, hogy tényleg le van-e eléggé gyengítve ez a vírus?

Pedig nem 50 %-os az oltottság, hanem 20. A kórházi dolgozók körében 50 %, ami szerintem durván kevés.

És tévedés azt hinni, hogy egészséges embert nem támad meg, meg szedem a vitamint nem lesz baj. Igenis haltak meg egészséges emberek tőle. A kismamák immunrendszere pedig 2 embert tart el, tehát le van gyengülve.

Bocsi, hogy nem a kérdésre válaszoltam, csak a többiek válaszára reagáltam.

2009. dec. 21. 23:53
 14/26 anonim ***** válasza:
10%
A kismamák immunrendszere azért gyengébb, mert a rehességi hormon direktbe legyengíti, hogy ne tekintse idegennek az immunrendszer a babát, és ne lökődjön ki!Kérdezni szeretnék valamit a banánostól, hogy szerinted belemegy az az anyag a banánba amikor tartósítják vele?A hélyon keresztül hogy menne már bele, a hélyát pedig nem esszük meg!Hülye hasonlat volt!Az megint más amikor közvetlenül beléd fecskendezik.De külsőleg a banán hélyán nem veszélyes.Az almát is bekenik télire valami tartósítóval, épp ezért megmosom jól, és meghámozom.
2009. dec. 22. 00:45
 15/26 anonim ***** válasza:
58%

A válasz megírásának időpontja: 12-18 16:47

Ezzel szemben az elmúlt két hónap adatainak tükrében már lehet mondani biztos dolgokat. Pl azt, hogy a szezonális és a H1N1 halálozási rátája között nincs különbség, de a H1N1-el elkapók között 10-15x többen kerülnek intenzívre szövődmények miatt.

2009. dec. 22. 10:50
 16/26 anonim ***** válasza:
71%
Én már beadattam kb 4 hete, 5 nap után voltam egy kicsit rosszul, hőemelkedésem volt (37, 3), zsibogott a fejem meg kapart egy kicsit a torkom! Az orvos azt mondta, hogy ez az oltás miatt volt, mert én szervezetem a baba miatt kicsit legyengült. Nem tartott tovább 2 napnál, azóta semmi bajom, és a többi családtagomnak még ennyi se volt! Ezeket a bajokat is méz evéssel és sok-sok teával gyógyítottam meg :)
2009. dec. 22. 14:08
 17/26 anonim ***** válasza:
36%
Figyeljetek ide Kismamák! Én csak azt tudom, hogy terheseken nem teszteltek semmit! Nem tudhatod, hogy 2-3vagy akár 5-10 év múlva mi lesz a következménye. SENKI sem tudja! 9 hetes kismama
2009. dec. 22. 22:12
 18/26 anonim ***** válasza:
52%
Így van! Egyetértek :)
2009. dec. 22. 22:36
 19/26 anonim ***** válasza:
Én is egyet értek a 22.12 es 9 hetes kismamával!Én sem merném beadatni ha terhes lennék!De annyit el tudok mondani, hogy édesapám egy gyárban dolgozik, ahol 470 ember dolgozik együtt, és a gyár falajánlotta, hogy ingyen megkaphatják a H1N1 es oltást, és a 470 ember közül 20 an jelentkeztek oltásra, és amikor kellett menni oltatni az a 20 ember is visszamondta, hogy akkor minek oltson hisz a többiek sem oltanak.És még eddig(lekopogom)nem zárt be a gyár, és egy újinfulnzagyanús betegük sem volt szerencsére(kopp,kopp).Én sem örülnék ha az apám hazahozná a 6 hónapos kislányomnak.De szerinettek miért nem oltatták be magukat az emberek? Pedig van köztük rengeteg értelmiségi is.Szóval szerintetek mi lehet ennek az oka.Hát én sejtem, habár nem tudom mi jár egyesek fejében.Gondolom az, hogy félnek az oltástól.azért ennyi embert nem lehet behülyíteni ennyire, hogy ennyien nem oltatnak.Nemigaz?
2009. dec. 23. 10:09
 20/26 A kérdező kommentje:
Köszi, hogy ennyien írtatok.30 hetes terhes vagyok ,félek beadatni az oltást,de jövö héten rászánom magam és beadatom. Abba bízom ha ilyen sok kismamát beoltanak csak nem lesz baja a babáknak.Az orvosom is nagyon mondja, hogy oltassam be magam.Remélem 2 év után nem derül ki, hogy oltás miatt betegek lesznek a babák.
2009. dec. 23. 17:35
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!