Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Könnyű elkapni a toxoplazmát...

Könnyű elkapni a toxoplazmát terhesen? Vannak cicáink, kutyáink. Világ életembe simogattam, puszilgattam őket ettem mosatlan és nyers dolgokat és mégsem fertőződöm meg.

Figyelt kérdés
12 hetes vagyok,6. héten csináltattam tesztet, negatív volt, most azt mondta a doki, hogy szerinte teljesen felesleges. Ha nem nyalogatom a cicákat. Minden után (cicasimi után is) kezet mosok. (már sebes a kezem a sok kézmosástól) Nagyon megmosok mindent. Mi a véleményetek? Ki hogy jár el, vagy járt el korábban? Köszönöm előre is

2014. márc. 25. 15:51
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
Egyébként akár a hűtőben tárolt zöldségektől is lehet kapni, elég ha kinyitod a hűtőt.
2014. márc. 25. 18:40
 12/21 anonim ***** válasza:
100%
Elvileg 3-4 hónap alatt cseng le, tehát ha minden trimeszterben egyszer ránéznek (az amúgy is esedékes vérvételkor), akkor észre lehet venni.
2014. márc. 25. 18:50
 13/21 A kérdező kommentje:
Házi fagyasztott gyümölcsöt lehet enni? (meg volt mosva, de ha esetleg két szem nem? ) fagyasztott étellel lehet gond?
2014. márc. 25. 20:08
 14/21 anonim ***** válasza:
4-es, hol nézik folyamatosan a toxiplazmát? Én (én minden ismerős kismama körülöttem) nem vagy csak alig tudtunk kikönyörögni egy toxoplazma vizsgálatot. Én pl. nem kaptam még el (pedig gyerekkoromban rengeteget voltam falun kutyával, macskával) és ennek ellenére sem nézték meg többször a terhesség alatt. A második terhességnél megint csak nem nézték meg. Háziorvos sem írta fel, mert hogy csak nőgyógyász írhatja fel.
2014. márc. 25. 21:38
 15/21 anonim ***** válasza:
Nálunk mindig nézték, mert szóltam, hogy álatokkal is dolgozom.
2014. márc. 25. 21:40
 16/21 anonim ***** válasza:
Én a 6-os vagyok. 20 hetes vagyok, nekem eddig kétszer nézték, és még kétszer fogják. Nekem a háziorvos írta fel és fogja is felírni, kérés nélkül. Falun lakom, szomszédos helyiségben rendel a háziorvos és a védőnő, így mindig a védőnő kéri ki nekem a beutalókat, és akkor adja oda, amikor megyek hozzá a terhesgondozásra.
2014. márc. 25. 22:25
 17/21 anonim ***** válasza:
4-es vagyok. Siófokon az első vérvételnél nézik, ha nincs védettség akkor kérés kérdés nélkül a védőnő megírja az aktuális vér beutalóhoz, nálunk ez a tervben is fel van tüntetve amit adott a legelején. És teljesen ingyenes, ahogy olvasom sajnos sok helyen nem így van, pedig ez nagyon fontos szűrő vizsgálat (kellene, hogy legyen.)
2014. márc. 25. 22:37
 18/21 anonim ***** válasza:
Sajnos a legtöbb háziorvos/nőgyógyász csak nagy szájhúzások közepette írja ki a vizsgálatot. Én amondó vagyok, hogy ha egy kicsit is gyanús valami nektek, szánjátok rá azt a pár ezer forintot és fizetős laborban nézessétek meg, akár többször is a terhesség alatt! Az időben felismert fertőzés gyógyszerrel kezelhető, ha nem nézik és nem kezelik, akkor súlyos szövődményei lehetnek!
2014. márc. 26. 01:02
 19/21 anonim ***** válasza:

szia, nehogy megválj a cicáidtól.

fokozott óvatosság kell, ne nyúlj az alomhoz, ne csókolgasd a cicákat, gyakori kézmosás.

itt egy nagyon jó cikk, egy állatorvos írta:

[link]

2014. márc. 26. 09:07
 20/21 A kérdező kommentje:
Nekem az állataink ugyanolyan családtagok, úgyhogy eszem ágában sem lenne megválni tőlük. Mélységesen elítélem aki ilyet tesz.
2014. márc. 26. 17:21
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!