Terhesseg alatt nem szabad nyers tojast enni. Akkor majonezt sem szabad? Es ha nem miert?
Figyelt kérdés
2013. júl. 1. 08:04
1/3 anonim válasza:
Nyers tojással készült, házi majonézt nem szabad.
Boltit lehet, mert azt hőkezelik.
A tojásban lehetnek olyan baktériumok, vírusok, amik betegségeket okozhatnak. A sütés, főzéssel ezek elpusztulnak.
Megbízható helyről szabad csak tojást venni és feldolgozva fogyasztani.
2/3 anonim válasza:
Bolti és cukrászdai termékeket bátran ehetsz, azokat úgy kell készíteni, hogy semmilyen nyer dolgot ne tartalmazzanak. Házi majonézt viszont valóban nem ajánlott enni, mert szalmanella mérgezést kaphatsz tőle, ami a magzatnál akár halált, idősebb magzatnál koraszülést okozhat. Nyers húst, házi mézet, mosatlan gyümölcsöt, nyers tojást a fertőzések miatt nem ajánlott enni: szalmanella, toxoplasma, liszteriózis stb. Nehéz ezeket a szabályokat betartani, főleg ha az ember vidéken lakik és van saját tojása, sonkája, kolbásza. Jó ha tisztába vagy vele, hogy a nyers, hőkezeletlen termékektől milyen betegségeket kaphatsz, de egyénileg kell eldöntened,hogy bízol e az adott ételben vagy sem. (Én bátran eszem a házi mézünket, mert biztosan tudom, hogy nincs benne semmi káros)
3/3 anonim válasza:
Konkrétan a szalmonella miatt nem lehet nyers tojást enni. Lágy és tükörtojást sem. A házi majonézben nyers tojás van. A boltiban nincs (tubusos), azt nyugodtan megeheted.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!