Miért nem ajánlott nyers hússal dolgozni a konyhában és meddig érvényes ez, csak az első trim. Végéig vagy végig a terhesség alatt?
Toxoplazmózist kaphatsz. Az rád nem ártalmas, viszont a magzatra igen! Akár meg is vakulhat tőle!
Azt hiszem, csak a terhesség elején kell, amikor még nincs méhlepény.
Én azért mellőztem a marhahús darabolását...
És a csirke/pulyka/hal mehet, csak a marha veszélyes. (azt hiszem, a sertés is "biztonságos")
Meg a macskakaka veszélyes nagyon!
Hát nem tudom, nekem második terhességem, de én úgy tudom, hogy fogdosni szabad a nyers húst, csak lenyelni nem.
Attól, hogy fogod a húst, meggyúrod és csinálsz belőle mondjuk fasírtot, attól nem leszel toxoplazmás, max ha meg is kóstolod. Egyből kezet kell mosni utána és kész.
Nem kell azért túlzásokba esni.
Toxoplazmás lehetsz mosatlan gyümölcs-zöldségtől is, nem csak a hústól.
Utolsóval értek egyet.Vagy akkor ne is egyen az ember lánya húst a terhesség alatt?Esetleg rendeljek?
Venni kell kézfertőtlenítőt,utánna alaposan kezet mosni,kifertőtleníteni a mosogatót,és ennyi.Nem kell tűlzásokba esni.
Nem kell parázni, a toxót tudják kezelni ha már elkaptad, akkor is, azért nézegetik mindig.
Nekünk 5 macskánk van, és dolgoztam nyers hússal nem egyszer, semmi bajom nem lett.
11:21.nak
na pont a tescos husok a leggázabbak:-(((((
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!