Gyesen lévő kismamának érvényes a tb-kártyája?
Biztosítottnak számít ez az állapot vagy fizetnem kell
magam után? A terhesség biztosított állapot?
Figyelt kérdés
Terhességem előtt munkanélküli voltam,lakcímkártyám még anyukám címén van-ezáltal szociálisan rászorulónak nyilvánított a tb/mert nem éri el a nyugdíjminimumot a jövedelem/,vagyis nem kell fizetnem a havi járulékot.Most megváltozik a címem,itt nem leszek rászorult,vagyis fizetnem kell?
2008. jan. 23. 14:14
1/7 anonim válasza:
Menj be a TB-hez és kérdezd meg!
Ez azért fontos,mert ha nem vagy támogatott,akkor mindent nagyon kifizettetnek veled.Bár nevelőapám háziorvos,és neki rendszeresen kiküldik azok névsorát,aki nem fizet TB-t,így talán neked is segíthet a dokid.
2008. jan. 23. 15:40
2/7 anonim válasza:
Mivel biztosat nem tudok, én is azt tanácsolom, de azt nagyon, hogy menj be személyesen a tbhez és tutira kérdezd meg, nehogy gond legyen belőle. De én remélem, hogy a gyes ,gyed biztosított viszony, főleg a gyes.
2008. jan. 23. 16:08
3/7 anonim válasza:
A tgyás, gyed, gyes biztosított állapot!
A gyes alanyi jogon jár, ez egy gyermekgondozási segély, szerintem nem kell fizetned az eü-i ellátásokért.
Próbálj az oep-nél érdeklődni.
2008. jan. 23. 21:02
4/7 anonim válasza:
Szia!én biztosat mondok neked :)
Én is munkanélküli voltam mert előtte iskolába jártam! Én is szociálisan vagyok rászorult ezért nekem sem kell fizetnem! Ha megváltozik a címed és a párod pénze hivatalosan nem haladja meg a 30 valahányezret akkor nem kell fizetned de ezt újra el kell intézned az önkrományzatnál. nállam úgy van ha meglesz a kicsi akkor vissza kell mennem az önkormányzathoz és vissza kell mondanom ezt mivel akkor GYESEN leszek így NEEEM kell fizetni a tb-t! Sok sikert 31 hetes kismama:)
2008. jan. 24. 15:11
5/7 A kérdező kommentje:
Vagyis akkor ha nekem március elejére lesz meg a lakcímkártyám akkor március végéig arra a pár hétre amíg nem szülök csináltassam meg azt a papírt,aztán meg mondjam is le?Vagy ha nem kérem ki azt a papírt akkor kifizettetik velem a szülést?
2008. jan. 24. 16:57
6/7 anonim válasza:
Szia! Én voltam benn az Apeh-nál mondtam hogy fizetni akarom a tb-et mondták hogy menjek el az önkormányzathoz!(mondtam hogy munkanélküli vagyok) Ott elkérték a lakcímkártyám és a páromét is, kellett a munkaügyitől is papír hogy munkanélküli vagyok meg a párom papírjai(számla a pénzéről) és majd ők küldenek egy papírt de ott benn úgyis elmondják. a szociálpolitikai osztályra kell menned, na nekem küldték a papírt és ez volt ráírva"rászorultság alapján 2007.nov 21-től-2008 nov 22 ig jogosult az ellátásra".!!! de ha meglesz a Babám akkor bekell mennem és vissza kell mondanom mert akkor már nem kellene fizetnem,amúgy sem mivel GYESEN leszek:) Remélem érthető voltam!! az előző válaszadó :)
2008. jan. 24. 21:44
7/7 anonim válasza:
még valami: miért csak március elejére lesz meg a kártyád? ezt bármikor megcsináltathatod! de ha a párod pénze több mint 30 valamennyi akkor sajnos fizetned kell de akkor is csak az Ő pénzének a 10%-át kb, de a munkaügyitől kérj papírt hogy munkanélküli vagy mert az is kelleni fog!
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!