Könnyű elkapni a toxoplazmát terhesen? Vannak cicáink, kutyáink. Világ életembe simogattam, puszilgattam őket ettem mosatlan és nyers dolgokat és mégsem fertőződöm meg.
Szia!
Én 31 hetes vagyok,világéletemben volt macskám.
Most 5 cicánk van (mind befogadott,mások által kidobott -értsd reklámszatyorban talált- vagy ilyen-olyan úton megcsonkított állatok)
A világ leghálásabb macskái.Oltva,féregtelenítve vannak,rendszeresen fürdetni is szoktam őket.
Én egyáltalán nem féltem ettől,elajándékozni pedig eszem ágában sem lett volna.Kertes házban lakunk,tehát az alomcsere nem téma.
Én azt mondom,hogy szerintem nem kell ettől annyira félni.Ha rendszeresen oltott, "karbantartott" macsekról van szó,én biztosan nem aggódnék tovább,főleg,ha a szűrés eredménye is jó.
Csináltattam én is tesztet,negatív lett mindkétszer.
Boldog babavárást Neked!
Köszönöm 31.heteske :) ebből a szempontból azt hiszem ugyanolyanok vagyunk, mert én is mindig befogadtam a kis szegényeket. 2 kinti cica van és 2 ki-bejáró. A két kintit nem én gondozom, de akiket szeretgetek és bejárnak azok rendszeresen oltva féreghajtva.
Annyit esetleg mondanál még, hogy mikor csinálták neked. Tehát hanyadik hetekben?
köszönöm
A 31 hetes "sokmacskás" vagyok:
Az első vérvétel nálam a 12.héten volt,azzal együtt csinálták az szűrést is.Illetve 16 hetes helyett 18 hetesen vettek vért(akkorra kaptam időpontot)
Mindkét vérvétel előtt szólnom kellett a háziorvosnak,hogy a beutalóra írja rá,hogy a toxoplazmát is nézzék.(azért a háziorvos adta a beutalót,mert a védőnőt már az elején le kellett mondanom)Fizetni is kellett érte,1-2 ezer ft volt,ha jól emlékszem.
de egyébként még annyit nem értek, hogy mit jelent, hogy friss? Tehát ha mondjuk 4 hetente szűrik és ugye kijön, hogy negatív és nincs most friss fertőzés....
Mi van, ha pont a vérvétel utáni napon szedem össze? Az elég, hogy akkor utána megint pá hét után nézik?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!