A felvágott nyers vagy félig főtt húsnak számít? Ugye amit nem lehet enni.
"....Mit ne egyél? Nyers, vagy félig főtt húst, rákot, kagylót. Alaposan mosd meg a zöldségeket, gyümölcsöket. Ha tudod mellőzd az alábbi ételeket: tartósított készételek (pl. levespor, konzervek), büfé mirelit kaják, nem pasztörizált lágy sajtok (pl. camember), halat max. hetente kétszer egyél, kávét, fekete teát, kólát kis mennyiségben lehet inni, de jobb ha mellőzöd. Gyógynövényteákról előtte konzultálj az eladóval, patikussal lehet e várandós nőnek, csökkentsd az édességet, viszont, ha nagyon kívánsz valamit, akkor ne vond meg magadtól (kivéve, ha drog, dohány…)......."
szóval ha ez a reggelim:
kométa harmónia olívabogyós sertés párizsi, meg hasonlók
az alábbi oldalon a 06-os, szóval akkor most mérgezem a gyereket?
Ez a tartósított élelmiszer kategória. A párizsi a kevésbé értékes állati részek (rosszabb minőségű hús, ín, ízület, kötőszövet) ledarálásából áll. Ezt szalmiákszesszel átmossák, hogy jellegtelen legyen az íz, majd ízfokozókkal, stailizátorokkal és fűszerekkel újraízesítik.
Főtt húsnak számít, bár a hús megnevezés kissé meredek rá. Inkább húsipari melléktermék. Hasonló alapanyagból készül a kutyakonzerv, csak kevésbé van színezve, ízesítve.
Én mindhárom terhe4sségem alatt ette tatárbifszteket. Nem lett semmi bajom, pedig abban nyersen van a hús és a tojás is. Kávét, teát is ittam rendszeresen, halat is ettem.
Ma semmit nem ehet egy kismama, ha ezekre hallgatsz.
Egyed, ami jól esik.
köszönöm, akkor néha-néha időzítem be, biztos ami biztos
amúgy nem ezektől lenne baja a kismamának, hanem esetleg a nyers dolgokban lehetnek olyan bacik, vagy paraziták amiket nem lenne jó terhesen megenni, és voltaképp a nem fogyasztással, csak ennek a kockázata van csökkentve. persze, Ha jól tudom.
Hát azért utolsó, attól függetlenül, hogy te ettél, azért a tatárbifsztek, nyers tojás meredek.
Szerintem is nagy ügyet csinálnak abból, hogy mit nem lehet enni, de azért az alap dolog, hogy nyers húst, tojást és mosatlan gyümölcsöt, zöldséget nem eszünk terhesség alatt. Nem nehéz betartani, viszont egyszer kapj be egy egy toxo vírust, ami a fent említett termékekben fodul elő, csak azért mert te dafke eszel tatárt terhesség alatt. Azt hiszem akkor megfodulna veled a világ...
Én is ettem tatárbeafsteaket, ikerterhesség alatt, annyira megkívántam. Semmi bajom nem lett.
Oké, oda kell figyelni, de sokan tényleg nagyon eltúlozzák. Múltkor azt kérdezte valaki, ehet-e banánt terhesség alatt.
Jó, de a bennszülötteknél a vetélés és a halvaszülés is gyakori, szóval nem vagy kisegítve :)
Bizonyos ételek valóban azért lehetnek veszélyesek, mert baktériumot, kórokozót tartalmazhatnak. Ez felnőttre nem annyira, magzatra inkább veszélyes.
Pl. liszteriózis, ami lágy sajtokban előfordulHAT.
Bazsalikomot én házi pesto formában ettem (ami tömény bazsalikom), az égvilágon semmi bajom nem volt. Stabil terhességet, életképes magzatot nem hajt el.
Borókabogyó már veszélyesebb, illetve a gyógyteákat kell megnézni, mert némelyik magas koncentrációban tartalmazhat nemkívánatos (terhesség alatt) anyagokat.
Az orvosom is azt mondta, hogy ételben bármit, ami nem nyers hús/tojás, teákkal óvatosan, ott nézzek utána, mert gyógyszer erősségű hatóanyagtartalma is lehet.
De ő meg az egy pohár borra is legyintve mondta, hogy nyugodtan, az ég világon semmi bajom nem lesz (csak ne fél literes pohár legyen).
Cigi, drog természetesen nem.
De nekem a kávét se tiltották, 5 csészét mondott napi maxnak, amit amúgy se szoktam meginni, mert szétpörgetné a szívemet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!