Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » 22 éves vagyok és terhes. Ti...

22 éves vagyok és terhes. Ti mit tennetek a helyemben? Bovebben lent.

Figyelt kérdés
Az a helyzet h nem terveztuk a babat de jott es nagyon nagyon szeretnenk viszont en nagyon felek. Alberletben lakunk kb 50ezer ft ez havonta. En gyedet nem kapnek csak gyest. A parom kb 130 ezret keres nettoban. Ez eleg lenne ahhoz h bevallaljuk? Annyira bizonytalan vagyok. Kerlek irjatok oszinte valaszokat!
2014. márc. 24. 23:07
1 2 3 4
 21/35 anonim ***** válasza:
17%
MOst komolyan mindenki arra biztatja, hogy tartsa meg? Meg majd szülők segítenek...
2014. márc. 25. 10:23
 22/35 anonim ***** válasza:
Szabolcs megye- rengeteg ember itt összetenné kezét-lábát, hogy 130 ezret keressen...Vagy,hogy egyáltalán munkát találjon. Én sem értem (nyilván pont ezért mert Szabolcsi vagyok :D ) Hogy némelyik válaszoló hol él... Én bevállalnám az 100% ezért megölni a gyermekem??? Biztos, hogy soha nem bánnád meg, ha megtartod. Vannak többen akik kevesebb pénzre is tudatosan vállalnak, csak nem kell mindenből a legújabb-legjobb-legdrágább elven élni, nem szórni a pénzt,a babának is annyi, de annyi minden beszerezhető olcsón.Persze, hogy gazdagok nem lennétek, de megélni meg lehet egy babával ennyi pénzből!!! Plusz (persze, hogy nem erre kell alapozni), de gondolom nagyszülők is vannak, és a babával biztosan segítenének! nagyon sok sikert és kitartást kívánok, bárhogy is döntesz, ne más neheztelésére/véleményére adj, hanem, hogy te mit szeretnél!!!
2014. márc. 25. 10:33
 23/35 anonim ***** válasza:
25%

9-es válaszoló vagyok.Miért is vagyok bunkó???

Azért mert van egy reális képem a gyermekvállalásról??!

Nem írtam lehetetlent!Szerintem az a minimum,hogy apa,és anya is dolgozzon,mielőtt gyereket vállal.Nem milliós fizetés kell,de munka igen.

Az ő fizetésük nagyon kevés,ahhoz hogy tisztességesen felneveljék a gyereket.Tartalék sem árt,mert bármikor bármi baj beüthet.

Az meg,hogy menjen a szülőkhöz,meg majd ők segítenek,támogatják.Ilyet...Már felnőtt ember.

Komolyan erre alapozzon,hogy majd a szülei segítik?!

Őszinte választ kért,és sokan csak a rózsaszín ködig látnak,hogy de jó baba érkezik.De ez nem csak ennyi!

Jóval több!

Szóval kérdező,ÉN nem tartanám meg.Lehet még gyereked!

2014. márc. 25. 11:20
 24/35 anonim ***** válasza:
27%

meg lehet oldani...és nem csak mondom! nem kell mindenből csúcsmárkát venni, néha néha megteszi a használt holmi-bútor is, egy gyereket nem luxusba kell nevelni, nem kell minden ruháját márkásan újonnan megvenni, és nem kell minden édességből a legdrágábbat megvenni, mégis boldog lesz a gyerek, és meglesz mindene.

Mi pl. párommal magunkon spórolunk. Van hogy nem vásároljuk meg azt amit megkívánunk, hanem a gyereknek vásárolunk belőle valamit, igen, van hogy turiba szaladunk be ruháért, persze van új holmink is, de addig amíg párom dolgozik én meg itthon rohanok a gyerek után, addig jó a használt ruha is összekoszolni.

2014. márc. 25. 11:46
 25/35 anonim ***** válasza:
65%

Szia! Szinte teljesen egy cipőben járunk. Mi ugyan saját házban lakunk, tehát albérletet nem kell fizetnünk, viszont a hitelünk 40 ezer havonta. A párom 110 ezer körül keres, én ugyan fogok kapni minimum gyedet, de csak egy évig, utána csak gyest. Életem legpokolibb napjai voltak, amikor azon gondolkodtunk, mit tegyünk. Három napnyi összezuhanás után a párom úgy keltett fel reggel, hogy hagyjam abba a sírást, most már örüljünk inkább, hiszen lesz egy babánk. Ezzel megszületett a döntés :)

Én nem szeretném megmondani, hogy te mit tegyél, viszont remélem, úgy döntesz majd, ahogy neked a legjobb. Ha majd csinálsz valamilyen kalkulációt, a párod fizetéséhez add hozzá a családi kedvezményt is, 10 ezerrel többet fog keresni nettóban, plusz ugye neked a gyes és a családi pótlék. Ebben a világban bárki elveszítheti a munkáját, sajnos így állunk, de én a helyedben ezen nem aggódnék, hiszen ez kiszámíthatatlan. És ha véletlenül megtörténne, nyilván törekedne minél hamarabb új munkát találni.

Ha pedig a családotok is tud esetleg segíteni, szerintem nem lenne gond. Megdöbbenve olvastam itt néhány választ, hiszen az természetes, hogy nem a családom támogatására alapozok, de miért ne segítenének??? Hiszen a családunk.

Tehát, mindent összevetve, én a helyedben megtartanám, és a saját helyemben is megtartottam.

Egy 21 éves, 20 hetes kismama

2014. márc. 25. 11:52
 26/35 anonim ***** válasza:
83%

Szerintem meg az a durva, hogy sokan úgy állnak hozzá az egészhez, mintha mondjuk egy kiskutya vagy egy tárgy sorsáról kellene dönteni. Megtartsam, ne tartsam... Persze, vetesse csak el, mert most jelenleg nem dúskálnak a pénzben.

És nem arra biztatja senki, hogy menjen a szülők nyakára a gyerekkel, hanem hogy ha a szülők esetleg tudnak bárhogy segíteni hogy könnyebb legyen, fogadják el. Csak addig, amíg majd kérdezőnek is lesz munkája. Ebben mi olyan borzasztó? Én is segíteném a lányom, ha ilyen helyzetbe kerülne. Erről is kéne szólnia egy családnak, hogy összefognak a bajban, nehézségben. És ez nem örökre szól és nem arról van szó, hogy tartsák el a szülők mindhármukat 20 éven át.

De persze biztosan jobb megoldás az, ha egy lelki roncs lesz belőle az abortusz miatt. Mert meg fogja bánni, az biztos!

Ja, és nyugodtan pontozzatok csak le mégjobban.

2014. márc. 25. 12:02
 27/35 anonim válasza:

Most azért mert jelen pillanatban nehezebb helyzetben vagytok az nem azt jelenti, hogy el kell vetetni. És ha legközelebb szeretnétek, de mondjuk akkor már meddő leszel és nem sikerül?

Én szüleim 20 és 23 évesek voltak mikor bátyám érkezett...persze úgy, hogy nem is saját házban laktak, de idővel ezt is elérték.

2014. márc. 25. 14:47
 28/35 anonim ***** válasza:
27%

Én is azt gondolom,hogy az anyagi helyzet még változhat!!

De negatív irányba is kedves 9-es!!!!Ha valakinek megvan "mindene",ideálisak a feltételek a gyerekvállalásra az szerinted garancia arra,hogy 10 év múlva is mindez meglesz?Hát nem hinném...

2014. márc. 25. 14:55
 29/35 A kérdező kommentje:
Koszonom az oszinte valaszokat!! Mi is szabolcsiak vagyunk :-) en nemreg fejeztem be a sulit. Jelenleg dolgozom egy utazasi irodaban kemeny 2 napja de innen nem tudok gyedre menni mert elotte nem dolgoztam sehol sem. 50ezer a lakasunk rezsivel egyutt. Kicsi lakasban lakunk bar a paromnak van lakasa de ki van adva albiba mert hitel van meg rajta es azt ok igy torlesztik szval plusz kiadast nem jelent de par evig meg nem koltozhetunk be. Szerintem megtartjuk a picit
2014. márc. 26. 11:04
 30/35 anonim ***** válasza:
A 2. Szabolcsi válaszoló vagyok :D! Rezsivel együtt teljesen jó az 50 ezer!!! Szerintem ne vetessétek el a babát, ha tényleg biztos a kapcsolatotok!!! Az anyagi helyzet változhat,ami így nézve szerintem nem is rossz, hogy rezsi+lakás 50 ezer!!! Meg amíg dolgozol, meg lehet próbálni félretenni is! Az egyszeri anyasági támogatásból pedig sok mindent be lehet vásárolni a picinek! Álljatok pozitívan a dolgokhoz! Nagyon sok sikert kívánok nektek! ha gondolod írj privit,pont egy idősek vagyunk, és én is babát várok :)
2014. márc. 26. 14:16
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!