39.5 eves vagyok. Van egy 13 es 11 eves gyermekem. Megint terhes lettem, nem terveztuk. Sot, vedekeztunk. Anyagi helyzetunk nem tul fenyes. Ti mit tennetek? Szult valaki ennyi evesen? Nehezebb sokkal a terhesseg es utana?
2-essel értek egyet. Soha nem lenne szívem elvetetni egy babát.
Anyósom 42 évesen szülte a páromat:)
Anyukám 43 évesen szülte a szintén nem tervezett hugimat. Ők sem álltak túl jól anyagilag, de nem akarta elvetetni. A várandósságot nem élte meg nehezebben, szinte megfiatalodott tőle. :)
(Amúgy a nagymamám anyukámat is ennyi idősen szülte.)
Én biztosan nem vetetném el, nem tudnám feldolgozni.
Ez azért a kérdező természetétől is függ.
Ismerek egy 39 éves nőt akinek becsúszott a gyerek.
Van neki kettő akiket lepasszolt apukának és még a két hetente egy hétvégét sem bírja ki kiabálás nélkül annyira idegbeteg. Szerintem neki kár volt megtartani, már most sajnálom a kicsit, hogy milyen gyerekkora lesz... :(
De kedves kérdező ha érzel magadban elég türelmet a babázáshoz akkor szerintem a korod miatt ne aggódj... :)
Szia!
Bár nem vagyok még 30 sem,de én a nem túl fényes anyagi helyzetbe készülök szülni a 4. gyerkőcöt,aki dettó meghívó nélkül érkezik. Annyival másabb nekem,hogy itt még kicsik és a babakocsi,kiságy megvan,egyedül ruhákat kellett beszerezni. Az anyagi helyzetünk pedig 1 év múlva-a hitelek letelésével- rendeződik.
Én anélkül "vágtam bele" ,ha már így alakult,hogy bárkinek a véleményét kikértem volna,hiszen SENKI nem tudja,milyen lehet Neked! Kezdetben a Párom ellene volt annak,hogy "megtartsam" ezt a babót,de én tudtam,hogy nem sokáig fogja lenyelendő békának tekinteni a dolgot. És igazam lett :-) Várja a 4. babót.
Mint ahogy kezdtem is a mondókámat,bár nem vagyok még 30 sem,de nekem ez a legnehezebb terhességem olyan tekintetben,hogy korán kezdett nyílni a méhszáj,ezért feküdnöm kellett, pár hete sokat szúrt a méhem, meg egy pár olyan dolog,ami eddig nem,előjött.
Van egy kedves ismerősöm,aki az első gyermekét szülte 35 évesen. A terhessége probléma mentes volt,egyedül az elején volt émelygése,és nem bírta a kórházi szagot,meg volt még valami,amit nem tudott meginni,a szagától is rosszul lett.A fiát a kiírt napon szülte meg,ráadásul nem is pici gyermeket (az apuka egy kisebb égi meszelő :-) )
és nem is vajúdott sokat.
Remélem valamicskét tudtam segíteni is! :-)
Üdv:38hkm
Sógórnőm szült kb. ennyi idősen, semmi probléma nem volt.
"Anyagi helyzetunk nem tul fenyes."
3 gyerek után elég szép támogatások járnak, hogy mást ne mondjak, elég komoly adókedvezményt fogtok kapni.
Valamint minden 3 gyermekes ismerős vallja azt, hogy ahol elfér két gyerek, ott három is.
szia!
én is hasonló helyzetbe kerültem mint te.csak én 35 vagyok..de a többi kb stimmel.
megtartottam a babát..nemsokára szülök:)
sztem ne vetesd el..a terhesség és a babázás fiatalít ;)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!