Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Könnyen el tudtátok fogadni,...

Könnyen el tudtátok fogadni, amikor kiderült, hogy a babátok nem olyan nemű, amit ti a szívetek mélyén reméltetek?

Figyelt kérdés
Tudom,hogy ennek így kell lennie,nem véletlenül alakul így,el is fogadom,és örülök,hogy egészséges!!! De azért kicsit csalódott vagyok egyenlőre. Ti hogy éltétek meg ezt,hasonló helyzetben?
2009. dec. 16. 22:36
1 2 3
 11/26 anonim ***** válasza:
100%
Nekem az első kettő fiú,tényleg teljesen mindegy volt a nemük annyira,hogy meg se kérdeztem egyiknél sem.Most a harmadiknál már szeretném ha lány lenne,ezért meg fogom kérdezni kedden ha megyünk ultrahangra.Ha fiút mondanak én is kicsit "csalódott"leszek,de van még időm feldolgozni hogy 4 pasival kell majd éljek:)De legalább nem sok új játékot kell majd vennem!De amúgy én mindig fiú párti voltam!
2009. dec. 17. 07:07
 12/26 anonim ***** válasza:
100%

Ez szerintem teljesen természetes, amit érzel.

Én világ életemben kislánykát szerettem volna, mindenki azt mondta, hogy ilyen tipikus lányos anya vagyok.

Amióta teherbe estem éreztem, hogy fiam lesz. Após is egyfolytában "kis tökös"-özött. A 16. heti uh-on mi is láttunk ott valamit. Azt mondták, hogy fiúnak néz ki. Erre és a megérzésemre alapozva, először abban a pillanatban kicsit zavartan vettem tudomásul, hogy fiús anyuka leszek, de boldog voltam. A következő hetekben teljesen ráhangolódtam és mindenkinek elmondtam, hogy fiam lesz. A nagyáruházak katalógósaiban átlapoztam a kislányos oldalakat, és erőteljesen próbáltam tájékozódni a dömperek, repülők, távirányítós kisautók világában.

Majd elmentünk 4D-re. Meglepődve láttuk, hogy "pöcike" eltűnt, és kislányunk lesz. Kb. 10 percen keresztül mutogatta nekünk a punusát, folyamatosan betolta a képbe. Hát mit mondjak......... csalódott lettem? Hiszen mindig kislányt akartam? Mégis meglepő volt, hogy milyen gyorsan ráálltam a fiúra, és milyen nagyon vártam, készültem és szerettem őt akkor is, amikor még fiúnak hittem.

szerintem a neme valóban mindegy, és nem csak mondás az, hogy az egészség a fontos.

Véleményem szerint kicsit sem kell szégyenkezned az érzéseid miatt.........szerintem ezzel sokan vagyunk/voltunk így. Ez egy természet emberi reakció, és ez senkit nem minősít jó, illetve rossz anyává.

2009. dec. 17. 07:12
 13/26 anonim ***** válasza:
100%
A nagylanyom utan a ferjem nagyon kisfiut szeretett volna, en legbelul ereztem, hogy O is kislany. Amikor a doki megmondta, hogy kislany, a ferjem hazaig a fejet fogta es nevetve sorolta, hogy egesz eleteben tamponra, es hajfestekre fog keresni. Jot nevettunk rajta. Most a masodik lanyom is mar 20 honapos es a szo szoros ertelmeben szerelmesek egymasba apaval, semmire nem cserelne el. A harmadik babat varjuk, orulnenk ha kisfiu lenne, de ha lany lesz, akkor lesz apanak egy ujjabb szerelme. :-)))))
2009. dec. 17. 08:06
 14/26 anonim ***** válasza:
100%
........és nyithattok egy tampon gyárat! Ez a mondatod nagyon tetszett :-)))))))))))))))))))))
2009. dec. 17. 08:14
 15/26 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem teljesen normális dolog, ha valaki egy kicsit csalódott. A szíve mélyén még ha be sem ismeri, akkor is mindenki eldönti, hog kislányt vagy kisfiút szeretne. Én az elsőnél tuti biztos voltam benne, hogy fiam lesz. Amikor megsületett és kislány lett, akkor pár percig még megszólalni sem tudtam, de azóta is imádom. Nem volt bennem semmi rossz érés azért mert nem az lett amire nagyon vágytam. Most már 17 éves, s szoktam neki mesélni, hogy milyen jól mutatott a kék babakocsiban, kék rugiban. Annyira biztos voltam a fiúban, hogy csak fiús cuccokat vettem:-) A lénye az, hogy egészséges legyen, a többi csak részletkérdés.
2009. dec. 17. 08:24
 16/26 anonim ***** válasza:
Én nem leszek csalódott, mert mindegy, hogy fiú vagy lány lesz, mi Gyereket akarunk, Gyereket csináltunk, nem fiút vagy lányt. Mindegy, milyen nemű lesz. Ha fiú lesz, annak fogunk örülni, ha lány lesz, akkor pedig annak :)
2009. dec. 17. 08:28
 17/26 anonim ***** válasza:
51%
Én nem döntöttem el a szívem mélyén sem, hogy fiút vagy lányt szeretnék. Szóval lehet, hogy sokan úgy vannak vele, de nem mindenki.
2009. dec. 17. 09:12
 18/26 anonim ***** válasza:

Én nagyon kisfiút szerettem volna, a páromnak mindegy volt. Mikor mentünk a 16. heti uh-ra, torkomban dobogott a szívem, és eszméletlen kő zuhant le a szívemről, mikor mondta a doki, hogy kukija van.

Természetesen alig vártuk, hogy terhes legyek, mindegy lett volna, de én mindig úgy érzem, nem tudok, mit kezdeni egy kislánnyal(az öcsém 13 évvel fiatalabb, rengeteget babáztam vele). Ha sikerülne, a másodikat is kisfiúnak időzíteném, harmadiknak jöhetne a kislány. Végülis tényleg mindegy, hogy micsoda, de nem hiszem el, hogy aki azt mondja, hogy mindegy neki a neme, egy icurka-picurkát sem húz valamelyik nem felé. Szerintem a párom talán egy picikét jobban vágyott volna kislányra, de nem merte mondani. De már most a pocakban is imádja a kisfiát.

Valahol mindig eszembe jut a városban, ha kisgyermekes szülőt látok, hogy egy életen át felelősséggel tartoznak ezért a gyermekért. De vajon tényleg arra vágytak, ami lett?

Szerintem senkit sem szabad elítélni egy ilyen kérdésért, gondolatért. MIkor teherbe esik az ember, elképzeli, hogy milyen lesz, ha a picivel sétálni mennek, ha táncolni viszi, ha főznek, ha alszik, és akaratlanul is jobban tetszik neki, ha például rózsaszín kiságyban képzeli el a babáját és nem kékben, ha együtt focizik apával a parkban vagy anya az oviban szoknyába öltözteti.

Ilyesmi mindenkinek eszébe jut.

Kedves kérdező, a kérdésre válaszolva: Igen, könnyen el tudnám fogadni. Hiszen eszembe sem jutna elvetetni vagy örökbeadni csak azért, mert más nemű. Ilyen gondolatokkal pedig bele kell nyugodnod a helyzetbe minél hamarabb. Ő is ugyanúgy az apjából és az anyjából van, mint bármelyik más gyermeked.

2009. dec. 17. 09:19
 19/26 anonim ***** válasza:
100%
Szia!Hány hetes vagy?Nekem a 13.héten kisfiút mondtak(én kislányt vártam és a férjem és a családom is azt szeretett volna)kicsit csalódott voltam de megbarátkoztam vele és ugyanolyan boldogan vártam őt!A 2.válaszolónak írom,hogy ezek emberi reakciók és nem azt jelentik ,hogy nem szeretik a kicsit!Az ő szívtelen reakciója viszont hiányol minden emberi érzést!Szóval mondták,hogy fiú!Utána én sokszor voltam uh-on de nem kérdeztem egyszer sem a nemét.A 24.héten a 4d-s uh on viszont a doki közölte velem,hogy mégsem kisfiú,100%,hogy kislány!Nagy volt az öröm bár nekem addigra már mindegy lett,hogy milyen nemű!
2009. dec. 17. 09:21
 20/26 anonim ***** válasza:
100%
Engem meg mindenki SAJNÁL, hogy a második is kislány! Pofán tudnám őket verni! Az egyik azt mondta: EJNYE-BEJNYE! És tudat alatt engem is befolyásolnak és csalódott vagyok/voltam! Néha nagyon elkeseredek, hogy mondhatnak ilyeneket, mikor egy szóval nem mondtam, h én fiút akartam! Még vigasztalnak is, hogy ez még nem biztos, csak ha megszületik, meg hogy majd a harmadik fiú lesz! Mintha betegség lenne mert lány!
2009. dec. 17. 11:01
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!