Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Ha véletlenül felfáznák...

Ha véletlenül felfáznák alulrol, az mért baj? és hogy veszem észre? Megindithatja hamarább a szülést?

Figyelt kérdés
37 hetes km
2009. dec. 16. 12:13
 1/4 anonim ***** válasza:

Olyan, mint "felfázás", nincs az orvosi szótárakban. Azonban olyan, hogy húgyúti fertőzés/gyulladás, annál inkább. Ha "felfázol", általában ez történik valójában. Ez pedig veszélyes a babára nézve, és ki kell kezelni minél előbb. A megfertőződést persze nagyban elősegíti, ha sokáig hideg helyen ülsz, mert ez legyengíti az immunrendszert, így szabad utat adva a fertőzésnek.

A tünetei: gyakori vizelési inger, de csak kevés jön, vizelésnél csíp, fájdalmas, viszket.

2009. dec. 16. 12:26
 2/4 anonim ***** válasza:
úgy olvastam a neten, hogy koraszülést okozhat a húgyúti fertőzés. A felfázás is az, hiszen gyulladást jelent. Bár orvos nem vagyok. Szerintem ki kell kezelni.
2009. dec. 16. 13:11
 3/4 anonim ***** válasza:
A felfázás vagyis a húgyúti fertőzés felszálló fertőzésként a babára azért veszélyes, mert megrepedhet a magzatburok és így koraszüléshez vezethet. Nálad már nem lenne ugyan koraszülés , de akkor sem jó dolog. Gyakori pisilés, csípő érzés, derékfájás, láz lehetnek a tünetek. Ha ilyent tapasztalsz keresd fel a háziorvosod. eüs
2009. dec. 17. 19:25
 4/4 anonim ***** válasza:
Ez a babára nézve veszélyes, hogy ha "felfázol". A fertőzések beindíthatják a szülést, "rosszabb" esetben pedig a babácska is megfertőződhet. Erősebb színű a vizeleted, csíp, és esetenként viszkethet is. Vigyázz magadra nagyon!
2009. dec. 19. 10:39

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!