Akik merckformint szednek terhesség alatt, hány mg-ot szednek?
Akkor megnyugodtam :)
Mert nekem is azt mondta az orvos nem szabad abbahagyni, előző doki abbahagyatta velem, el is ment a baba, most nem fog :)
én terhességek előtt mindig 2X750-et szedtem (volt, hogy 2X500-at, de akkor nem tudtam még teherbe esni, megemeltük, s egyből sikerült is.
Az első terhességnél 14. héttől levették a felére az adagot,hamarosan brutál terhességi cukros lettem, (20. héttől)még inzulinoznom is kellett magam. Szülés után minden o.k. volt, visszaemletettem az adagomat. A második terhességnél meg én kértem ,hogy ne vegyük le az adagot egyáltalán, hátha nem leszek terhességi cukros, és nem is lettem, már túl vagyok a második cukrosvizes terhelésemen, és tök jó eredményem lett:-)
És igen, nekem is azt mondták, hogy max picit kisebb lesz a babám, most a 30. héten u.h. becslés alapján 2 nappal kisebb a súlya mint a 30 hetes átlag babáké, de mi egy picuri család vagyunk egyébként is, mindnyájan picinek születtünk, szóval az a 2 nap az genetika nem a merckformin:-)
Írt az orvosom hogy csökkentsük le 2x500 mg-ra, ez a mennyiség amit most szedek kihangsúlyozta nem árt a babának, sőt Pcos nőknek még a terhességi bajokat is mérsékli.
Megmondom őszintén nem merem csökkenteni, egyszer már korábban megbolygattuk a mennyiséget és elvesztettük a babát, mert visszaállt az egész anyagcsere zavar, azt írta az utolsó 3 hónapba el is hagyhatom, de egyeztessek nőgyógyásszal, na elhagyni meg eszembe sincs.
én voltam, akinél a csökkentés után azonnal brutál cukor lett.
Szerintem se bolygasd a 13-14. hétig, utána már ccsak nem okoz vetélést, ha csökkentesz is, de addig szerintem se tedd.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!