A PCOS-s betegek tényleg szedhetnek Merckformint terhesség alatt?
Szia! Én a Met mellett lettem terhes. Én kerestem gyorsan egy olyan nőgyógyászt, aki kifejezetten. Cukros kismamákkal foglalkozik. Nagyon nagy tudású és hírű orvos országosan. Elmentem hozzá, elvállalta a terhesgondozásomat. Ő azt mondta, hogy fokozatosan építsem le a Metet a 16. hétig, majd cukorvizsgálat és meglátjuk kell-e inzulin, vagy elég lesz-e a diéta. Most 14 hetes vagyok, két hét és kiderül.
Az orvosom szerint az első három hónapban nyugodtan lehet szedni, semmi baj nem lesz.
A vélemények megoszlanak, mert hallottam már olyanról is, akivel a dokija végig szedette a Metet.
Lehet szedni, én is szedtem mindkét terhességem előtt és végig a terhességek alatt, semmi baja a babáimnak (3060 és 3250 grammal, időre születtek), de a terhességi cukorbetegség így is mindkétszer kialakult nálam, diéta szigorítással rendben lettek a cukraim, az inzulin nem kellett. PCOS vagyok.
(Elvileg szoptatás alatt is lehet szedni a metet, de ezt nem vállaltam, mert a mellékhatásai szerintem kijöhetnek a szoptatott babán is -nem kellő hízás, hasmenés, hasfájás stb.)
Amúgy a met betegtájékoztatóját is finomították már, nem írják már, mint régen, hogy márpedig tilos szedni a babát tervezőknek és váróknak, csupán annyit ír már, hogy inzulin kezelésen alapulnak ezen állapotok, de beszélje meg a kezelőorvossal!
Amerikában inzulin helyett cukorbeteg kismamákat is ezzel kezelnek inkább, nincs tőle fejlődési rendellenesség.
A modern gondolkodású, magukat továbbképző endokrinológusok és diabetológusok pedig jól tudják ezt...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!