Ki meddig szedte a Merckformint vagy vmi hasonló hatóanyagú gyógyszert terhesség alatt? Nem árt a babának?
Most vagyok 9 hetes és még mindig szedem, napi 1et a 850mg-osból, mert félek ha abbahagyom rossz vége lesz.
Kinek milyen tapasztalatai vannak ezzel kapcsolatban?
Szia!
Nekem inzulin rezisztenciára írták fel anno. Azt mondta az endokrinológus, ha teherbe esek, azonnal tegyem le. Én kiváltottam, de nem vettem be egyet sem, mert meg akartam várni a következő mensit, ami nem jött, a teszt pedig pozitív lett.
36. hetes kismami
Én is PCOS-es vagyok, a terhesség első 3 hónapjában szedtem.Így beszéltem meg az orvosommal.(most 15 hós egészséges a kislányom) Egyébként tényleg csökkenti a vetélés kockázatát, ha szeded. Van, aki végig szedi, sőt szoptatás alatt is.
Azért ódzkodnak tőle az orvosok, mert ezt a gyógyszert még nem régóta alkalmazzák erre a bajra és nem sok vizsgálatot végeztek a magzatkárosító hatásával kapcsolatban. Amit elvégeztek, az pedig azt mutatta, hogy kevesebb volt a vetélés gyógyszer mellett és nem ártott a magzatnak sem.
Belinkeltem ide egy oldalt, ahol találsz hasznos cikkeket ezzel kapcsolatban.
Az a baj, hogy a PCOS kezelése intézményenként és orvosonként nagyon eltér.
Igen, azok alapján amiket olvastam a neten én is arra jutottam hogy jobb ha nem hagyom abba. Most ez a visszaállás 1*850mg-ra jó köztes megoldásnak látszik, mivel nem sokáig szedtem belőle 2-t!
Köszi hogy megnyugtattatok, nagyon aranyosak vagytok!
Azért ha még valakinek van tapasztalata e téren, szívesen veszem ha leírja ide!
Szia!
Nekem is PCO-m van és cukorbeteg is vagyok.Merckformint szedtem.Én a 12.hétig szedtem,mert nekem is azt mondta a doki(amúgy ő diabetológus is),hogy szerinte nem ártana a babának ha végig szedném,de még nincs elég tapasztalat róla ezért hagyatta abba.Szerencsére azóta is tökéletes a cukrom.
Kellemes babavárást!
29 hetes kismami
sziasztok!
nem tudom, hogy valaki szokta-e még olvasni ezt a topicot, de én is szedem a merckformin 850-t, napi 3x1 tablettát, és most újból terhes vagyok, és ettől függetlenül tervezem a szedését min. a 12. hétig. sajnos januárban volt egy vetélésem, akkor azonnal elhagytam a gyógyszert, lehet, hogy ez volt az oka... :S most már nem engedek belőle, főleg, hogy 2007ben, mikor az első gyermekemet vártam, az akkori endós dokim azt mondta, hogy csak fokozatosan jöhetek le a gyógyszerről! a mostani endó-nőgyógyászom meg azt mondta, hogy azonnal hagyjam el. (lehet, hogy ettől meg is lett az eredménye! :(). szóval most majd alkudozok! :)
Egészsége babáitok születtek?
Most kezdtem el szedni a merkformint.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!