Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Terhesen kirúghatnak próbaidő...

Terhesen kirúghatnak próbaidő alatt ilyen esetben is?

Figyelt kérdés
Kölcsönző cégen keresztül dolgoztam egy cégnél már 1 éve határozatlan szerződéssel. Nem rég jó pár embert átvett a cég belső állományba, mondván, hogy velünk megvannak elégedve. A gond ezzel csak az, hogy 6 hónapos határozott idejű a szerződés, 3 hónap újrainduló próbaidővel. Tudom törvény szerint elküldhetnének. De ilyen esetben be lehet bizonyítani, hogy a terhesség miatt küldtek el? Ugyanis a munkámmal meg vannak elégedve, fizu emelést is kaptam.

2014. márc. 15. 11:05
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
100%
Próbaidő alatt elküldhet, semmit nem tudsz tenni. Te vállaltad, hogy így átkerülsz hozzájuk állományba. Ennyi.
2014. márc. 15. 13:18
 12/16 A kérdező kommentje:
Utolsó: Azt gondolod volt választásom? Volt aki nemet mondott, azóta elküldték valami hülye indokkal, pedig már régóta ott dolgozott és jól is. ENNYI.
2014. márc. 15. 13:27
 13/16 anonim ***** válasza:
16%
Az a baj, hogy a kormány megengedi ezeket a határozott idős szerződéseket, hogy mindig csak hosszabbítsanak, így még hitelt sem tud felvenni az ember. Én a munkaerő közvetítőket is megtiltanám, 20-30 évvel ezelőtt sem voltak, mégis volt mindenkinek munkája. Itt nem az a lényeg, hogy juss előrébb az életben, hanem halálra dolgozd magad.
2014. márc. 15. 13:52
 14/16 anonim ***** válasza:
Ez ilyen....Nem ez az első kormány, aki a határozott idejű szerződést "megengedi". Az első 3 hónapban indoklás nélkül felmondhat bármelyik fél (ez a próbaidő lényege elég rég). A szerződésedet pedig nem kötelesek meghosszabbítani. Nincs mit bizonyítanod, mert határozott idejű szerződésnél nem kötelezhető a munkáltató hosszabbításra (nem él a védettséged). Ebben nincs semmi új. Mennyi idős terhes is vagy? A biztosítási időd miatt kérdezem,mert több szempontból is fontos lehet.
2014. márc. 15. 16:17
 15/16 anonim ***** válasza:
Biztos vagy benne, hogy kiraknak? Értem én, hogy a legtöbb munkáltató így jár el, de azért vannak kivételek. Nálunk tudok olyan esetet a cégnél, akit terhesség alatt határozott szerződés ellenére tovább foglalkoztattak, mert a főnöke azt mondta, hogy a munkáját jól végzi, a terhesség nem ok a felmondásra. Te tudod, hogy milyen cég és milyenek a főnökeid. Nálunk nem a főnökeink zsebéből húzzuk ki a pénzt ilyen esetben és így is állnak hozzá.
2014. márc. 16. 11:54
 16/16 A kérdező kommentje:
Multi cég tehát nem a közvetlen főnök dönt erről. Ő csak max javaslatot tesz, hogy milyen munkaerő vagyok szerintem.
2014. márc. 16. 18:19
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!