Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Megint nagyon "kívánom" a...

Megint nagyon "kívánom" a cigit hogyan álljak ellen?

Figyelt kérdés
29 hetes vagyok,és eddig úgy ahogy,sikerűlt túltennem magam azon hogy rágyújtsak,bár a kísértés sokszor erős volt,de megálltam,most ellenben már nem tudom megállni,elszívtam egyett,de szeretnék a továbbiakban is ellenálni a kísértésnek,csak nem tudom hogyan.a terhességem elött 10 évig cigiztem,ez nekem nagy lemondás volt.A fikázásokra nem vagyok kíváncsi,segítséget szeretnék kérni,vagy ötletet,hátha van rajtam kívűl más is aki ebbe a "cipőbe" jár.köszönöm
2009. dec. 14. 18:32
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:

En is tobbszor leszoktam mar (hosszabb idore is), s bar jelenleg dohanyzom epp, tanacsot tudok adni. Amikor radjon arra gondolj, hogy ez ideiglenes es elmulik. Amikor leszoktam tobb mint par evre, nalami s ez volt, elso hetekben nehez volt, utana konyebb, de idonkent (3-4 honap utan...aztan fel ev utan... aztan 1 ev utan) elofordult, hogy 1-2 napig, vagy 1hetig ragyujthatnekom tamadt. De ha kibirod par napig utana elmulik.

Hidd el, csak nar napig szar aztan megint kibiro sokaig anelkul, hogy ragondolnal. De akar 3-4 ev mulva is visszajohet az erzes, hogy ragyujtanal, hosszabb-rovidebb ideig, de ha kibirod megint eltunik!

2009. dec. 14. 18:43
 2/16 anonim ***** válasza:
Én azzal nyugtatom magam, hogy ezt a kis időt ki kell bírni a baba érdekében(terhesség+ szoptatás), és utána azt csinálunk amit akarunk. Te már előrébb vagy mert én csak 9 hetes vagyok. Ha rágyújtanék mindig megnézek az interneten egy-egy olyan oldalt, ahol leírják milyen próblémái lehetnek a babónak. Ez mindig segít!
2009. dec. 14. 18:46
 3/16 anonim ***** válasza:

Talán próbálj meg a babádra gondolni, akár megsimogatni olyankor, amikor rá gyújtanál, hiszen már mozog, és arra hogy neki nem lenne jó, és mivel végtelenül szereted, már most, ezért az ő kedvéért meg tudod állni, mert erős vagy!

Tarts ki, menni fog!

2009. dec. 14. 18:46
 4/16 anonim ***** válasza:
Szia! Van egy könyv, amit csak el kell olvasnod. A párom 16 év után letette, semmi erőlködés nélkül. Neked meg van egy plusz motivációd:) Egyébként már több kollégájának odaadta és ők sem cigiznek már:) Pár embernek én is elküldtem itt..és ők sem:) Ha kell, írj privit és elküldöm!
2009. dec. 14. 18:49
 5/16 anonim ***** válasza:

Innen le lehet tölteni a könyvet, egész családom ezzel szokott le, van aki 22 év után, én pedig 8 év dohányzás után! Hasznos csak higgy benne hogy menni fog. A babád miatt biztosan sikerül majd:)

* Automatikusan eltávolított tartalom.
2009. dec. 14. 18:54
 6/16 A kérdező kommentje:
igen már többször volt úgy hogy nagyon rágyújtottam volna de mindig azt mondtam magamnak,nem szabad,aztán pár nap múlva elmúlt.de ez mostmár régebb óta tart,de muszáj lesz kibírni,nem szeretnék kora szülött babót!!!!!!!!csak a párom is csak annyit tud hajtogatni hogy nem gyújtasz rá.Ő meg szívja orrba szájba.és a környezetembe mindenki:(nem szívbajosak:(köszönöm a bíztatást,erős leszek,megpróbálom,lehet csak egy pár biztató szóra lett volna szükségem eddig is,kicsit szomorú hogy ezt nem a családomtól kapom meg.de örülök hogy itt vannak olyan emberek mint ti is akik bíztatják az embert.Köszönöm!!
2009. dec. 14. 18:55
 7/16 anonim ***** válasza:
Tudom milyen nehéz!!!Én 13 évig cigiztem és egyszerűen imádtam rágyujtani, főleg a reggeli kávé mellett nyugiban még munkába indulás előtt, de terhes lettem és azómióta tudom, nem gyújtottam rá. K* nehéz, de úgy valamivel könnyebb.h megbeszéltük a párommal, ha sikerül a baba, akkor ő is leszokik velem együtt. Viszont elég sűrűn álmodom azt,h cigizek és olyankor nagyon jó. Annyira valóságosak ezek az álmok,h mikor felébredek lelkiismeret furdalásom lesz és mikor rájövök,h csak álmodtam, megnyugszok,h úristen de jó,h nem gyújtottam rá. Amióta nem dohányzom, folyamatosan rágcsálok valamit, mandarint, banánt, szotyit stb. Így könnyebb kicsivel + elhagytam a reggeli szokásos kávémat is, helyette kakaót iszok. Kitartás!!Ne gyújts rá!Gondolj a babádra!!!
2009. dec. 14. 19:08
 8/16 anonim ***** válasza:

A családodat ne nagyon hagyd magad körül cigizni. Ezzel nem segítenek a te kísértéseden. Terhesség előtt én is kb 10 évig cigiztem aztán amint kiderült letettem aztán pár hét múlva egyet elszívtam mert nem bírtam kiverni a fejemből a gondolatot. Nem esett jól és lelkiismeretfurdalásom is volt. Aztán nem hiányzott egy darabig majd kb a 28. héttől minden nap eszembe jut, álmomban mindig rágyújtok. Én arra gondolok, hogy ha meglesz a baba a szoptatás után ha akarom megint cigizhetek. Ugyanakkor remélem addigra már nem akarom majd újrakezdeni de most még hiányzik az tény. Gondolj a babára meg arra, hogy nem örökre tetted le csak most fontosabb dolgod van. Menni fog!

39 hetes km

2009. dec. 14. 19:15
 9/16 anonim ***** válasza:

Én is cigiztem 15 évig, de most nem tudnék rágyújtani, amikor ficánkol bennem egy új élet, akiért én vagyok a felelős!

Persze, hogy hiányzik az a fránya cigi, de amikor belémrúg a kincsem, nem tudnék füstölögni.

Most fontosabb ő, mint én, ez tart vissza.

2009. dec. 14. 19:17
 10/16 anonim ***** válasza:
Nekem 5 hónapos a kislányom, már nem szoptatom és így sem cigizek. Amikor terhes lettem én is azonnal letettem, nem hiányzott a terhesség alatt, én attól féltem nagyon, hogy mi van akkor ha le sem szoktam, csak így pszichésen nem cigizek. Amikor megszületett, akkor az anyatej miatt nem. Aztán nagyon kívántam, azt hittem megőrülök. Aztán abba gondoltam bele (én napi min. 1 dobozt elszívtam), hogyha visszaszokok, az min. napi 600 FT, havi 18000. Nem mondanám, hogy végülis nem engedhetném meg magamnak, de ha belegondolok, hogy ebből a pénzből mi mindent vehetnék a babaának, szóval azóta sem cigizem, és már nem hiányzik, és nagyon örülök, mert ő sem ezt fogja látni. Szóval megértelek, de rengeteg olyan dolog van, ami miatt nem érdemes. Próbáld végiggondolni, hogy az a pici élet nem érdemli meg ezt, és hogy rengeteg ember boldog lenne, ha egészséges kisbabája lehetne, te meg mesterségesen rongálnád az egészséges pici életét. Én sokszor feszült voltam és azért akartam cigizni, és akkor (nem mintha más emberek "nyomora" boldoggá tenne) mindig olyan dolgokra gondoltam, hogy más örülne, ha nem lenne mozgássérült, ha látna, ha hallana, csupa olyan dolog ami nekünk természetes másnak egy ÁLOM!!! Nem szabad tönkretennünk, és egy picit sem szabad károsítanunk. Szép szülést, és sok boldogságot kívánok neked. ÉS nagyon tisztelendőnek tartom, hogy itt "segítséget" kérsz, tehát valójában te is tudod, hogy "rossz" amire vágysz, és az hogy ezt tudod NAGYON NAGYON JÓ dolog!!!!!!
2009. dec. 14. 20:10
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!