Mosatlan gyümölcstől lehet bajom?
Figyelt kérdés
Külföldről behozott gyümölcsöt ettem, pár szemet, de nem mostam meg. Ettől lehet bajom? (2 szem eperről van szó)Utána jutott eszembe, hogy erre figyelnem kellett volna.....2014. márc. 1. 12:00
1/8 anonim válasza:
Valószinű nem lesz bajod, de máskor azért mosd meg :)
2/8 anonim válasza:
Toxémiát a legnagyobb valószínűséggel mosatlan gyümölcsről lehet elkapni. Ha már átestél rajta nem terhesen, akkor mindegy, ha nem, akkor lehet baj (ha fertőzött volt).
3/8 anonim válasza:
2. válaszoló, kevered a toxémiát a toxoplazmával. Egyébként én úgy tudom, azt is főleg macskakakitól lehet kapni, almozáskor, vagy homokozásnál. Lehet, hogy gyümölccsel is, ha aggódsz, megkérdezheted legközelebb az orvosodat/védőnőt, egy toxoplazma-teszt nem tart semeddig.
4/8 A kérdező kommentje:
Most nagyon aggódok, remélem nem lesz gond.....
2014. márc. 1. 12:29
5/8 anonim válasza:
Nagyjából annyi az esélye, hogy 2 szem epertől bármi bajod lesz, mint hogy attól lesz bajod, hogy ezen aggódsz.
6/8 anonim válasza:
Ennyitől nem hinném, hogy bajod lesz, de ugye tudod, hogy a gyümölcsöt mindig meg kell mosni? nem csak terhesen, hanem sosem szabad mosatlant enni.
7/8 anonim válasza:
Igen, bocs, fáradt voltam, tényleg összekevertem a két szót.
De valóban, gyümölcstől, zöldségtől lehet - főleg azért, mert az azt pakoló munkásoknak általában földes (meg ki tudja még mivel szennyezett a keze) és a szállítás során sok ilyen kéz fogja meg. A földben pedig gyakori a kórokozó - akár macskaürülék miatt, vagy más,a kórokozót hordozó állat ürüléke miatt.
8/8 anonim válasza:
Fán termő gyümölcsnél még talán kicsit kisebb a kockázat, de az epret a földből szedik ki, így közvetlen kapcsolatban van vele.
A fán termőknél emellett (ki tudja milyen kézzel fogják meg) a permetszer-maradványok miatt sem ideális mosás nélkül a fogyasztásuk. Se terhesen, se máskor.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!